AK Partili İsmet Uçma'dan ilginç teklif

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'dan çözüm sürecine ilişkin ilginç teklif geldi. Uçma, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 'Kürt Halk Müziği Korosu' kurulması önerisinde bulundu.

AK Partili İsmet Uçma'dan ilginç teklif
AK Partili İsmet Uçma'dan ilginç teklif
GİRİŞ 05.04.2013 09:10 GÜNCELLEME 05.04.2013 16:45
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Samet Tunçer'in haberi

Çözüm sürecine destek verecek nitelikle adımlar atılmaya devam edilirken bir atak da AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın 'Kürt Halk Müziği Korosu' kurulması teklifi oldu. Haber7.com'a konuşan Uçma, önerisinin çözüm sürecine büyük katkılar sağlayacağını vurguladı.

Kurulacak Kürt Halk Müziği Korosu'nun Türkiye'de faaliyette olan opera ve bale salonlarında konserler verebileceğini ifade eden Uçma, Kürt vatandaşların kendi kültürlerinin icra edilmesinden memnuniyet duyacağını söyledi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK

Türkiye'ye herkesin vergi katkısı sağladığını belirten Uçma, "Türkiye'nin çatısı altında yaşayan bütün insan grupları ülkesine vergi katkısı sağlamaktadır. Dolayısıyla bir bölüğün opera ve balede temsil edilip diğer grupların dışlanmasını kabul etmeyiz. Bu bağlamda ben Kürt Halk Müziği korosunu Kültür Bakanlığı bünyesinde kurulmasını istiyorum. Bunun özellikle çözüm sürecine çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

KENDİ KÜLTÜRÜMÜZ TEMSİL EDİLSİN

Milletin kültürüne yabancı sanatlar oluşturulduğunu aktaran Uçma, "Biz kardeşliği bizden öncekilerin yaptığı gibi sadece kuru bir telaffuz olarak kullanıp geçmiyoruz. Kardeşliğimizi davranış ve hareketlerimizle ortaya koymaya çalışıyoruz. Kürt Halk Müziği bu bağlamda teklif edilmiş bir öneridir. Bu ülkede milletini yabancı, medeniyet bileşkesine uzaktan yakından alakası olmayan belli gruplar oluşturulmuştu. Bundan kastım toplumumuza yabancı olan opera ve baledir. Toplumumuza yabancı olan tiyatro ve gösteri sanatlarıdır. Bunlar özelde yapsın ancak ben milletin kendi vergileriyle kendi kültür kodlarına bağlı otantiklerinin temsil edilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

CHP VE MHP KARŞI DURACAKTIR

Yaptığı 'Kürt Halk Müziği Korosu' teklifine muhalefetin karşı çıkacağını söyleyen Uçma, "Ülkedeki sorunları Kürt kardeşlerimiz yaratmadı. Biz ne zaman bir rahmet dili kullanarak topluma bütünleştirmeye ve kardeş kılmaya kalksak ana muhalefet ve yavru muhalefet bir takım psikolojik hallere bürünüyor. Gerilim ve kan politikalarından beslenen muhalefetin yaptığı ne siyasetle ne de kardeşlikle ifade edilemez. Benim Kürt Halk Müziği Korosu kurulsun teklifim yasalaşma sürecine girerse hem CHP'nin hem de MHP'nin buna karşı duracaklardır. Ama umarım yanılıyorumdur" dedi.

YASA TEKLİFİ DE EDİLEBİLİR

Kürt Halk Müziği Korosu ile birlikte Laz Halk Müziği Korosu önerilerini Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e ileteceğini belirten Uçma, "Önerim olumlu karşılanırsa yasa teklifi de verebilirim" diyerek Diyarbakır, Siirt ve Batman'a gerçekleştirecekleri 'Umut Turu'nda konuyu gündeme getireceğini ve bu ve benzeri tekliflerinin süreciğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • Suphi UÇAK 11 yıl önce Şikayet Et
    HİÇ ŞÜPHESİZ HEM TEKLİF HEM DE KÜRT MÜZİĞİ KULAĞA ÇOK HOŞ GELİR. Sayın vekilim kimseden teklif beklemeden Rahmetli Üstad N.Fazıl Kısaküreğin dediği gbi ; " ... sağına soluna bakmadan BEN diyebilen bir gençlik istiyorum" manasına uygun,bu teklifi de siz yapın.Sadece Kürt Halk Müziği değil,bütün halklarımıza ait halk Müziği koruları teşekkül etsin.Kıvrak Laz Müziği,Şeyh Şamili hatırlatan Hareketli Çerkez Müziği gibi.Kırın bütün duvarları,yıkın bütün Putları ve tabuları.Allah yar ve yardımcınız olsun.Saygılarımla.
    Cevapla
  • sinan topal 11 yıl önce Şikayet Et
    ...... Madem türk sanat müziği bölücülük arz ediyor o zaman başındakini kaldırın. Her etnik kimlik için birşey yapılacaksa laz'a arap'a boşnak'a çerkes'e ve daha nicelerine de yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Erdem Alphae 11 yıl önce Şikayet Et
    Isteyen istedigi yere donmekte serbest. Turkler yokken anadoluda kurtler vardi.. isteyen varsa orta asyaya buyursun gitsin yolu acik olsun.. Bu sureci desteklemeyen herkes; kan isteyen, kandan beslenen, askerin ölümü icin can atan, hormonlu elit kesimdir.. Onlarin bu ulkede kimlerin gayri mesru cocugu olduklarini biliyoruz... Orta asya kesmezse fransaya biletleriniz benden...
    Cevapla
  • murat ÖZTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    ülkeyi kürtlere bırakıp orta asyaya geri de dönelim mi ?. akplilere bunu da sormak lazım.
    Cevapla
  • sen yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne ya "Zihni Sinir proceleri" gibi ?. Başında Türk gördükleri her şeyi Kürt ile değiştirip, pirim peşinde koşan ucuz fikirli siyasetçiler ve gazeteciler. Ya ben size söyleyeyim, o kadar yeni koro kurmaya da ihtiyaç yok "Türkiye Halk Müzikleri Korosu" diye kurun bir ortaya karışık bir koro, her isteyen kendi dilinde çığırsın türküsünü. Nasıl ama?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor