Şahin: Şehit haberi gelmiyor diye üzülüyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şahin: Şehit haberi gelmiyor diye üzülüyorlar
Şahin: Şehit haberi gelmiyor diye üzülüyorlar
GİRİŞ 06.04.2013 13:36 GÜNCELLEME 06.04.2013 13:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trabzonspor'un Akçaabat İlçesi'nde AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanları 4'üncü Bölge Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "3-4 aydır şehit cenazeleri gelmiyor. Bazıları buna üzülüyor. Nerdeyse çözümsüzlük duasına çıkacaklar" dedi.

Erol Günaydın Salonu'nda yapılan toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, MKYK üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşma yapan Mehmet Ali Şahin, partisinin icraatlarını anlattıktan sonra 'Çözüm  sürecine' ilişkin şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız çözüm sürecini, 'Savaş kolay barış zor biz zor olanı seçtik' diye  özetleyerek başlattı. Türkiye'nin yıllardır mücadele etmek zorunda kaldığı, bu sebeple insan kaybına, ekonomik kayba uğratan terör sorununu bir şekilde çözmek için önemli bir süreç başlattı. Eğer Türkiye bu konuda başarılı olursa, terör sorununu gündeminden çıkarırsa önümüzdeki yıllar Türkiye için bambaşka bir dönem olacak. Türkiye, hem bölge hem de dünyada 2023'de hedeflediğimiz 10 ülke arasına girme şansını elde edecek."

ÇOK RİSKLİ BİR SÜREÇ

Sürecin çok riskli olduğuna işaret eden Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "30 yıl mücadele ettiğimiz terörden kim kazançlı çıktı ki? Terörden sadece silah tüccarları kazançlı çıktı. Aracılar kazandı, uyuşturucu baronları kazançlı çıktı. Ama artık biz insanlarımız kazançlı çıksın istiyoruz. Birliğimizi, bütünlüğümüzü ve beraberliğimizi pekiştirecek olan bir amaç için bu süreç başladı. Bu çok riskli bir süreç. Zor olması  muhalefetin bu sürece sırf siyasi nedenlerle destek vermemesinden de kaynaklanıyor. Allah aşkına, bir gencimizin hayatını kurtarmak pahasına böyle bir süreci denemeye değmez mi?"

"NERDEYSE 'ÇÖZÜMSÜZLÜK DUASINA' ÇIKACAKLAR"

Muhalefete eleştiriler yönelten ve bazı kesimlerin çözüm sürecinde çözümsüzlük duasına çıktığını ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Muhalefet sırf siyasi nedenlerle 'AK Parti bu işte başarılı olursa daha da büyür, Tayyip Erdoğan'ın daha da önünü kesemeyiz' diye düşünüyor. Siyasi nedenlerle bu sürece karşı çıktıklarını biliyorum. Kan durursa, şehit cenazeleri gelmezse bundan neden rahatsızlık duyuyorsunuz? 3-4 aydır şehit cenazeleri gelmiyor, bazıları buna üzülüyor. Nerdeyse çözümsüzlük duasına çıkacaklar.

Anadolu'da bir köyde imam eksikliği varmış. Yakın köyde bir imam diğer arkadaşına 'Komşu köyde imamlık yapar mısın? Bu köyde çok cenazeler olur, zuhuratı da boldur. Selası, yıkaması felan' demiş. O arkadaş gitmiş köyde göreve başlamış. 1 ay geçmiş ölen yok, 2 ay geçmiş ölen yok, 3 ay geçmiş ölen yok. Caminin yanında bulunan dört kollu tabuta ayağıyla vurarak, 'Ulan gurudun be gurudun' demiş. Şimdi birkaç aydır şehit cenazeleri gelmeyince bunların da vurası geliyor tabuta 'Gurudun' diye."

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise konuşmasını yapmak için çıktığı kürsüde Fenerbahçeli olduğunu fakat şike sürecinde Trabzonspor'a haksızlık yapıldığını söyledi. Tayyar'ın bu sözleri salonda büyük alkış aldı.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Ismail Yildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    hic düsündülermi. BU SEKiLDE alakasi olmayan SUC BASTIRISI ie SEHiDLER üzerinde kendilerinin siyaset yapmis olmuyorlarmi..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir