Kılıçdaroğlu: Akil adam aklını kiraya vermez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti takiyye yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, akil adamlarla ilgili, "Akil adam aklını kiraya vermeyen adamdır." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Akil adam aklını kiraya vermez
Kılıçdaroğlu: Akil adam aklını kiraya vermez
GİRİŞ 13.04.2013 16:20 GÜNCELLEME 13.04.2013 16:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Zonguldak Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Kanalizasyon Sistemi Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, 'halkın başbakanı' sloganlarıyla karşılandı.

İlk olarak terminal binasının gezerek Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'den çalışmalar hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, açılışın ardından terminaldeki taksi durağını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Karadeniz kenarında yapımı tamamlanan Zonguldak Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılış törenine katıldı. Konuşmasına 4 yıldır tutuklu bulunan Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'dan bahsederek başlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, takiyyecilik, milliyetçilik, akil adamlar ve barış süreci üzerinden hükümete yüklendi.

"YALAN SÖYLEYEN KİŞİ BAŞBAKAN OLMAZ"

Türk siyasetinin en büyük sorununun liderlerinin yalan söylemesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin başbakanı kalkıp da bütün milletin önünde 'Ben bütün milliyetçilik anlayışını ayaklarımın altına alıyorum' derse, bir dakika bekle, sen hiçbir milliyetçiliği ayaklarının altına alıp çiğneyemezsin. Benim bildiğim Türk siyasetinin en büyük sorunu, liderlerin halka doğruyu söylememesidir. Siyasete atıldığımdan bu yana ne olursa olsun, her zaman her ortamda halka doğruları söyleyeceğim. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda anayasa yapmak için oturuyoruz. Birden bire görüşmelerin ortasında başkanlık sistemini getirdiler. Hâlbuki AK Parti, son seçim beyannamesinde parlamenter sistemin güçlendirilmesinden söz etmişti. Ama şimdi tam tersini yapıyorsun. Yalan söyleyenden başbakan olmaz. Yalan söyleyen kişi, Türkiye Cumhuriyeti'ne başbakanlık yapmaz." dedi.

"BUNLARIN KÜLTÜRÜ TAKİYYE KÜLTÜRÜDÜR"

Hükümeti amacına ulaşmak için takiyye yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti'ni tabelalardan sildik. Allah aşkına söyler misiniz; bu iktidar neyin iktidarı, kimin iktidarı? O Cumhuriyet seni başbakan yaptı. Senin o cumhuriyetten alıp veremediğin nedir? Bunların kültürü takiyye kültürüdür. Yani yalan üzerine inşa edilmiş bir kültürdür. Amaçlarına ulaşmak için kullanamayacakları hiçbir şey yoktur. En kutsal değerleri istismar etmekte kimse bunların ellerine su dökemez. Cumhuriyet dediler, önce Türkiye Cumhuriyeti'ni silmeye kalktılar. Düşünün Rahmetli Erbakan vardı, arkadan ilk hançerleyenler yine bunlar oldu. Bunların kültürü budur. Bunları iyi tanıyacağız."

"NEYİN KARŞILIĞINDA ANALAR AĞLAMASIN ÇIK MİLLETE SÖYLE"

Başbakan Erdoğan'ın barış sürecinde şeffaf olmamakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan konuşmuyor. 'Barış' diyor, 'huzur' diyor, 'analar ağlamasın' diyor. Aksini düşünen mi var? Neyin karşılığında barış, neyin karşılığında huzur, neyin karşılığında analar ağlamasın, çık millete söyle! Kapalı kapılar altında Türkiye'nin çıkarlarını kimse pazarlayamaz. Buna asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

"AKİL ADAM, AKLINI KİRAYA VERMEYEN ADAMDIR"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Akil İnsanlar Heyeti'nde bulunan isimlere de sert sözlerle tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Başbakan 63 kişilik akil adam tayin etmiş. Siz hiç siyasi otoritenin emrinde görevlendirilen kişilere akil adam dendiğini duydunuz mu? Akil adam aklını kiraya vermeyen adam demektir. Akil adam siyasi otoritenin emrine girmeyen, vatandaşın dertlerini özgürce dile getirendir. Akil adam papağanın yaptığını yapmaz. Birisinin söylediğini aynen tekrar etmek için Türkiye'yi gezmez. Akil adammış, sevsinler sizin akil adamlığınızı." diye konuştu.

YARGIYI DA ELEŞTİRDİ

Yargıya da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Mahkemelere bakın, hangi mahkeme hangi adalet. Onlar da akil adamların farklı bir versiyonu. Erdoğan söylüyor, ertesi gün fezleke düzenleniyor, o söylüyor ertesi gün hapis cezaları veriliyor. Böyle yargı mı olur?"

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu'na Devrek bastonu ve çeşitli hediyeler verildi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra tesisin açılışını gerçekleştirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • ALAİ KOC 10 yıl önce Şikayet Et
    AKİL ADAM DEMEK ................... Başkasının düdüğünü çalmaz..Fikri neyse onu söyler....Akillik budur...Akil zaten kimse çağırmadan devreye girer. .Ama fırsatı bulmuş içindekini açıklayamayanlar...Allahtan ki millet sağduyulu..
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    bu adam akilin manasını biliyormu acaba. ?. bilseydi böyle konuşmazdı ! millete hizmet etmek aklını kiraya verekmi demek yani.? bir Orhan gencebayın konuşmasına bakalım birde CHP genel başkanın !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...