100 CHP'li vekil yaşananlardan rahatsız!

CHP'de ulusalcı 20 yenilikçi 20 isim olduğu ifade ediliyor, geriye kalan yaklaşık 100 vekil durumdan rahatsız. ‘Ortadakiler' “Artık yeter”diyor

100 CHP'li vekil yaşananlardan rahatsız!
100 CHP'li vekil yaşananlardan rahatsız!
GİRİŞ 20.04.2013 06:49 GÜNCELLEME 20.04.2013 08:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

CHP, "yenilikçi" isimlerden Gülseren Onanç'ın MYK'dan istifası, "ulusalcı" isimlerden Dilek Akagün Yılmaz'ın disipline sevkiyle hareketlenirken, partideki tartışmaya çok sayıda milletvekili ve MYK üyesi tepki gösteriyor. Her iki kanadın birbirilerine yönelik sert sözleri, partide tartışmaların "ortasında" kalan vekillerin tepkisini çekiyor.

Vatan'a konuşan MYK üyeleri ve milletvekilleri, "CHP'de iki kanat varmış her gün kavga ediyorlarmış görüntüsü var. Ulusalcılarla yenilikçiler birbirlerini dışlamaya başladı. Birbirilerine selam bile vermiyorlar, böyle olmaz. Genel başkan bu olaya el koymalı" değerlendirmesi yaptı.

"Bölünme görüntüsü"nden rahatsız olan çok sayıdaki milletvekilleri CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmeye hazırlanıyor.

Söylem birliği oluşturalım!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiye ait olmayan anketleri kamuoyunda anlattığı ve uyarılara rağmen TV'ye çıkıp gazetelere demeç verdiği için istifasını istediği Gülseren Onanç'ın istifa ettiği gün tüm milletvekillerine bir mail gönderdiği öğrenildi.

"Yol arkadaşlarım" diye başlayan mailde, "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu partimizin güncel olaylara ilişkin görüş ve tavrını açıkladığı CHP Grubu'nda; toplumsal barışın ancak ve ancak demokrasi ve adaletin güçlendirilmesiyle gerçekleşebileceğini paylaşmıştır. Sosyal devlet ilkesinin de adeta içinin boşaltıldığını ve iktidarın halkı yoksullaştırarak yönetme gayelerinin olduğunu örneklerle belirtmiştir. Yeni Anayasa sürecine de değinen Genel Başkanımız 'CHP var olduğu sürece ülke menfaatine aykırı düzenlemeler olmayacak ve Başkanlık Sistemi'ne izin verilmeyecektir' demiştir. Çalışmalarınıza katkı sunması, söylem birliği oluşması ve görüşlerimizin geniş kitlelerle buluşturulması adına bu haftaki Grup Toplantımızı bilgilerinize sunarım" deniliyor.

Kılıçdaroğlu kanunları

"Hoşgörülü" üslubuyla bilinen Kılıçdaroğlu'nun da artık uyarılarını dinlemeyen milletvekilleriyle ilgili disiplin işlemi yapacağı da ifade edildi. Milletvekilleri izinsiz TV kanalına çıkamayacak, MYK'da karara bağlanmamış konularda demeç veremeyecek ve CHP'ye yönelik tartışma programlarına da katılmayacak.

YORUMLAR 12
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    TURK HALKININ 50 MILYONUDA CHP DEN RAHATSIZ ŞİMDİ NE OLACAK. rahatsız olmak bir anlam ifade etmıyor.turk halkının 50 milyonu chp den rahatsız ama 80 senedır yerınde duruyorlar.
    Cevapla
  • M/Y 11 yıl önce Şikayet Et
    nerede küçük hesap... orada chp... bunlarda hiç bir şey olmaz, muhalefet hiç olmaz, adam gibi muhalefeti bile beceremeyip kendi içinde anlaşamayan adamlar kime ne verebilir..
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYENLER KENDİLERİ BÖLÜNÜRLER.. CHP ve MHP ikiz parti bölücülük yapıyorlar. Doğu-Batı bölücülüğü yapıyorlar. Doğu barış istiyor,Batı savaş istiyor. Bu iki partide ortalığı habire karıştırıyorlar. Bu iki partiyi iyi tanıyalım yeter.
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan bunların cemaziyelevvellerini bilir. Nasılda demişti Rahmetli: ''Bunlarla tek tek konuştunuzmu hepsi '' evet hocam, haklısın hocam, doğrusun hocam derler'', bir araya geldilermi başlarlar aynı telden çalmaya.'' (Bundan sonrası bana ait) Buda eskidendi galiba, artık biraraya gelincede aynı telden çalamıyorlar. Arkadaşlar benden duyun: Sadece PKK'nın ve onun işbirlikçisi BDP'nin çöküşünü değil, aynı zamanda Ergenekon ve onun kolları CHP ve MHP'nin çöküşünüde izliyoruz paralel olarak. Boşuna bunlar KANKA dememiş, birileri. Eğer Tayyip hepsini bir anda hallederse, önünde şapka çıkarmamak için çok gaddar olmak lazım. Meğer tarih böyle yazılıyormuş!
    Cevapla
  • celal okur 11 yıl önce Şikayet Et
    hangieri kabahatli!? ulusalcılar mı,yenilikçiler mi!?. kavga ediyorlarmış! çocuklar gibi! baba sorar: kim yaptı?birisi ötekini gösterir o yaptı der! o da ötekini gösterir o yaptı diye! böyle durumlarda karar vermek zordur!en kestirmesi,ikisinin de kulaklarından tutup kafaları birbirine çarpmak! suçlunun da suçsuzun da canı yanınca bir daha ikisi de yapmaz!!!! haa,haaaa,hhaaaaaa! kılıçdaroğlu kafaları tokuştur en iyisi bak kavga nasıl kesiliyor!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor