Günaydın: Eşit, özgür bireyler olarak yaşamalıyız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Biz bu ülkede eşit, özgür bireyler olarak yaşamalıyız. Ne diyoruz? 'Özgür birey, örgütlü toplum, demokratik devlet ve her yerde adalet.' CHP'nin bütün meselelere bakışı budur" dedi.

Günaydın: Eşit, özgür bireyler olarak yaşamalıyız
Günaydın: Eşit, özgür bireyler olarak yaşamalıyız
GİRİŞ 29.04.2013 18:56 GÜNCELLEME 29.04.2013 18:56

Bir dizi programa katılmak üzere Karaman'a gelen Günaydın, partisinin il başkanlığını ziyaretinin ardından Yunus Emre Konferans Salonu'nda partililerle buluştu.

Günaydın, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyet ilan edildiğinde Türkiye'nin yiyecek ve giyeceğini yurt dışından almak zorunda kalan bir ülke olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin ardından ülkenin her yerine un ve şeker fabrikaları ile Sümerbank'ın dokuma fabrikalarının kurulduğunu ifade eden Günaydın, "Kısa sürede kendi kendine yeten ülkeler arasına girdik. Şimdi durum böyl emi? AK Parti'nin 10 yıllık iktidarı döneminde 110 milyar dolar tarım ve gıda maddeleri ithalatı için harcanmıştır. Yunanistan'dan pamuk, Arjantin'den soya, Amerika'dan mısır, Endonezya'dan pirinç, Ukrayna'dan buğday, en son da Gürcistan'dan saman ithal etmeye başladık" diye konuştu.

-Çözüm süreci-

Çözüm sürecine de değinen Günaydın, Türkiye'deki 76 milyon vatandaşın hiçbirinin diğerinden farkı olmadığını vurguladı.

"Bunlar bu memleketin onurlu yurttaşlarıdır. Hepimiz ayrı bir evde doğuyoruz" diyen Günaydın, şöyle devam etti:

"Hiçbirimiz doğduğumuz evi seçemiyoruz. Dolayısıyla bir evde doğmak kimseye ne avantaj ne de dezavantaj getirmeli. Biz bu ülkede eşit, özgür bireyler olarak yaşamalıyız. Ne diyoruz? 'Özgür birey, örgütlü toplum, demokratik devlet ve her yerde adalet.' CHP'nin bütün meselelere bakışı budur. Bir süreç yaşanıyor. Bize deniyor ki 'Analar ağlamasın, barışı istemiyor musunuz?' Barış, özgürlük, kardeşlik hepimizin istediği şey ama barış adı altında emperyalizmin en kirli oyununu tezgahlıyorsan, CHP buna göz yumar mı sanıyorsun?"

Terör örgütünün silahların gölgesinde ve dayatmayla anayasa yazdırmaya çalıştığını ileri süren Günaydın, "Türkiye'deki 76 milyon insanın, insan haklarına dayalı demokratik bir devlette yaşayabilmesi için ne eksiklik varsa hep beraber bu eksiklikleri giderelim ama biri bana silah çekip de 'yaz bakalım' derse, bunun adına demokratik süreç denemez" ifadesini kullandı.

Günaydın, daha sonra Karaman Ziraat Odası Başkanı Başkanı Recep Muğlu'yu ziyaret etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu