BDP'li vekil soyadını ''Zozani'' olarak değiştirdi

Mahkeme kararıyla soyadını değiştiren BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, yeni soyadıyla, yeni kimliğine kavuştu. Daha önce ''Kurt'' olan soyadı, milletvekili kimlik kartında ve TBMM'nin resmi internet sitesinde ''Zozani'' olarak değiştirildi.

BDP'li vekil soyadını ''Zozani'' olarak değiştirdi
BDP'li vekil soyadını ''Zozani'' olarak değiştirdi
GİRİŞ 30.04.2013 15:11 GÜNCELLEME 30.04.2013 15:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adil Zozani, TBMM Başkanlığı'na başvurarak, ''Kurt'' olan soyadının ''Zozani'' olarak mahkeme kararıyla değiştirildiğini anımsatarak, soyadının tüm kayıtlarda yeni şekliyle yer almasını talep etti. Zozani, başvurusuna, mahkeme kararını da ekledi.

TBMM Başkanlığı da bu başvuruyu dikkate alarak, Zozani'ye, yeni soyadının yer aldığı kimlik kartını çıkardı. Ayrıca, TBMM'nin resmi internet sitesinde Zozani soyadı kullanıldı.

Zozani, bugüne kadar kullandığı soyadını, ''yaylalı'' anlamına gelen ''Zozani'' ile neden değiştirdiğine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

''Adil Zozani'' olarak bilindiğini, yaklaşık 20 yıldır bu kimliğiyle gazetecilik yaptığını, kitaplarının yayınlandığını ifade eden Zozani, buna mukabil ''Adil Kurt'' isminin çevresine, mahallesine yabancı bir isim olduğunu kaydetti.

Adil Kurt ismine kendisinin de alışamadığını dile getiren Zozani, ''Yaklaşık 20 yıl sonra tekrar Adil Kurt olarak aktif siyasette yer almam, çok oturmadı. O elbisenin içine oturmadı. Kendim olarak var olmak istedim. İnsanların beni tanıdığı şekilde olmak istedim. Özümsediğim bir soyadımı taşımak istedim. Türkiye'de benden başka bu soyadı, bildiğim kadarıyla yok. Bu heyecan veriyor'' diye konuştu.

Mahkemeye teşekkür

Mahkemenin bu soyadına izin vermesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Zozani, birçok kişinin çocuğuna ''Zozan'' ismini koymasının yasak olduğunu belirtti.

Mahkemenin bu konuda olması gerektiği şekilde karar verdiğini belirten Zozani, mahkemenin, kendini ret ve inkar politikalarının dışında tutarak, bu cumhuriyetin bir vatandaşının isteğini, doğal bir hakkını karşıladığını kaydetti.

Zozani, mahkeme kararını önemsediğini vurgulayarak, mahkemeye, bu konuda ön açıcı tutum sergilemesinden dolayı da teşekkür etti.

Mahkeme kararıyla alınan bir soyadının kimsenin sorgulama hakkının bulunmadığını belirten Zozani, ''Yeni kimliğimi, yeni soyadımla, milletvekili kimliğimi de Meclis Başkanı'nın imzasıyla aldım. Adil Kurt olarak, bu ülkenin bir vatandaşıyım, Adil Zozani olarak da bu ülkenin bir vatandaşıyım. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Kürt vatandaşıyım. Adil Kurt olarak mı Adil Zozani olarak mı aidiyet duygunuz daha güçlüydü, diye sorarsanız; rahatlıkla söyleyebilirim ki bugün aidiyet duygum düne göre daha güçlüdür. Eğer siz insanları, olmak istedikleri gibi var olmalarına izin verirseniz, o kapıyı açık tutarsanız, Türkiye'de sorun diye gördüğünüz şeylerin sorun olmadığını da fark etmiş olursunuz'' diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    hakkari hizmet bekliyor..adam ne ile uğraşıyor. mesele burada başlıyor....
    Cevapla
  • kenan kara 10 yıl önce Şikayet Et
    BASİT İNSANLAR. elin adamı uzaya çıkıyor buluşlar yapıyor ülkesine hizmet sunuyor böyle boş insanlarda boş işlerle uğraşıyor ırkçılık yapıp ortamı geriyor başka bir iş yaptıkları yok
    Cevapla
  • kenan kara 10 yıl önce Şikayet Et
    MUTLU OLDUNMU ŞİMDİ. ne oldu muradına erdinmi, yokluğu kovdunmu, arkadaş elin adamı uza çıkıyor böyle basit insanlar daha nelerin peşinde hey allahım sen bu acizlere akıl fikir ver
    Cevapla
  • sinemmm 10 yıl önce Şikayet Et
    Tamam işte. zozani oldu ya soyadın daha da evelallah ölmezsin hey allahım ya hala nerelerde bu ezikler.
    Cevapla
  • erdal_ 10 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. hayırlı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek