Destici: Uluslararası güçler nerede?

Uluslararası güçlerin Suriye'deki katliama neden göz yumduğunu soran BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz de Esed'in gitmesini istiyoruz. Hem de herkesten önce gitmesini isteyen bir siyasi hareketiz." dedi.

Destici: Uluslararası güçler nerede?
Destici: Uluslararası güçler nerede?
GİRİŞ 12.05.2013 17:46 GÜNCELLEME 12.05.2013 17:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin Suriye ile savaşa girmesi durumunda bundan emperyalist güçlerin ve silah tüccarlarının fayda göreceğini belirterek, "Elbette ki uluslararası güçlerin müdahale etmesini destekliyoruz. Neden seyrediliyor? Neden bu kan ve göz yaşı seyrediliyor? Neden Suriye'nin harap edilmesi seyrediliyor? Neden bir an önce müdahale edilmiyor? Ne bekleniyor? Biz de Esed'in gitmesini istiyoruz. Hem de herkesten önce gitmesini isteyen bir siyasi hareketiz." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin bölge toplantısı için geldiği Giresun'da, Reyhanlı'da meydana gelen saldırı ve çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu. Giresun'un Tirebolu ilçesinde bir restoranda partililerle ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Destici, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, öncelikle yaraların sarılması gerektiğinin altını çizdi.

Daha önceki sözlerini hatırlatan Destici, "Dedik ki burası her türlü hadiselere gebe, her an burası patlamaya hazır bir bomba ve Hatay'a dikkat. Hatay üzerinde emeller var. Hatay üzerinden Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. Ve Hatay üzerinden Türkiye'yi bir bataklığa sürüklemek istiyorlar. Niçin bunları söyledik? Çünkü gördük ki orada bir Nusayri ve Sünni kavgası çıkartmak istiyorlar. Gizli örgütler, ajanlar, yabancı istihbarat örgütleri, daha önceki 1980 öncesi eyleme bulaşmış aşırı sol örgütler bir anda fırsat bilmişler ve kaşıyorlar hadiseyi. Öbür taraftan, Suriye'den gelen göçmenler var, mülteciler var. Tabi ki biz her zaman zorda kalanın, her zaman ihtiyaç sahibinin yanında olacağız. Elbetteki hepsine gücümüzün yettiği kadar el uzatacağız. Ama önceliğimiz kendi sınırlarımızın ve kendi sınırlarımız içinde yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği olmalı. Onunla birlikte diğer kardeşlerimizin de güvenliği olmalı. Ama bunları o kadar dengeli, o kadar bilinçli, o kadar akıllı, o kadar sistematik bir şekilde yapmalıydık ki, ne ülkemizin bir vatandaşı bundan zarar görmeliydi, ne de bize sığınan, mülteci olan kardeşlerimiz bundan bir zarar görmeliydi ve araya da bir husumet girmemesi lazımdı." diye konuştu.

Sınırdan içeri giren mültecilerin ülke güvenliğini riske soktuğunu savunan Destici, şunları ifade etti: "Bu mülteci kamplarındaki kadın, çocuk ve yaşlı ve hasta kimselerin dışındaki bütün erkeklerin sağlam olanlarının derhal Suriye'ye geri gönderilmesi lazım. Gitsinler orada mücadele edeceklerse Esed'e karşı mücadelelerini versinler. Bizim ülkemizi karıştırmasınlar. Ama mazlum olan, çocuk olan, yaşlı olan, kadın olanları bunların dışında tutuyorum. Veya bunlar çok titiz bir şekilde bir tampon bölge oluşturularak Suriye ile Türkiye arasında bir bölgede tutulması lazım. İkametgahla içeri girenlerin de mutlaka araştırılması lazım. Sınırın kapatılması lazım. Çünkü bütün saldırılar, özellikle bomba yüklü saldırılar bu sınırdan geliyor. Suriye sınırı Irak sınırımız gibi değil."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • yaşar Gürakan 10 yıl önce Şikayet Et
    DESTİCİDE MÜDAHALE İSTİYOR. Başbakanımız gibi desticide dış müdahale istiyor... geçenlerde görüşmüşlerdi ya... demekki bu konuyu görüşmüşler...
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Ya Ya, bizim hükümetinde gitmesini istiyorsunuz. !. Şu 90 senedir gelern giden giden en çalışkan hükümet olan AKP ye hepiniz birden, resmen düşman kesildiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı