Kılıçdaroğlu "Esad polemiği"ni anlattı

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Brüksel ziyareti esnasında "Esad ve Erdoğan benzetmesi"ne tepki gösterip görüşmedi. Yurda dönüş yapan Kılıçdaroğlu "Esad-Erdoğan polemiği"ni anlattı.

GİRİŞ 16.05.2013 15:55 GÜNCELLEME 16.05.2013 16:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, "İnsanlarını öldüren bir insanla bir liderle, kan akıtan bir diktatörle karşılaştırıyorsunuz. Sayın Erdoğan'ın böyle olduğunu söylemek çok doğru değil. Doğruları söylemek durumundasınız. Kritisizm yapabilirsiniz, Ak Parti'yi eleştirebilirsiniz, ancak bunu boyutlarından çıkarmamak lazım. Kıyaslarken doğru kıyaslamalara gitmek lazım. Bu sebeple ben de toplantıyı iptal ettim." diye açıklama yapmasının ardından yurda dönen Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları söyledi:

Liberal Grup Başkanı ile özel bir görüşmemiz oldu. Özellikle türkiye'de insan hakları ihlali üzerinde konuşuldu. Tutuklu gazeteciler ve vekiller konusunda endişe taşıdıklarını söylediler.

Bütün bu ayrıntıların görülmediği sadece bir şyin görüldüğü bir tablo var. Benim Erdoğan ile Esad arasında fark yoktur ton farkı vardır dedim. Bunu grup toplantısında da söyledim. Esada kardeşim diyen adma bir gece düşmanım dedi. Tatil yapan adam Suriye'yi düşman yaptı. Biz Esad'ı savunmadık.

Uludere'de kendi insanını imha etme talimatı veren adama ne denir diktatör denir. Esad da uçaklarına talimat veriyor ne farkı var. 51 kişi Reyhanlı'da hayatını yitirdi sorumlusu kim? Ben sorumlu olarak kimi bulacağım? Bu işin sorumlusu ülkeyi yönetendir..

YORUMLAR 8
  • ahmet yaradanakul 10 yıl önce Şikayet Et
    GENEL BAŞKAN MI?. kılıçtaroğlu nasıl genel başkan oldu? ben apartman bekçisi bile yapmam.yapamaz.bide uzmanmış. bu adamı uzman yapana ne diyeyim.
    Cevapla
  • Soner Özcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Özgür Suriye Ordusu Terörist Değildir.. Ey ke-mal yazık sana. Halkıyla bir düşünmeyen siyasetçi rezil olmaya mahkumdur kemal. Sen, özgürlük için, zulme karşı direnen mücahitlere terörist dersin. Senin yaptığın densizliktir. Bu kafayla, Sen batmaya ve rezil olmaya mecbursun ke-mal. Sana yazıklar olsun ke-mal.
    Cevapla
  • gazi tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    KONUŞTUKÇA BATIYORLAR. TÜM DÜNYA NE OLDUĞUNUZU ANLADI DAHA HALAA TEREYAĞ GİBİ ÜSTE ÇIKMAYA ÇABALIYORLAR..TOPLANTIYI BEN İPTAL ETTİM DEDİNİZ YALAN SÖYLEDİNİZ , SİZİN YÜZÜNÜZDEN DÜNYAYA REZİL OLDUK ..ZATEN BU MİLLETE FAYDANIZDAN ÇOK ZARARINIZ OLMUŞTUR..Aksini ispatlayacak babayiğitte göremiyorum...
    Cevapla
  • kadir yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    orhan gazi demirci:):):. çok güldüm:)
    Cevapla
  • orhan gazi demirci 10 yıl önce Şikayet Et
    6 dakika 49 saniyem heba oldu gitti.. bişeyler anlatıyor ama çözemedim!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı