Aldan: PKK tamamen çekilmiyor

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, terör örgütü PKK'nın çekilme süreciyle ilgili bazı iddialara yer verdi.

Aldan: PKK tamamen çekilmiyor
Aldan: PKK tamamen çekilmiyor
GİRİŞ 20.05.2013 18:54 GÜNCELLEME 20.05.2013 19:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Eski Cumhuriyet Savcısı olan Aldan, terör örgütünün iç yazışmalarında, 'Tamamen çekilmiyoruz, ağır silahları Türkiye'ye gömün' ifadesinin Türk istihbaratı tarafından kamuoyundan saklandığını iddia etti.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde PKK'lı üst düzey yöneticilerin örgüt içi yazışmalarla üyelerine verdiği iddia edilen talimatlara yer verdi. Aldan'ın soru önergesinde, "Tamamen çekilme yok. Bölgeyi bilenler kalmaya devam edecekler. Çekilme sırasında ağır patlayıcı ve silahlar Türkiye'de gömülecek ve bu işlemler yapılırken videoya çekilecek. Tuzaklamalardan yakın köylüler haberdar edilecek. Bölgede kalan unsurlar örgüte eleman teminine devam edecekler. Bölgedeki baraj ve karakol inşaatlarına örgütsel temelde karşı çıkılacak" şeklindeki sözler yeraldı.

Aldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ise şu soruları yöneltti:

"İstihbarat birimlerinin elinde, PKK'nın Türkiye'deki unsurlarına bu yönde talimat verdiğine ilişkin bilgi var mıdır? PKK'nın söz konusu iç yazışmalarının, istihbarat birimleri tarafından bilindiği, ancak terör örgütü üyelerinin Türkiye'yi terk etmesiyle başlayan sürece zarar vermemesi için bu bilgilerin kamuoyundan saklandığı iddiaları doğru mudur? PKK'nın ağır silahlarının Türkiye topraklarında gömüldüğünün tespit edilmesi durumunda, hükümetiniz bu silahlara, bulunduğu yerden çıkararak el koyacak mıdır? Örgüte eleman teminini engellemek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    ÇOĞU KİŞİ BİLİYOR ZATEN. Daha önceki yorumlarımdada,PKK nın tam olarak çekilmediğini,her an yeni bir eylem için hazırlıkta ve tetikde beklediğini defalarca söylemiştim. pkk ağır silahları gömdük,sakladık diyor.zaten söylemesine gerek yok,teslim etmediklerine ve yurt dışına çıkarmadıklarına göre belli zaten,ve yine açıkca içerede ileri derecede pkk lıların kaldığını ve bunların pkk ya üye toplama çalışmalarına devam edeceğinide söylemiş . buna rağmen yönetim nasıl BARIŞ I SAĞLADIK,pkk yı yurt dışına yolladık diyebiliyor anlamıyorum. şimdilik sönmüş ,ama patlamaya her an hazır bir yanardağın bölgesindeyiz açıkca.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    çok üzülüyorlardı,artık göbek atarlar. çekiliyorlar diye karalar bağlıyan CHP ye biraz nefes aldırır bu durum.umudunu artırır.yoksa tayyip beye çatacak ne kaldı.. havaalanı mı, köprü mü,izmir yolu mu..bunlar umurlarında değil zaten.varsa yoksa atatürk,cumhuriyet,laiklik,kemalizm,hatay,suriye,aydınlanma,hümanistleşme,içki düzenlemesine karşı direniş.ben biliyorum. antalyada ramazan iftar çadırı yerine içki ikram servisi yapılacağını..başkanın demecinden onu anladık.ama sözünü tutamadı. MHP binasının karşısındaki kavşağa nazım hikmetin 24 saat kendi sesinden şiirlerini okuyacak heykeli yapamadı..demek iyi bir solcu,kemalist,CHPli değil.
    Cevapla
  • hakanasil 10 yıl önce Şikayet Et
    uydurma diyen yoruncu. Gerçeklerin zamanla ortaya çıkmak gibi huyu vardır. Dönem değişti. soğuk savaş bile biteli 20 yıl oldu. PEKAKA gidiyor. hiç bir ülke onları kabul etmyeceğinden uyuşturucu trafiğini yönetmek üzere suriyeye gidiyor. şu an suriyede adı konmamış özerk bölge var. bunlar muhaliflere katılmadılar. esadın askerleri daha bir mermi atmadı o bölgeye. 3 tane şehir. yüzlerce köy. pyd orada esad iti ile omuzomuza. pekaka elebaşları türkiyeye gelemeyeceğini biliyor. Abd desteğini çektiği için gidiyorlar. yoksa ordumuzdan korktukları için değil. Muzaffer kahraman ordumuzdan korksalar 12 yıl önce giderlerdi.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    kafadanmı atıyon yoksa, pkk danmı söylediler.!. şu chp öyle sacma sapan iddalarda bulunuyorki şüphelenmemek elden değil !
    Cevapla
  • Banazlı 10 yıl önce Şikayet Et
    İKİ KONU VAR. Birincisi hakikaten karakol bastıkları doçkalar, ağır silahlar nerede. İkincisi bu vekil pkk nın iç yazışmalarını nereden biliyor???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar