Yılmaz: Türkiye tuzağa çekilmek isteniyor

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Türkiye bir tuzağa çekilmek isteniyor" dedi.

Yılmaz: Türkiye tuzağa çekilmek isteniyor
Yılmaz: Türkiye tuzağa çekilmek isteniyor
GİRİŞ 03.06.2013 16:16 GÜNCELLEME 03.06.2013 16:16

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, herkesin kendi durumunu gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayarak, görüşlerini dört maddelik bir manifesto ile hem hükümet, hem vatandaş hem de muhalefete uyarı ve tavsiyeler niteliğinde dile getirdi. Yılmaz, hükümetin halkın doğrudan haber alma hakkı üzerindeki baskılara son vermesi gerektiğini belirterek "Medya üzerinde oluşturulan baskı nedeni ile yurt dışı kanallarından vatandaşın bilgi alması doğru değildir. Reyhanlı olaylarında yapılan yayın yasağı ve Başbakan'ın Reyhanlı yerine Amerika'ya gitmesi yanlış olmuştur" dedi. Vatandaşın sağduyulu olması gerektiğini anlatan Yılmaz, olayın sadece park ve ağaç meselesi olmadığını söyledi.

Yılmaz, yoğun baskının getirdiği bir travma söz konusu olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "fakat bu durum bölücü güçlerin sızması ile farklı bir ayaklanmaya dönüşebilir. Bu nedenle elinde her Türk bayrağı olana aldanıp ayaklanmaları daha yoğun gösterecek ve işlerin kontrolden çıkmasına sebebiyet verebilecek tuzaklara dikkat edilmelidir"

Muhalefetin provokasyon yerine yapıcı bir rol üstlenerek vatandaşa sağduyulu olma çağrısında bulunup, gerekirse hükümetle işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini aktaran Ahmet Reyiz Yılmaz, "Sonuçta bu memleket hepimizin vatanıdır" ifadelerini kullandı.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, medyaya da çağrıda bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Medya iktidarın medyası değil halkın sesi olmalı ve olaylara alet olmamalıdır. Türk halkının haber alma özgürlüğünü başka ve yabancı ellere bırakma hakkına sahip bir basın olamaz. Bu gelişmelerin ağır bir sonuçla neticelenmesin de en önemli fatura taraflı medyaya kesilecektir. Bu nedenle medya vatandaşın doğrudan haber alma hakkını kullandırmalıdır"

Halkı sağduyulu olmaya davet eden ve özellikle milliyetçi gençlerin bu süreçte çok dikkatli olmaları gerektiğini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Genç çocuklarımız kirli ve hain bir oyunun içine çekilebilir. 1980 öncesi yaşanan olayların tekrarı olabilecek tuzaklara dikkat edilmelidir. Bahçeli ağzından çıkacak her sözü tartarak söylemelidir. Milliyetçi tabanı sokağa dökerek karşısında PKK güçlerine malzeme verecek onların bu yolla organize bir hareketine alt yapı hazırlayacak faaliyetlerden uzak durulmalıdır."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!