Kılıçdaroğlu: Gençler hepimize ders verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grubunda milletvekillerine seslendi. CHP liderinin grupta ağırlıklı olarak Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi, Başabakan Erdoğan'ı eleştirdi...

Kılıçdaroğlu: Gençler hepimize ders verdi
Kılıçdaroğlu: Gençler hepimize ders verdi
GİRİŞ 04.06.2013 11:31 GÜNCELLEME 04.06.2013 15:14
Bu Habere 225 Yorum Yapılmış

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

76 yaşındaki bir başörtülü kadın gelip eylemlere destek veriyor, çünkü diyorki ben gelip o ağaçların gölgesi altında oturacağım diyor.

Siz ne yapıyorsunuz o gençlerin ellerinde silah mı  var, hayır, ellerinde sopa mı var hayır sadece kitap var ama gece polisler baskın yapıp çadırları yakıyor. Ben soruyorum siz bir düşman ülkesine mi giriyorsunuz. Orada doğayı korumak için eylem yapan göstericilere sabah 5'te baskın yapıyorsunuz. Toplumun vicdanı gördükleri manzara karşısında kanıyor ve Taksim'e akın ediyor.

Demokratik toplumlarda doğaldır eylem yapmak ama siz demokratik davranmaz iseniz işte böyle dalga dalga olaylar yayılır.

DERS ÇIKARMALIYIZ

Bende Taksim'e gittim. Hayatımda hiç bir zaman bu kadar genci bir arada görmemiştim. Gençlerin tamamı özgrülük ve demokrasi istiyor. her inançtan ve partiden insanlar vardı o alanda. Bu mesajı her partinin görmesi ve dersler çıkarmak zorunda. 

Sırtlarında çantaları ellerinde su şişeleri vardı. Bu kuşak yeni bir kuşak, onların ayrı beklentileri var biz siyasetçiler olarak onlara yönelik siyaset geliştirmeliyiz. Biz gençlerin sorunlarına kulak kabartıp sorunlarını çözmemiz gerekir.

ALANDAKİ GENÇLERİ ALNINDA ÖPÜYORUM

O alandaki gençlerin hepsinin gözlerinden öpüyor ve selam gönderiyorum. Onlar karıncaya bile zarar vermeyecek gençlerdir. Sabahleyin çöplerini topluyorlar bu gençler alnından öpülmez mi...

Eylemi CHP yapmadı, böyle düşünmekte dar kafalılıktır. Yeni süreçte herkes  demokratik olmalıdır buna Başbakan da dahildir. yeni bir gençlik var çnümüzde ve demokrasi ve özgürlük talep ediyor. o yüzden birilerinin demokrasiyi içselleştirmesi gerekiyor. Başbakan'ın muhalefeti dinlemesi gerekiyor.

BAŞBAKAN DEMOKRAT OLMALIDIR

Başbakan bir ülkeyi yönetecekse demokrat olmak zorundadır. Bir ülkenin Başbakanı duyguları ile ülkeyi yönetemez. Ülkeyi akılla ve mantıkla yönetmelidir. Aklı ve mantığı öteleyip öfkenizi ortaya çıkartırsanız toplumu kutuplaştırırsınız.

Başbakan sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Onun temel görevi toplumun huzurunu sağlamaktır. O nedenle Başabakanların sorumluluğu daha fazladır.

Dayatma ve inatla ülke yönetilemez. Son olaylar bizi tüm dünyaya rezil etti. Gençler demokrasi ve özgürlük istiyor bunu vereceksiniz. Bu arada medya da sınıfta kaldı. Eylemleri bir kaç televizyon verdi. eğer medya bu olayları göstermez ise toplum kendi medyasını yaratır onun adıda sosyal medyadır.

MEDYA ÇALIŞANLARINA SAYGIMIZ SONSUZ

Medyayı eleştirmek ayrı medya çalışanlarını eleştirmek ayrı şeydir. O yüzden medya çalışanlarına saygımız sonsuzdur. Onların gecesi gündüzü belli değildir, yazı kışı yoktur. Kamerası ile uyuyorlar.

Televizyon ekranları 3 maymunu oynadılar ve halkın tepkisini aldılar. Herkesin aklını başına alması lazım. 

Twitter diye bir bela vardır diyor sayın Başbakan. Özgürlük mücadelesi verdiğini söyleyen bir Başbakan bu cümleyi söyleyemez. Kısıtlama getiriyorsunuz olmaz. Baskı kurarsanız enerjiyi biriktirirsiniz, ve bu enerjinin nasıl patlayacağını kimse tahmin edemez.

Taksim Meydanı'nda yüzbinler vardı ama bir kişinin bile burnu kanamadı işte Türkiye'nin istediği buydu.

Bir sağduyulu kişi daha vardı o da Sayın Cumhurbaşkanı Gül idi.  

Ülkeyi yöneten Başbakanların ayrıştırıcı bir dil kullanmaması lazım. Çünkü o Başbakanlık koltuğuna oturduğunda herkesin Başbakanı olur. Ayrıştırıcı dil toplumu böler ve kavgalara sebep olur.

Bizim evde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var diyor. İnsanını seven bir Başbakan toplumu aldığı oy itibari ile bölmez. AK Parti'ye oy veren yurttaşlarda bizim insanımız onlara saygımız sonsuz. Ayrıştırmak değil birlşetirmek gerekir. Ne demek talimat verirsem sokağa dökülür hiç yakışıyor mu.

Hiçbir siysetçi toplumu acite edecek laflar kullanamaz, ayyaş, çapulcu gibi... Bu ülkenin her bireyi onurlu bireydir. Herkese saygı göstermeliyiz. Rengi, inancı, davranışı ne şekilde olursa olsun o benim kardeşimdir ve başımın üsütünde yeri vardır.

Hangi ana baba kızının birinin kucağına oturmasını ister. Siz bu ifadeyi nasıl kullanırsınız. Bu lafı duyan anne babaların saçları diken diken olmuştur. Başbakanın topluma saygı duyması lazımdır.

Rize'de bana yumurta attılar, savcı dava açtı ve bana sordular davacımız diye 'hayır' dedim. Yumurtayı atan vatandaşı aradım dedimki bu senin demokratik bir tepkindir dedim ve saygı duyduğumu söyledim.

AK Parti'ye oy veren tüm kadın kardeşlerime sesleniyorum kadınlara yönelik sözleri yüzünden içinize sinmiyorsa Başbakana sandıkta cevap vermek sizin boynunuzun borcudur.

ORANTISIZ GÜÇ KULLANDILAR

Gençlere orantısız güç kullandılar, hayatını kaybedenler var, yaralılar var. Orantısız güç kullanıldı diye Başbakan soruşturma açtıysa sorun yok ama açmatıysa görevini yapmıyor demektir. Kamu görevlileri vatandaşa nazik davranacaksınız. Vatandaşın sesine kulak vereceksiniz. Eğer polis orantısız güç kullanıyorsa gereği yapılacak. Şunu söyleyeyim polisin zor şartlar altında görev yaptığını biliyorum ama yasa dışı bir emir yerine getirilemez. Bir iktidar halk ile polisi karşı karşıya getiremez. Biz buradan uyarısını yapalım.

Başbakanların bir görevi daha var o da hukiki kararlara saygı duymak ve uymaktır. Yargı yürütmeyi durdurma kararı vermiş Sayın Başbakan'ın söylediği söz şu, siz ne yaparsanız yapın biz ora için aldığımız kararı uygulayacağız.

Başbakan burnunda öfke herkese racon kesiyor. Çağdaş Türkiye'nin imajını bozuyor. Başbakanlar toplumun huzurunu sağlamakla görevlidir. Bu olay sonrası ekonomide milyar dolarlık kayıplar oldu. Buna neden izin verdiniz. Neden böyle bir tabloyu yarattınız. Can havli ile birilerini suçlayayım CHP'yi suçlayayım...Bunlar artık kabak tadı verdi.

Taksim'de bir avuç yer ne istiyorsunuz oradan, yazık günah değilmidir. Yeşili dolar olarak gören bir zihniyetten halk kurtulmalıdır.

HALK DEMOKRASİ İSTİYOR

Halk demokrasi istiyor, özğürlük istiyor. Biz halk ne istiyorsa biz onun arkasındayız. Halk kendi hayatına müdahale edilmesini istemiyor. Gençler parkta nasıl oturacak, kadınlar nasıl doğum yapacak ya senin başka bir derdin yok mu kardeşim, sana nasıl oturacak nasıl doğum yapacak.

Bu gençler niye ayakta kendine sordun mu?, Yaşam tarzlarına müdahale istemiyorlarç Gençlerle onur duymamız lazım.  

ÇAPULCU DEMEYE KİMSENİN HAKKI YOK

Eğer bir kişi herşeyi biliyorum diyorsa bilin ki o kişi hiçbir şeyi bilmiyordur. Başbakanlarda bunu bilmelidir. Başbakanın danışmanlarına sesleniyorum onu uyarmanız gerekiyor. Herkes yanlış yapabilir, asıl erdem yanlışınızı anlayıp özür dilemeniz gerekir. Ona çapulcu deme hakkını size hiç kimse veremez.

Dış politika konusunda ülkenin huzurunu bozuyorsun dedik bize Esadcısın dediler, biz ne Esadcı ne de Baasçıyız biz Türkiyeliyiz. 

CHP olarak hepimize düşen görev var. Hepimiz bu mesajı iyi anlamalıyız çünkü gençler Türk siyasetine ders verdiler. 

YORUMLAR 225
  • Köksal Çakmak 10 yıl önce Şikayet Et
    O Teröristleri. Alnından öpen Kılıçdaroğlu, notumuzu aldık, sessiz çoğunluk olarak bizde sandıkta CHP yi öpeceğiz...
    Cevapla
  • selman uzun 10 yıl önce Şikayet Et
    yeni bölücü başı. ya bu adam taraftarını gaza getirip sonra çevreci deyip giderken çöpleri toplayıp gidiyorlarmışta daha neler neler ya arkadaş bu nasıl bir yalan göz göre göre niye söylemiyorsun onlarca polis aracnını talan edip camilerde içki içip ayakkabıyla dolaşanları niye aldatmaca bir kareyi bize yutturcakmış sanki dönemin en büyük çevre felaketi oldu türkiyede bu sadece taksimde değil türkiyenin bir çok ilinde neden bu çevre felaketini dile getirmiyorsun kılıçtarğlu işine nasıl geliyorsa ona göre kes yapıştır yapıyorsun bu millet uyandı sizin çirkin oyunlarınızı bir kez daha gördü ben bir vatandaş olarak vergilerimle alınan polis aracımın hesabını verin önce polisime attığınız taşın hesabını verin bu olayların ağaçla alakası yok ülkeyi kaosa sürüklemekti yapamadılar.yapamazlarda allahın izniyle
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 10 yıl önce Şikayet Et
    gencler hepsisine ders vermis: Bayrak yakarak!. Chp terör örgutu zirnik kadar menfeati icin bayrak yakmayi bile bir ders olarak algilayabilir! Terör örgutunun baskanida o bayrak yakanlari alnindan öpebilir! Bu eylem ve söylemlerinde sizlere anormal gelen bir sey var mi? Bana göre kesinlikle HAYIRRR...
    Cevapla
  • ABDÜLHAMİT 10 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler. Geçen belediyeleri topladın. Eylem talimatları mı verdin ha... Söyle...
    Cevapla
  • bahaddin 10 yıl önce Şikayet Et
    sizin şer bildiklerinizde . hayır vardır diyor rabbim.Chp boşuna elini sıvazlıyor.Türkiyenin imf borcu bitti.tepeyi aştı. düzlüğe çıktı.Kasa doldu.Böyle iken Chp nin iştahı kabardı.Çok beklersin kılıçdaroğlu önümüzdeki seçimde sen de koltuğunu kaybetcen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı