İşte Erdoğan'ın ardındaki halk desteği

Dünyanın önde gelen araştırma kuruluşlarından Pew, Mart ayında gerçekleştirdiği anket sonuçlarını rapor olarak açıkladı. Ankete göre, Türkiye'de halkın yüzde 62'si Başbakan Erdoğan'ı genel olarak destekliyor. Erdoğan'ı desteklemeyenlerin oranı ise sadece yüzde 34.

İşte Erdoğan'ın ardındaki halk desteği
İşte Erdoğan'ın ardındaki halk desteği
GİRİŞ 06.06.2013 19:55 GÜNCELLEME 06.06.2013 20:10
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Araştırmada ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın, kendilerini laik Müslüman olarak tanımlayanlar arasındaki popülaritesinin düşük olduğu ve bu insanların sadece yüzde 36'sının Başbakan Erdoğan hakkında olumlu düşünce ifade ettiği vurgulanıyor.

Diğer taraftan günlük ibadetlerine devam eden Müslümanların dörtte üçü Erdoğan hakkında olumlu düşünüyor.

BBC: ERDOĞAN'A DESTEK HALA GÜÇLÜ

İngiliz Yayın Kuruluşu BBC yazarı James Reynolds, Taksim'deki protestoların tüm Türkiye'nin Başbakan Erdoğan'a karşı olduğu görünümü çizse de bunun gerçeği yansıtmadığını yazdı.

BBC'nin İstanbul muhabiri Reynolds kaleme aldığı yazıda, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nın dışındaki kentin Başbakan hakkında farklı fikirlere sahip olduklarını aktararak İstanbul'un başka yerlerinde Başbakan'ın hala güçlü destekçileri olduğunu yazdı. İstanbul'daki gözlemlerini aktaran yazar, İstanbul Boğazı'nın diğer yakasındaki Üsküdar'ın gösterilerden çok uzak olduğunu belirterek burada yaşayanların görüşlerine yer verdi. Reynolds yazısına şöyle devam etti:

"Son 10 yıldır bu bölge Başbakan tarafından yeniden geliştirildi. Hükümet bir camiyi yeniliyor, ayrıca Boğaz Köprüsü'nün diğer yakasında metroya bağlanacak bir tünel inşa ediyor. Başbakan'ın 2020 Olimpiyatları için geliştirdiği yeni projeler de buradan çok uzak değil."

Yazar, turizm sektöründe çalışan bir kişinin, "Hiç kimse kusursuz değildir, Erdoğan'ın iyi politikaları da var kötü politikaları da var ancak yüzde 90'ı bu ülke için iyiydi. Onu sevenler de olabilir, sevmeyenler de. İnsanların bunun için polis araçlarını yakmaları ya da taş atmaları gerekmiyor" sözlerini aktarırken bir başkasının, "Erdoğan, Atatürk'ten sonra Türkiye'deki en büyük lider. İnsanlar bir şey yapmazsa polis de saldırmaz, polisin işi insanları korumak sözlerine yer verdi. Üsküdar'da Başbakan Erdoğan'a karşı görüşlerin de var olduğunu yazan Reynolds yazını şöyle noktaladı:

"Burda kimse Başbakan'ın posizyonunun tehlike altında olduğunu düşünmüyor ancak ilk kez Türkiye Başbakan'ının geleceği tartışmaya konu oluyor."

KAYNAK: CİHAN, DHA
YORUMLAR 51
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    zulkarneyn. acaba bu ülkede islami yaşamayı yasaklayan ,ezanı kaldıran,anadolu kadınının başını silahla açamaya yeltenen sütçü imam tarafından vurulan fransız askerinin intikamını almak için onun adının verildiği unuversıteye başortulu kızların okumasını yasaklayan ,kuranın okunmasını yasaklayan parti halkın kaçının oyunu almıştı
    Cevapla
  • zeynep 10 yıl önce Şikayet Et
    umduklarını bulamayınca. Ne güzel 3-5 teröristi ayartıp eylem yaptırdınız gider belki diye ,bu batı bu kadar aptal mı anlamadım.Baktılar iş istedikleri gibi sonuçlanmadı bali zararın neresinden dönersek kardır mantığı.Siz zaten biliyordunuz arkasında güçlü bir halk desteği olduğunu 3-5 akılsızı sokağa niye döktünüz boşuna
    Cevapla
  • Ali Gürbüz 10 yıl önce Şikayet Et
    tek kelime. tek kelime YEDİRMEYİZ.
    Cevapla
  • Veli Aga 10 yıl önce Şikayet Et
    HALK DESTEĞİ FALAN KALMADI ASLANIM ?. bu anketler hikaye bu gün seçim olsun da baksen hangi halk kime oy veriyor gör
    Cevapla
  • ahat duran 10 yıl önce Şikayet Et
    Dünya böyle bir lider gördü mü? . Bu kafirler nasıl yaparız da bu memleketi bu adama soğuturuz. Nasıl desteğini azaltırızın peşinde. Vatandaşımız böyle oyunlara gelmeyecek inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi