Erdoğan'dan Alevilere çağrı: Oyuna gelmeyin

AK Parti TBMM Grubu Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gezi Parkı eylemlerinin arkasında kirli ellere dikkat çekerek Alevilere çağrıda bulundu.

GİRİŞ 25.06.2013 11:16 GÜNCELLEME 25.06.2013 13:53
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Geçtiğimiz günlerde ''Milli İradeye Saygı'' mitingleri düzenledik. Milli irade mitinglerinde halkın son gösterilere nasıl baktığını çok açık bir şekilde gördük. Gösteriler başladığı andan itibaren gerek yurtiçi, gerek yurtdışındaki medya ve sosyal medyada çok tertipli bir dezenformasyon çalışması başlatıldı.

Şiddet hiçbir zaman zaferin göstergesi değildir. Şiddet biter ve ötekileştirir. O yüzden şiddete başvuranlar her zaman kaybeder. 

BAŞBAKAN PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU / 1


Eğer sizler demokrasiden yanaysanız gelirsiniz sandıkta gösterirsiniz kazanırsanız alıp gidersiniz. Çok açık söylüyorum, bu millet düzenlenen kampanyaları yutmadı ve her zaman haklının yanında yer aldı.

BAŞBAKAN PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU / 2

Milletimizin verdiği bir yetki var, biz bu yetkiyi kullanamazsak eğer o zaman biteriz. AK Parti iktidarına kadar çok partili dönemlerde 16 aylık iktidarlarla ülke kişi başına milli gelirde 3 bin 600 dolarlara kadar getirildi. Peki AK Parti iktidarında ne oldu, Türkiye sıçrama yaşadı. Bu sıçrama dünyada Türkiye'yi büyüyen ve istikrarlı bir konuma getirdi. İşte buna karşı çıkmak isteyenler oldu, ama millet onlara ''dur'' dedi.

AYNI EL BREZİLYA'DA DA DÜĞMEYE BASTI

Brezilya'da oynan oyunu da Türkiye için düğmeye basanlar oynadı. Çünkü orasıda IMF'e olan borcunu kapatmış bir ülke. Ben olaylar başladığında faiz lobisinden bahsetmiştim birileri hemen sıçradı. Ama biz bu oyunları zamanla bir bir açıklayacağız. 

BAŞBAKAN PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU / 3

Alevi vatandaşlarımızında bu gösterilerde kitlesel olarak yer aldığını maalesef gördük.  Biz Alevi vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik adımlar attık. Alevi vatandaşlarımız ile ilgili yarım bırakılan çalışmaları tekrardan başlatmak için ise talimat verdim. Alevi çalıştayları ile her kesimin katılımıyla sorunlar masaya yatırıldı. 

DERSİM KATLİAMI'NIN MİMARI CHP'DİR

Dersim Katliamı olduğu dönemde bu ülkede tek parti CHP idi. Bu konuda hiçbir girişimi oldu mu?, olmadı. Ama benim ve partimin bu konuyla hiçbir alakası olmadığı halde biz çıktık özür diledik. Peki ana muhalefet partisinin lideri özür beyanın da bulundu mu? Hayır... Cumhuriyet Halk Partisi Dersim Katliamı'nın mimarıdır. CHP iktidar ortağı iken Alevilere yönelik ne gibi adımlar attı. Maraş olaylarında, Gazi olaylarında, Madımak katliamında yine CHP iktidar ortağıydı ve hiç bir girişimde bulunamadı.

BAŞBAKAN PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU / 4

Biz yüzde yüzün Hükümeti olarak Türkiye'deki her inanç grubu gibi Alevi vatandaşlarımızın da sorunlarına büyük bir samimiyetle eğildik. Bu sorunları çözüme kavuşturmak için önemli adımlar attık. Yeterli olmayabilir. Sorunları henüz tamamen çözme kavuşmamış olabilir. Ancak bu sorunları çözmek için samimiyet göstermediğimizi, art niyetli hiç, hiç kimse iddia edemez

ALEVİLERE ÇAĞRI: BU OYUNA SAKIN GELMEYİN

Son yıllarda CHP'nin Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için gayret sarf etmek yerine onları tahrik etmek için hangi kirli planların içinde yer aldığını da çok iyi biliyoruz. Türkiye genelindeki tüm Alevi kardeşlerimizin de CHP'nin bu kirli, bu tehlikeli oyununu görmelerini kendilerinden önemle rica ediyorum. Kapıların işaretlenmesi olayından tutunuz, Reyhanlı saldırısına, Suriye ile irtibatlarından tutunuz, Gezi olaylarına kadar CHP, çok tehlikeli bir senaryoya aleni şekilde destek vermiştir, destek vermektedir.

O GAZETE VE TELEVİYONLARIN PATRONLARI CHP'Lİ

Şu anda Gezi olaylarını kışkırtan, Alevi vatandaşlarını sokağa dökmek isteyen televizyon ve gazetelerin sahipleri de CHP'dir. Alevi kardeşlerimizin bu oyunlara karşı son derece dikkatli ve uyanık olmalarını istiyorum. Bu millet için Pir Sultan Abdal neyse Süleyman Çelebi de o dur. 

Allah'ın izniyle tüm sorunları çözeriz. Şiddet ve çatışmanın çözüm noktasında hiçbir faydası olmaz. Masada konuşarak çözeriz. Aramızdaki her konuyu kardeşlik hukuku içerisinde bir çözüm yoluna koyarız.

Bu arada bir CHP'li vekilin çirkin tahriklerine karşı uyarıyorum. Kendisinin şahsıma yönelik sözleri üzerine dava açtım. CHP faşist diktatör görmek istiyorsa aynaya ve geçmişe baksın.

BAŞBAKAN PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU / 5


O PAÇAVRALARA CHP NEDEN MÜDAHALE ETMEDİ?

İşgal altındaki AKM'ye terör örgütlerinin paçavraları asılıydı CHP neden bunlara müdahale etmedi?

Benimle bir takım sanatçılar, hocalar, mimarlar gelip konuştu. Dedim ki, ya orada ne diye duruyorsun. yargı kararını vermiş. yargı lehimizde karar verse bile halk oylamasına gideceğimizi sanatçılara söyledim.

GENÇLERE ÇAĞRI

Sağlıksa ücretsiz sağlık, üniversitelerde harç ücretlerini kaldırdık, 480 TL burs ücreti alıyorsunuz el insaf yahu, niye böyle yapıyorsunuz. Bizde öğrenci olduk ama bunları yaşamadık. O yüzden gençlerimize sesleniyorum, bu oyuna gelmeyin. 30 yaşında seçilme yaşını biz 25'e indirdik. 18 yaşına seçilme hakkını getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Biz gençlerle yürüyoruz ve geleceğe doğru onlarla yürümeye devam edeceğiz.

KANDİL SİMİTİ GÖSTERİP İÇKİ İÇİYORLAR

Bizim gençlerimizi genç yerini koymuyorlar. Kandil simitini gösteriyorlar ama camide içki içiyorlar. 3 gün o camiyi işgal ettiler. Ama biz o tahriklere kapılsaydık Allah muhafaza bu ülke çok kötü günler yaşardı.

Polise karanfil atanları gösteriyorlar ama Ankara'da 30-40 kişinin linçine maruz kalan polisimizi göstermiyorlar. Güya espirili sloganları gösteriyorlar, ama yerlere, duvarlara yazılan o küfürleri göstermiyorlar. Onlar polise şiddet uygulayacak bizde göz yumacağız, yok böyle bir dünya kardeşlerim. Ha hata yapan polislerimiz ile ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor.

Zahide nineye para teklif edecekler, başörtüsü takıp bize hakaret edecekler, mitinglere katılan vatandaşlarımıza makarnacılar diyecekler biz bunları görmemezlikten mi geleceğiz.

BÖYLE BİR ZİHNİYET OLABİLİR Mİ!

Ulusal yayın yapan bir medya kuruluşunun muhabiri çıkıyor tweet atıyor, ''Duran adam değil durduran adam olalım'' diyor, hiçbir şey almayalım diyor, ya böyle bir zihniyet olabilir mi?, AK Parti batsında ekonomi kötüye gitsin, ülke kötüye gitsin diye düşünyorlar.

Bu gösterileri bir fırsat olarak görenler Türkiye ekonomisi üzerinde çok ciddi operasyonlar yapmak istediler. Bu hadiseleri yurtdışına organize bir şekilde aktardılar. İstikrarsız bir ortamdan istifade etmek isteyenler oldu. Bu operasyon tutmadı bunu çok net söylüyorum.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

10 yıl boyunca yapmış olduğumuz köklü reformlar bu ameliyatın tutmasına izin vermedi. Hem doğrudan hem portföy yatırımları devam ediyor. Portföy yatırımlarında çok küçük bir çıkış oldu bu da küresel dalgalanmalardan ötürü olmuştur.

Bu gösterilerin hedeflerinden biri de şüphesiz çözüm süreci olmuştur. Bu oyunun ırkçı bir oyun olduğunu en başında gören Kürt kardeşlerim bu oyuna gelmemiştir. 76 milyonun tamamı bu çirkin oyuna karşı tek yürek olmuştur.

BAŞBAKAN PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU / 6

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • Mustafa Kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    @ Mehmet Öztoprak. Çok güzel bir analiz yapmışsın, bu konuda yapılacak en güzel yorum.
    Cevapla
  • Hakan Demir 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsan yap yine sana saldıracaklar... Bu zamana kadar Alevilerle ilgili birçok çalıştay yaptın, devlet olarak ilk defa onları sen dinledin. Alevi dedelerine maaş bağlatmayı da düşünüyorsun ama yine bunların birçoğu ilk fırsatta sana saldıracaklar. Chp iktidarlarında veya iktidar ortağı olduğu yıllarda Dersim, Maraş, Sivas olaylarında Aleviler katledilmiş , yine suçu Müslümanlara ve sağ partilere atmışlar ,CHP yi bu olaylardan hiçbir zaman sorumlu tutmamışlardır. Dersimi bombalayanların isimleri her tarafa verilmiş, buna hiçbir tepki göstermeyip Yavuz Sultan Selim'e tepki göstermişlerdir. Chp'nin Alevi sorunlarıyla ilgili tek bir çalışması bile olmamasına rağmen Aleviler -Taksim olaylarında olduğu gibi- CHP nin yanında yer alıp sana saldırmışlardır. O yüzden bunların birçoğuna hiçbir zaman yaranamazsın sayın başbakan..Onlara yaranmak için CHP liler gibi, Müslümana düşman olman lazım.
    Cevapla
  • fatih genç 10 yıl önce Şikayet Et
    18 yaş. 18 yaşında milletvekili seçilme yaşı.başbakanım saçmalamayın lütfen sabi sübyandan milletvekilimi olur allah aşkına.fatih sultanmehmeti örnek verecek olursan bu çok büyük gaflet olur
    Cevapla
  • ali akman 10 yıl önce Şikayet Et
    aynen sayin basbakanim. alevi sünni sonucta bir ülkenin tek milletiyiz. ben sünniyim ama etrafimda bircok alevi arkadaslarim var birisi fenerli birisi galatasarayli biri uzun biri kisa sonucta bir milletiz.
    Cevapla
  • mehmet öztoprak 10 yıl önce Şikayet Et
    alevilerle koministleri zaten bir tutamazsınız. ALEVİLER cemevlerinde peygambere selevat gönderirler HAZRETİ ALİYİ överler ehlibeyt hazretlerini selamlarlar bunu yapan insan zaten kalben ve manen yükselirler bunun için sağduyulu davranırlar anadoluda alevi sünni komşuluk ilişkileri çok iyidir.herkes birbirinin inancını bilir hoşgörülü davranır camiye gitmeyen sünnilerle cemevine gitmeyen aleviler birbirlerinine hoşgörüyle bakmazlar çünkü ikiside islamı yaşamazlar. yaşadıklarını zannederler kalpleri maneviyatları bozulur ibadetlerinizi yapın secde edin bütün sorunların hoşgörüyle hallolacağını ğöreceksiniz selamun aleyküm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi