Kışanak: Hükümet ne istediğine karar versin

BDP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Hükümet Adım At" yürüyüşü sırasında çıkan olayların ardından BDP İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Kışanak, demokrasinin gereği olan yürüyüş haklarının engellendiğini savundu.

Kışanak: Hükümet ne istediğine karar versin
Kışanak: Hükümet ne istediğine karar versin
GİRİŞ 30.06.2013 21:50 GÜNCELLEME 30.06.2013 21:50
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kışanak, "Polisin attığı gaz bombaları nedeniyle" konuşurken bile rahatsızlık hissettiklerini dile getirerek, "Hükümet şuna kara versin; çözüm mü, barış mı, demokratik siyaset mi istiyor, yoksa savaş, çatışma, faşizm mi istiyor? Buna karar versin. Biz, buna göre kararımızı verip, yolumuza devam edelim" ifadesini kullandı.

Yürüyüşün amacının barış sürecini ilerletmek için yapılması gerekenleri ifade etmek olduğunu öne süren Kışanak, şöyle konuştu:

"En demokratik, en meşru haklarımızı kullanamayacaksak, barışı nasıl getireceğiz. Ben, yapılan bu şiddetli saldırıyı, bu faşizan saldırıyı kınıyorum. Bu saldırıyı yapanlar şunu çok iyi bilsinler ki barışa suikast yapıyorlar. Bu saldırıyı yapanlar bunu iyi bilsinler ki çözümün önünde engeldirler.Bu saldırıyı yapanlar bunu çok iyi bilsin ki biz, 'bu ülkede gençler ölmesin, sorunlarımız demokrasi içerisinde, demokratik siyaset içerisinde çözülsün' derken, onlar çatışmadan yana tavır alıyorlar. Çatışmadan, ölümden, savaştan yana tutum alanlar bu halkın vicdanında mahkum olmuştur. Bu saldırıların hükümetten bağımsız olduğuna inanmıyoruz. AK Parti Hükümetinin tutumu bu saldırıları teşvik eden bir tutumdur. Kimse yerel yöneticilere, polise ihale ederek bu işten kurtulamaz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın kışanak. sizin ne istediğiniz belli değilki siz karar verin.şu süreçte bu yürüyüş bu olaylar neyin nesiki insana sormazlarmı kimin güdümünde hareket ediyorsunuz diye.işiniz gücünüz en büyük zulümleri yapıp sonra karşı tarafı katil zulumkar göstermeye çalışmak.inanın şaşırıp kaldık size zulmettiğini bildiğiniz insanlarla kol kola onların gittiği yoldan gişinize şu süreçte yapılacak şeylermi sizin yaptıklarınız?neci olduğunuzu söyleyin ne istediğinize karar verin lütfen.
    Cevapla
  • gündüz feneri 10 yıl önce Şikayet Et
    kenevir tohumu ekmeyin. Bismillahirrahmanirrahim. Eğer siz samimiyseniz eğer sizin Allah olarak bildiğiniz yüce yaratıcıya inancınız varsa ve eğer siz cehennemin insan için yaratıldığına inanıyorsanız ve eğer siz bu hak arama yolunda gerçekten barışçıl bir yol izliyoruz diyorsanız bu memleketin suyun içenler olarak barış için yürüyoruz diyorsanız Peki elinizdeki BAYRAKLAR neyin nesi. Türkiye Cumhuriyetinin birliğine ait hiçbir işaret yok o yürüyüşlerde. Bizce siz bizim samimiyetimizi kırıyorsunuz. Tetiğe dokunuyorsunuz oku yaydan fırlatma çabasındasınız. Eğer siz samimiyseniz elinizdeki herşeyi bırakır AY ve YILDIZ olan şehidimizin kanıyla renklenmiş bayrakları sallayın da görelim sizin samimiyetinizi. ama biz hala öfkelenmiyoruz çünkü bir tane inananın duası sizin planlarınızı bozmaya yeter. sizin eliniz boş durmasın Allah'ın melekleri de boş durmuyor.
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunların fabrika ayarlarında sorun var.. Bozuk saat bile 1 günde 2 kez doğruyu gösterirken bunlar tüm ömürleri boyunca 1 kez bile doğruyu gösteremeyecek ve göremeyecekler.Acaba bunlar 15 Haziranda Diyarbakı'da yaptıkları "Kürdistan" isimli toplantıya ses çıkarılmadı diye oraları özerkleştirdiklerini falan mı sandılar. Kışanak'mısın kaşıntımısın... Siz önce hala %15 lik kısım haricindeki içeride olan PKK soysuzlarının tamamını bir çıkarın... Hükümet de atar adımı bölge insanı da atar. Siz köpekten kemik saklarsınız ama, ihanetinizi bu milletten saklayamazsınız. Önce insan olun, sonra adam olun ve MUTLAKA AKILLI OLUN ve iyi niyetinizi biz bir görelim ki size insan gözü ile bakabilelim.
    Cevapla
  • Saral Saral 10 yıl önce Şikayet Et
    Kürt'leri bu kafalar mı temsil ediyor.... Kürt'ler artık aklını başına almalı. Bu kafalara hadlerini bildirmeli...
    Cevapla
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    BARIŞ SÜRECİ DEDİK PKK'YA TESLİM OLDUK DEMEDİK.. Kalekol yapıp yapmayacağımızı,esrar tarlalarını imha edip etmeyeceğimizi,yol yapıp yapmayacağımızı PKK ya da BDP'den izin alarak yapacak değiliz.Biz büyüklük gösterdik . Daha fazla kan akmasın dedik o kadar.Kaşımanın anlamı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!