Hükümete tartışılacak Öcalan önerisi!

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kürt sorununun nihai çözümü isteniyorsa, Sayın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasından geçer" dedi.

Hükümete tartışılacak Öcalan önerisi!
Hükümete tartışılacak Öcalan önerisi!
GİRİŞ 02.07.2013 15:34 GÜNCELLEME 02.07.2013 15:34
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kürt sorununun nihai çözümü isteniyorsa, bunun yolu Kürt halkının önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasından geçer. Bunu da hükümetin bugünden kendi gündemine alması gerekir" dedi.

Hasta tutukluların serbest bırakılması talebiyle BDP İstanbul İl Başkanlığı, Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı önünde bir basın açıklaması düzenledi. Yaklaşık 700 kişinin katıldığı basın açıklamasında, "Tutsaklara özgürlük, Hükümet adım at" sloganları atıldı. Bugün Metris Cezaevindeki bazı hasta tutukluları ziyaret ettiğini söyleyen BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, hükümetin bir iyi niyet göstergesi olarak hasta siyasi tutukluları serbest bırakmasını istedi. Bu konuda Adli Tıp Kurumu'nun yetkili olmasını eleştiren Tuncel, tam teşekkküllü bir hastaneden alınacak sağlık raporunun yeterli olarak kabul edilmesini istedi.

BEŞİR ATALAY'A YANIT

Hükümete adım atması için çağrıda bulunduklarını söyleyen BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Çünkü gerçekten bir çözüm olacaksa hükümetin adım atması gerekiyor. Barışın iki tarafı olur. Sayın Öcalan üzerine düşen sorumluğu yerine getirdi. Sayın Öcalan'ın dediği gibi hükümetin demokratik siyaset önündeki engelleri kaldırma zamanıdır. Bunu kim yapacak ? Bunu hükümet yapmayacaksa kim yapacak? Biz mi yapacağız ? Sayın Beşir Atalay diyor ki, ' BDP niye sokağa çıkıyor ? 'Sen adım at. Biz sokağa çıkmayalım. Sen yasaları değiştir, sen terörle mücadele yasasını değiştir, Bingöl'ün hesabını ver. Lice'nin hesabını ver. Biz de sokağa çıkmayalım. Tabi sokağa çıkacağız. Bizim bir geleneğimiz var. Direne direne kazandık. Bundan sonra da direne direne kazanacağız" dedi.

ÖCALAN'IN SERBEST BIRAKILMASI GÜNDEME ALINSIN

Güven artırıcı adımlar olmadığı sürece süreçin ilerlemesinin mümkün olmadığını belirten Tuncel, " Kürt sorununun nihai çözümü isteniyorsa, bunun yolu Kürt halkının önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasından geçer. Bunu da hükümetin bugünden kendi gündemine alması gerekir. Çünkü bir halkın önderi özgür değilse o halk özgür değildir. Bu bütün dünyanın bildiği, AKP'nin de bildiği bir durumdur." şeklinde tamamladı. Tuncel'in konuşmasının ardından oturma eylemi yapan grup slogan atmayı sürdürdü. Polis, Adli Tıp Kurumu içinde beklerken bir süre de oturma eylemi yapan grup daha sonra olaysız dağıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 25
  • ekrem kehribar 10 yıl önce Şikayet Et
    bu ateistle. anlaşma yapılırmı bunlara değer verilirmi şu hükümetin haline bak.
    Cevapla
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayır eyle ya Rabbi!. Ayrı devlet istemiyorlar ama ne hikmetse doğuda asker, polis, karakol da istemiyorlar. doğuda yaşayan kardeşlerimizin haklarını savunuyoruz diyorlar fakat terörist başı çıkmadan bu hakları da istemiyoruz diyorlar. madem beraber yaşayacağız ortak noktalarımız belirginleştirilmeli. şu anda yapılan farklı olduğumuz yanları belirginleştirmek. bunlar ne yaman çelişki ya rabbi... birileri kekleniyor ama inşallah %50 değildir bu keklenen. dinimize zarar vermek isteyenleri, ülkemizi bölmek isteyenleri fırsat verme ya Rabbi... herşeyin hayırlısını nasip eyle...
    Cevapla
  • ali 10 yıl önce Şikayet Et
    o türkiye için terörsittir.sen ister lider de ister baba de sonuç değişmez. terörist başıdır bizim için.lider değil.onun iöçinde çıkamaz.ancak ihitiyarlığında defin için çıkar.ona mezar yeri arayın bizce.havalı bir yer olsun.rutbet olmasın.bari ölümünde güzel yerde yaşasın
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katli ve yandaşları. Mahallede bir şey ortaya atılır sonra kendileride inanır zavallılar,Millet katli gölünde ve beyninde çoktaan öldürdü,halm amcam olursa bunların dediği olur,Bu millet onu asla affetmez ve af ettirmezz.
    Cevapla
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    NAİL SİVRİ YE. Nail Bey, sana cevabımı çok yakında yönetimin kendi verecek sanırım. çünkü APO affedilmeden barış süresi diye birşey olamayacak, haberleri dinlemiyor,durumu görmüyorsun galiba,PKK hala aynı PKK, başbakan bile PKK nın yurdu terk etmeyip, bunun kandırmaca olduğunu kabul ediyor, PKK yine yakıp yıkarak,adam kaçırarak azda olsa eylemlerine devam ediyor. açıkca devlete GÖZDAĞI veriyor,tehdit ediyor, APO affedilmesse eylemler daha şidetli olarak sürecek diyor. peki devlet ne yapacak bu durumda, ya APO yu affedecek,ya barış süreci ortadan kalkacak, çünkü pkk ve bdp APO affedilmeden vazgeçmeyecek. bekle ve gör.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma