Kandil dönüşü açıklama: PKK'nın kaygıları var!

PKK'nın üst düzey yöneticileri görüşmeler yapmak üzere Kandil Dağı'na çıkan Ahmet Türk ve Gültan Kışanak dönüşte yaptıkları açıklama ile örgütün son gelişmeleri nasıl yorumladığını aktardı.

Kandil dönüşü açıklama: PKK'nın kaygıları var!
Kandil dönüşü açıklama: PKK'nın kaygıları var!
GİRİŞ 06.07.2013 07:05 GÜNCELLEME 06.07.2013 07:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan yazdığı, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken tarafından, Kandil'e iletilmek üzere BDP'ye verilecek mektubun teslim edilmemesi nedeniyle, Erbil'de bulunan Ahmet Türk ve Gültan Kışanak, Kandil Dağı'na mektupsuz çıktılar.

Çözüm süreci temasları çerçevesinde Kandil'e giden BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Mardin bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ten oluşan BDP heyeti, Erbil'e döndü.

Kışanak, görüşmeyle ilgili heyet adına yaptığı basın açıklamasında, "Son gelişmeler üzerine Kandil'de, KCK yöneticileriyle görüşmemiz yolunda bir ihtiyaç ortaya çıkmıştı. Bu haftanın başında hükümetle görüşmelerimiz oldu. O görüşmelerden sonra Kandil'e geldik ve KCK yöneticileriyle bir görüşme yaptık. Barış ve çözüm süreciyle ilgili bazı tartışmalar yürüttük. Görüşmemiz olumlu geçti. Umuyoruz ki hem hükümetle hem Kandil ile yaptığımız görüşmeler, barış sürecinin ilerletilmesi konusunda pozitif katkı yapar. Bunun için gayret gösteriyoruz" dedi.

"Önümüzde çözmemiz gereken çok sorun var" diyen Kışanak şöyle devam etti:

"Demokratik reformlar konusunda istişareler devam edecek. Öcalan ile diyalog ve temasın daha düzenli yapılması konusunda görüşmelerimiz var. Bundan sonra da bu çalışmalara ihtiyaç duyulduğu sürece yapacağız."
Kışanak, örgüt elemanlarının Türkiye'den çekilmesinin ne aşamada olduğuyla ilgili soruya şu cevabı verdi:
"Onlar, gerek gördüğü takdirde kamuoyuna bilgi veriyorlar. Bize net olarak şunu söylediler: 'Tarihi ve stratejik bir karar verdik. Biz kararlılığımızın farkındayız ve bunun arkasındayız. Bu kararımızı hayata geçirmek için büyük bir gayret ve çaba içerisindeyiz. Süreci ilerletmeye çalışıyoruz ama tabi ki hem beklentilerimiz hem de kaygılarımız var."

Kışanak, bir gazetecinin "Çözüm sürecinde yeni yol kazalarının yaşanma riski var mı?" sorusuna, "Bu konuda tüm tarafların üzerlerine düşen sorumluluğu eksiksiz ve zamanında yerine getirmeleri ve yeni sorun alanları yaratmadan çaba içerisinde olmaları gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Biz şu anda bir kırılma riski görmüyoruz. Fakat kamuoyunun ve tarafların beklentilerine denk bir durum söz konusu değil. Özellikle Kürt halkının, siyasi otoritelerinin, KCK'nın beklentileriyle gelinen aşama arasında büyük bir açı farkı var. Bunu açıkça ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan yedinci Kandil heyetinde kendisinin ve Ahmet Türk'ün yer aldığını belirten Kışanak, karşı tarafta kimin yer aldığına dair bilgi vermek istemedi. Geçen hafta BDP adına Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan, İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüşlerdi. Buldan ve İdris Baluken'un de söz konusu heyette yer alacağı ifade edilmişti ancak sadece Türk ve Kışanak Kandile'e giderek PKK yöneticileriyle görüşmüştü.

YORUMLAR 10
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    rezalete bak...vekil aranan teröristle görüşüyor istekleri getiriyor. utanın...
    Cevapla
  • mustafa akgedik 10 yıl önce Şikayet Et
    strateji istihbarat konusunu düşünen varmı... apo denen bebek katili.. görüşmelerinde ben mektuplarımda ne yazarsam siz tersini yapın diye sözlü mesaj gönderdiyse.. ve ondan sonra sanki çözüm istiyormuş gibi mektuplar yazarak mit ve hükümeti kandırıp oyalıyor olamazmı çünkü bunlar 2012 de bitmek üzereydiler aniden barışa çözüme sarıldılar ve asker polis çekildi bu boşlukta yeniden eleman topladılar bunu herkes biliyor artık madem barış olucak neden yeni eleman kazandırıyorlar pkk ya soran varmı hükümetten.. bu asayiş polisiyiz diyen gruba karşı ne yapıldı ne yapılıyor bilen varmı yok yalandan 2 gözaltı onlarda serbest bırakıldı zaten.. bu hükümet bu kadar saf olmamalı diye düşünüyorum .. bence her ortamda direk bunların anladığı dilden cevap vereceksinki ötemeyecekler..
    Cevapla
  • Birol Akyıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Lanetliyorum.... Bu ülke bugüne kadar binlerce şehit verdi gerekirse yine onbinlerce şehit verir ama Ülkemizin bölünmesi için çabalayan İsrail'in kuklası olan BDP - KCK ve PKK'ya zamanı geldiğinde gereken dersi verir. Benim oğlum da şu anda Hakkari Çukurca'da asker Cenab-ı Allah vatanımızı bölmek parçalamak isteyen bu zihniyeti bozuklara karşı tüm Mehmetcik'lerimizin Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin ve hükümetimizin yar ve yardımcısı olsun...
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Kaygıları varsa, defolur giderler olur biter !. hatırlasınlar ordumuz eskisi gibi değil artık, PKKye gizlice yardım edenler harekatı önceden haber verenler içerde artık !
    Cevapla
  • GONYALI 10 yıl önce Şikayet Et
    ASIL PKK SİZSİNİZ. BAŞINDAN BERİ NEFRET EDİYORUM BU ÇÖZ SÜRECİNE KİM İNANDI KİM ÇIKARDI BİLMEM olmaz olmaz olmaz bdp yi kapatacan teröristleri temizleyecen bitti inaçlı kürtler kardeşimizdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi