MHP'li Vural: Barış PKK'ya teslimiyettir

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye'de çözüm ve barış süreci adı altında tam bir tiyatro oynanmaktadır. Bugün görülmektedir ki çözüm aslında devletin çözülmesidir, barış PKK'ya teslimiyettir" dedi.

MHP'li Vural: Barış PKK'ya teslimiyettir
MHP'li Vural: Barış PKK'ya teslimiyettir
GİRİŞ 10.07.2013 15:50 GÜNCELLEME 10.07.2013 15:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de çözüm ve barış süreci adı altında bir tiyatro oynandığını söyleyen Vural, "Bugün, görülmektedir ki çözüm aslında devletin çözülmesidir, barış PKK'ya teslimiyettir. Bütün boyutlarıyla ortaya çıkan tablo bunları hatırlatıyor. Sayın Başbakan bana bunları hatırlatıyor, çözüm ve barış süreci PKK'ya teslim olmuş bir hükümetin varlığını hatırlatmaktadır. Çözüm sürecinde birinci aşama hükümete göre bitti-bitmedi, PKK'ya göre bitti. Ne enteresandır ki ikisi de bu sefer ikinci aşamaya beraber geçiyorlar. PKK'nın silah bırakması söz konusu bile değilmiş. Anadilde eğitim, milletin dilini bölmek, yerel yönetimlere daha fazla yetki vererek milli egemenliği bölmek, eyalet sistemi, bebek katilinin serbest bırakılması ve bütün bunlarla ilgili adımlar PKK ile AKP arasında ikinci aşama adı altında gündeme getirilmeyi bekliyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamaların yer aldığı videosunu ipad'inden basın mensuplarına izleten Vural, "TRT, piknik yapma görüntüsü adı altında terör örgütü sağlıyor' diyor. Başbakan da 'Piknik yapıyorlar daha ne istiyorsunuz'. TRT'yi izlediği yok galiba" şeklinde konuştu. Bütün olan bitenin görülmediğini söyleyen Vural, PKK'nın piknik görüntüsü adı altında adam devşirdiğini dile getirdi.

"Çekilme sürecinde PKK eylem yapmıyor' diyen bir Başbakan Yardımcısı var" diyen Vural, "Kuzu kırpma festivali adı altında yaklaşık 500 kişilik gruplar oluşturup PKK'ya militan kazandırılıyor. AKP sayesinde PKK son yıllardaki en büyük militan sayısına ulaşmaktadır. 'Karpuz mu kesecektik diyor, meğer 'kuzu kırpma yarışması' düzenletiyormuş PKK'ya" diye konuştu.

AK Partili vekillerin de yer aldığı bir kongrede Kürt marşı söylenmesi esnasında vekillerin ayağa kaktığını gösteren videoyu basın mensuplarına izleten Vural, "Cumhuriyetin 10. Yıl Marşı'nda ayağa kalkmayız diyenler bir Kürtçe marşta ayağa kalkmaktan çekinmiyor. Bun nasıl bir zihniyet" diye sordu. Bayrağın bir bez parçası olmadığını söyleyen Vural, bayrak meselesini sadece bir bez parçası olarak ele alıp bu bayrağın egemenliğini belli bir bölgede yok saymanın ve böyle konferanslara izin vermenin bayrağa vurulan bir darbe olduğunu ifade etti.

Türkiye'de yapılan bir araştırmanın sonuçlarının 'yolsuzluk algısının' arttığını gösterdiğini belirten Vural, "8 hizmetten birinde rüşvet verdiğini söyleyen kişi sayısı yüzde 21, bu da açıklayanlar sadece. Türkiye'de insanların yüzde 49'u hükümetin kendi menfaat grubu çerçevesinde faaliyet gösterdiğine inanıyor. En yüksek yolsuzluk olduğu düşünülen grup hükümet" diye konuştu.

Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine Vural, "Komisyon çalışmalarına devam etmeli. Bu komisyon siyasi partilerin iradesiyle kurulmuştur. Bu komisyon çalışmalarının AKP ile Öcalan arasında yapılan gizli görüşmelere kurban edilmemesi ve TBMM Başkanı iradesinin yok sayılmaması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • levent 10 yıl önce Şikayet Et
    Saflar netleşiyor. AKP pkk MHP de D-CHP-K terör örgütleri ile işbirliği içindeler - ecevit öldüğünden beri payanda olacak darbeci cuntacı arayan mhp sonunda kendini kemal in kucağında buldu
    Cevapla
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    BİR ÖRNEK. Lut Peygamberin olayına bakarsak, azmış Lut Kavmi , Lut Peygamber in onlara kızlarını dahi vermesine karşın ,Lut Peygamberden veremiyeceği birşey istemişlerdir . Allah ın ona insan suretinde gönderdiği, her biri genç yakışıklı bir delikanlı suretinde olan melekleri . ve burda da Lut kavminin yerine PKK lıları koyalım, dil özgürlüğü istediler ,kendilerine verildi,kürtçe isim özgürlüğü istediler ,o da verildi,doğuya yatırım istediler,o da başladı. ve sonra APO nun affı dediler ,o da verilirse geriye ne kalacak , Vatanın bütünlüğü mü, doğuda bir kürdistan oluşturulması mı. ALLAH bile verilemeyecek bir isteğe öfke ile karşılık vermiş, azgın Lut Kavmini helak etmiştir, o halde bizim pkk nın veremiyeceğimiz isteklerine boyun eğmemiz caiz midir.
    Cevapla
  • mkoyutürk 10 yıl önce Şikayet Et
    mhp?. adamların huzur istemediği suratlarından belli. yahu bir insan bu kadar itici olur?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!