BDP'liler PKK adına bunu da yaptı

Nusaybin'in BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dinç ve belediye meclis üyelerinin PKK adına haraç topladığı ortaya çıktı.

BDP'liler PKK adına bunu da yaptı
BDP'liler PKK adına bunu da yaptı
GİRİŞ 18.07.2013 07:23 GÜNCELLEME 18.07.2013 11:23
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mardin Emniyet Müdürlüğü, Nusaybin'de BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dinç ve bazı belediye meclis üyeleriyle ilgili ihbar üzerine alarma geçti. İhbarda bölge esnafı ve işadamlarından PKK adına tehditle haraç toplandığı belirtildi. Yaşananlara isyan eden İ.E. isimli esnaf da 7 Temmuz'da Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulundu.

İSİMLERİ TEK TEK VERDİ

İ.E, Özel Aytekin Koleji inşaatını yapan firma yetkililerinden tehditle para alan ve makbuz kesenlerin isimlerini tek tek verdi. İ.E, terör örgütü PKK için haraç toplayanların Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dinç, Belediye Meclis üyeleri Selim Akıncı, Abdulkadir Bilgiç, Erdal Irmak, Basri Yılmaz ve Abdulbaki Narman olduğunu belirtti.

MAKBUZ KESTİLER

İ.E. paranın zorla alınmasının ardından meclis üyeleri tarafından da müteahhit firma yetkililerine makbuz verildiğini söyledi. İ.E. 2012 yılında da farklı zamanlarda firma yetkililerinden bu şekilde 75 bin TL ve iki defa olmak üzere 10 bin dolar değerinde haraç alındığını aktardı. PKK adına Belediye Başkan Yardımcısı ve belediye üyeleri tarafından yazılan haraç mektupları da polise teslim edildi. İhbar ve şikayetin ardından olaya savcılık el koydu.

10 bin dolarlık not

Esnafa ulaştırılan haraç mektubunda ‘Mardin Eyalet Komutanlığı' ibaresiyle şu ifadeler yer aldı: "Sizin için uygun görülen miktar 10.000 dolardır. Mektupta da belirtildiği üzere bu paranın 10 gün içinde elimize ulaşması gerekiyor."

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 11
  • kadir sert 10 yıl önce Şikayet Et
    ya kiminle çözüme girildiği ortada. muhatabın dürüst değil belki senin yaptıkların doğru ama muhatabın dalavereci ne verirsen ver hep daha fazlası (bu bir örnektir kimse cm toprak alamaz hani istiyorlardı ya o bakımdan) bugün tut malatya dahil ver deki buraları sana verdim doğu ve güney sizin olsun yarın derlerki ankarada bizim orayıda ver istanbulda 3 milyon yuttaşımız var orasıda bizim demezlerki geri kalan 12 milyon ne olacak. o sebeb bi iş yaparken muhatabın önemli ve muhatabın ne olduğu ne millete mensup olduğu belli değil eğer yok bunlar Kürt ise ben Türk değilim ne olduğumu biri bana açıklasın.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    devam BDP liler devam bu mafya okadar büyüdüki başa gelemiyorsunuz !. PKK dağilsa bile ya narkotikle yada tehditlerle devam edecek !
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    ............ dogunun maddi acidan gelismesi, fabrikalarin, okullarin.hastanelerin......... kafelerin,parklarin.. yani insanin normal yasamini idame ettirmesi icin gerekli sartlarin olusmasi icin zaman gerekir. bu surec suanda icinde oldugumuz surectir. eger su zamanda halk rahata kavusur ise aksam gidecek evi, sabah gidecek isi, aksam oturup yemek yiyebilecek ailesi, okuyacak okulu, hastanesii herseyi oldugu zaman teror insan kaynagini jaybeder.. halk artik zaten kendisi istemez. ama ilk bbasta adimin bu yatirimlarin devlet tarafindan yapilmasi lazim.
    Cevapla
  • mehmet doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    belediyede işe girmek için bizzet pkk lı olmalısın. yoksa zaten iş yok.haraçmış yani bunlar her daim vardı.işçilerden de her ay pkk ya kesinti var zaten bunlar biliniyor ama nedense bir şey yapılmıyor.
    Cevapla
  • yamtar oguz 10 yıl önce Şikayet Et
    abartmayın. çözüm süreci ile haberi eşleştirecek kadar aptal olmanın bir anlamı yok. Bu önceden de yapılan bir şeydi güney doğuya neden fabrika yada işyeri açılamadığının en büyük nedenlerinden biride bu önüne gelen haraç kesmeye çalışıyor. Önceden silah adamın sırtında geziyordu kimse gık diyemiyordu şimdi ise artık halk cesaret almış şikayet eder duruma gelmiş bunu görmemek Ak Parti gitsinde ülke batsın mantığından öteye gitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı