CHP hangi köşe yazarına adaylık teklif etti?

Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin'den sonra CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına bir rakip daha çıktı.

CHP hangi köşe yazarına adaylık teklif etti?
CHP hangi köşe yazarına adaylık teklif etti?
GİRİŞ 19.07.2013 09:40 GÜNCELLEME 19.07.2013 11:46
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Vatan gazetesi ile yollarını ayıran gazeteci Can Ataklı veda yazısında bombayı patlattı ve CHP'nin İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı için yeşil ışık yaktığını duyurdu.

CHP'DEN TEKLİF

2006'nın Aralık ayında yazmaya başladığı Vatan gazetesini bırakan Can Ataklı, son yazısında bir süpriz bir bilgi paylaştı. Ataklı, kendisine 8 ay önce CHP'li bir grubun, akademisyenin ve yazarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyma teklifi getirdiğini söyledi.

Can Ataklı'ya teklifin götürülmesinin sebebi olarak heyet, AK Parti'nin Refah Partisi'nden itibaren 20 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni elinde tutması ve CHP'nin tek başına seçimi kazanmasının mümkün olmadığı için tüm muhalefeti toplayabilecek bir isim arayışı olduğu gerekçesini sundu.

Ataklı, bunun kendisi ya da başka bir adayla mümkün olabileceğini belirterek CHP'ye bunun için bir şart koştuğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiğini duyuran Ataklı, CHP liderinden konunun çözümü için anket düzenlemesini rica ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu da bu öneriye olumlu yanıt verdi.

KAMUOYU İSTERSE ADAYIM!

Ataklı, CHP'nin anket düzenlemesi ve kendisinin isminin öne çıkması durumunda aday olmaktan çekinmeyeceğini ilan ederek şu sözlerle destek istedi: "Bu nedenle, bana, dürüstlüğüme, namusuma, ahlak ve vicdanıma, adaletli davranacağıma, kimseyle kin ve nefret gütmeyeceğime inanan, güvenen, İstanbul'da iktidarın karşısına aday olarak çıkmama gönül rahatlığı içinde evet diyenlerin desteğini rica ediyorum"

YORUMLAR 15
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP ye Ayşe Arman Yakışır. En son yaptığı polislerle konuştum gezi parkından dolayı çok pişmanlar haberi uydurma çıkınca (konuştuğu çevik kuvvet 45 yaşındaymış mış mış öbürü 18 yaşında polis olmu diğer 32 yaşında polisliğe girmiş ve daha bir çok saçmalık) biraz karizması çizildi. Almış hürrüyet plaza'nın özel güvenliklerini üzerlerine polis üniforması yüzlerine maske yazmışta yazmış. Baktılar gezi olaylarında 10 bin polis istifa etti yalanlarına inanan çıkmadı şimdi uydurma polis haberlerine geçtiler. Amacı polisi 2. gezi ayaklanmasında ikiye bölmek. Yarım akıllılar. Editör atladınız mı büyük dezenformasyon yaptı hürriyet sahte polis haberiyle. Göremedim sitede. Ayşenin ipliği pazarda sizde görün artık
    Cevapla
  • ALİ BAŞALP 10 yıl önce Şikayet Et
    onunlada olmaz. can ataklıyı çok dinlemiş biriyim, kendisi hakkındaki fikrim, daimi muhalefet. ona göre ülkede bu 11 yılda yapılan tek iyi bir şey yok. insan derki evet şu, şu iyi yapıldı ama şunu iyi yapamadılar şöyle yapsalardı daha iyi olurdu gibi görüşleri hiç duyamazsınız. hemde gazeteciden iyi bir başkan olmazki, onlar hep tenkit etmeye alışmışlar, icraat nedir bilmezlerki. neticede dikkat edilirse o olmaz demiyorum, onunlada olmaz diyorum. türkiye fotoğrafının geneline, yani gezi diye adlandırılan olay dahil baktığınız zaman ibre uzun yıllar ak parti diyor.
    Cevapla
  • kemal kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    Taklacı Can ATAKLI. Adam boşuna CHP şakşakçılığı yapmıyormuş.Bak sonunda koltuğu kaptı helal olsun...
    Cevapla
  • levent 10 yıl önce Şikayet Et
    Sarigul olmasin da. Kilictaroglu cok iyi biliyor ki herhangi bir chp adayi istanbul da degil secim kazanmak %40 tan fazla oy alsin - ertesi gun gestapo unu aynen kilictaroglunu yaptigi gibi chp nin basina gecirir - artik baykal gibi kaset mi cikarirlar yoksa ssk yolsuzluk dosyalarimi ortaya dokulur onu ben bilmem merkel bilir
    Cevapla
  • levent 10 yıl önce Şikayet Et
    AKP CHP karsilastirmasi. Akp ye gore istanbul un en onemli sorunu Ulasim - Cozum Metro Marmaray hizli Tren - Halic metro koprusu metrobus un metroya cevrilmesi ucuncu kopru - - - Chp ye gore istanbul un en onemli sorunu laiklik - cozum daha cok meyhane acilmasi camilerin de icki icilen mekanlar olarak kullanilmasi - ozellikle bogaz manzarasi olan besiktastaki camilerin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı