Okuyan: Başbakan hakkında dava açılmalı

Yalova'da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, İlker Başbuğ darbe yapmaktan, terör örgütü yöneticiliğinden mahkum oluyorsa, onun 7 sene en yakın mesai arkadaşı olan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da derhal dava açılması lazım" dedi.

Okuyan: Başbakan hakkında dava açılmalı
Okuyan: Başbakan hakkında dava açılmalı
GİRİŞ 06.08.2013 15:00 GÜNCELLEME 06.08.2013 15:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Eski bakan Yaşar Okuyan, Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Okuyan, "Ergenekon olarak adlandırılan dava baştan beri hukukun dışında. Ceza mahkemeleri usul yasasının dışında. Tertiplenmiş verilerle, sahte delillerle, sahte bir takım şeyler var. Balyoz davası da aynı, maalesef böyle bir konumu var" dedi.

12 Eylül'de ihtilalin mahkemesinde yargılandığını ve 2 yıl cezaevinde yattığını belirten Okuyan, idamla yargılandığı ve beraat ettiği ihtilalin mahkeme salonunda hiçbir gün sanık yakınları, eşi, oğlu, kızı, karısı, babasına kısıtlama yapılmadığını söyledi.

"KASIMPAŞALILIĞINI SURİYE SINIRINDA GÖSTER"

Silivri'de kurulan bariyerleri eleştiren Yaşar Okuyan, "Vali diyor ki 'Silivri'ye girmek yasak'. Gittik, gördük. Cumhuriyet tarihinde böyle bir mahkeme yok. Tarlalar tutulmuş, ovalar tutulmuş. İki ayrı bariyer yan yana. Yerlere çakılmış, betonlanmış kilometrelerce. Ben diyorum ki; Sayın başbakan, bu kadar titizliğinizi gelin şu Suriye sınırında gösterin. Siz Kasımpaşalılığınızı orada gösterin. Bunun tek sorumlusu başbakandır. Vali falan beni enterese etmez" diye konuştu.

"BAŞBAKAN'I TARİH AFFETMEYECEKTİR"

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a verilen cezaya da değinen Okuyan, müebbet hapse mahkum olan İlker Başbuğ'un Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı kararnamelerinde altında Başbakan'ın ve Cumhurbaşkanı'nın imzası bulunduğunu kaydeden Okuyan, "7 sene senin dibinde olan Genelkurmay Başkanlığı'nı, Genelkurmay İkinci Başkanlığı'nı, Kuvvet Komutanlığı'nı yapmış olan birisi terör örgütünün üyesiyse, darbe yapmayı planlamışsa, sen başbakan olarak orada neyi temsil ediyorsun ? Sen Başbakan olarak bunu görmemişsen, hissetmemişsen, terör örgütüne yardım ve yataklıktan hakkında dava açılması lazım. İlker Başbuğ darbe yapmaktan, terör örgütü yöneticiliğinden mahkum oluyorsa, onun 7 sene en yakın mesai arkadaşı Recep Tayyip Erdoğan hakkında derhal dava açılması lazım" dedi.

"ÖCALAN, KONAĞINDA ZİL TAKIP OYNUYORDUR"

Ergenekon davasında çıkan kararın ardından, Abdullah Öcalan başta olmak üzere, PKK ve KCK'lıların bu karara çok sevineceklerini iddia eden Yaşar Okuyan, "Bu kararın ardından Abdullah Öcalan, İmralı'daki konağında zil takıp oynuyordur. PKK'lılar, KCK'lılar zil takıp oynuyorlardır. Abdullah Öcalan denen 40 bin kişinin katili, Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, Tayyip Erdoğan sayesinde muhatap yapılıyor, müzakere masasına kabul ediliyor. Öbür tarafta terörle mücadele eden silahlı kuvvetlerin genelkurmay başkanı müebbet hapse mahkum ediliyor" dedi.

"ATATÜRK BÜSTÜNÜN PARÇALANMASI KANSIZLIKTIR"

Yalova Devlet Hastanesi'nde çalışan bir personelin, bahçedeki Atatürk büstünü çekiçle parçalamasıyla ilgili konuşan Okuyan, "Son derece üzüntü verici. AKP iktidarı döneminde meczup sayısı çoğalmış anlaşılan. Bu hadiseler maalesef her tarafta oluyor. Tabii bu kabul edilir değil. Tırnak içerisinde söyleyeyim bunun adı 'kansızlıktır, şerefsizliktir'. Atatürk'ün, 'Benim kentim' dediği şehirde böyle bir şeyin olması tabi son derece üzüntü verici. AKP iktidarı döneminde çok sık rastladığımız durum. Başbakan döneminde bu tür olaylara sık rastlanır oldu" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    hangi yüz kaldı konuşmak için. pes doğrusu yüze bak lafa bak bilmem ne en son konuşacaklardan biri sizsiniz.yahu atatürkü eski alışkanlıklarını depermiş hemen kalkan olarak eline diline dolamış belkide püstü senin sevdiklerin kırmıştır ne dersin hep öyle olmadımı
    Cevapla
  • Arma Dillo 10 yıl önce Şikayet Et
    İnsanda biraz utanma olur. Bakanlığı döneminde işçi emeklilerinin haklarından kesip memur emeklilerine yama yaptığın dönemleri unutmadık.Yeni nesil seni tanımıyor diye çıkıp konuşuyorsun.Her gördüğümde sana beddua ediyorum.Allahtan bu iktidar geldide sizin zalimliklerinizi telafi etti.Siz bu millete borç yüklemekten başka ne yaptınız.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    yaşar okuyan; bu millet seni elinin tersiyle itti bir defa !. daha iflah olacağını bekleme, ancak kahve köşelerinde birkaç kişiye konuşabilirsin ! en iyisimi git CHPye yama olmaya çalış !
    Cevapla
  • memedali karabekir 10 yıl önce Şikayet Et
    SEN VAR YA OKUYAN! SEN BİR SÜRÜ AİLENİN EMEKLİ OLMA GELECEĞİNİ ENGELLEDİN,. Hala konuşuyorsun.Senin BAKANLIĞIN zamanında insanların yaşamının seyrini terse çeviren bir sürü kuralı aniden değiştirip mağdur ettiğin insanlara verdiğin acıların telafisi yok. Ben sana hergün veya o sıfatını her gördüğümde lanetle yad ediyorum.Senin ne olduğunu biliyoruz kendine gel darbe ve darbe severler zavallılar,acizler,yalancılar.Ceza alanlar ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ VE DEVLETE VE HALKA KARŞI SUÇ OLAN İCRAATLARI İÇİN CEZALANDIRILDILAR.
    Cevapla
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    YAŞAR EFEN HAYIR DIR ATEŞİN YÜKSELDI GALIBA. sıra sanada gelcek acele etme bu kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi