Buldan: 15 Ekim'de üçüncü aşamaya geçeceğiz

İmralı'da yapılan görüşme sonrası Abdullah Öcalan'ın, 'Benim adıma Hakkari halkına selamlarımı iletin' demesi üzerine BDP, Hakkari'de 3 günlük program hazırladı. BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Çözüm Süreci'nde üçüncü aşamayı dile getirdi.

Buldan: 15 Ekim'de üçüncü aşamaya geçeceğiz
Buldan: 15 Ekim'de üçüncü aşamaya geçeceğiz
GİRİŞ 08.08.2013 13:24 GÜNCELLEME 08.08.2013 13:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, barış sürecinde olduklarını sıkıntıların ve sancıların çok yoğun olduğunu belirterek, "Ekim'in 15'ne kadar ikinci aşama tamamlanmış olacak. Ondan sonra üçüncü aşamaya geçeceğiz.

Üçüncü aşamada şu anda dağda, Kandil'de özgürlük mücadelesi veren yetkililer, yine bu coğrafyanın insanları Türkiye'ye gelecekler ve Türkiye'de siyaset yapacaklar. Üçüncü aşama dediğimiz aşama işte budur. Yoksa barışın bir anlamı yoktur bizim için" dedi.

İmralı'da yapılan görüşme sonrası Abdullah Öcalan'ın, 'Benim adıma Hakkari halkına selamlarımı iletin' demesi üzerine BDP, Hakkari'de 3 günlük program hazırladı. Bu kapsamda Çukurca, Şemdinli ve Hakkari'de program yapan BDP dün akşam iftardan sonra Yüksekova İlçesi'nde miting düzenledi.

Mitinge BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

'7 AYDIR NE ASKER NE GERİLLA CENAZESİ GELMİYOR'

Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan kalabalık, yürüyerek mitingin yapılacağı Musa Anter Parkı'na geldi. Burada konuşma yapan BDP'li Buldan, İmralı'dan Hakkari halkına özel selam getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Sayın Öcalan yaklaşık 14 yıldır İmralı'da tek kişilik bir hücrede zor şartlarda yaşamını idame etmek zorunda kalıyor. Yaşadığı bütün olumsuz koşullara rağmen Sayın Öcalan'ın kararlı olduğu ve artık bu coğrafyada ölümlerin olmaması için, analarımızın ağlamaması için, gençlerimizin toprağın altına girmemesi için, silahların artık susması gerektiğini, bundan sonra fikirlerin ve düşüncelerin konuşması gerektiğini ifade etti.

Ve Öcalan'ın başlatmış olduğu bu süreçle yaklaşık 7 aydır bu coğrafyaya ne bir gerilla ne de bir asker cenazesi gelmiyor. Bu coğrafyanın insanları artık toprağın altına düşmüyor, artık analar ağlamıyor. Bizim için önemli olan budur."

'1 EYLÜL'E KADAR ZAMAN VERİLDİ'

İmralı'da, Kandil'de ve hükümetle yaptıkları görüşmeleri anlatan Buldan İmralı'nın ve Kandil'in kararlı, fakat AKP'nin kararsız olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

"Hazırladığımız 25 maddelik demokratikleşme paketini hükümete sunduk. Kürt halkının taleplerini Kürt halkının isteklerini, Türkiye'nin nasıl demokratikleşeceğini, içinde barındıran demokratik paketimiz şu anda hükümetin elinde. Sayın Öcalan'la yaptığımız görüşmede de dile getirildi.

1 Eylüle kadar AKP hükümetine bir zaman dilimi verildi. 1 Eylül'e kadar bu demokratikleşme paketinin bu tarihe kadar mutlaka hazır olması gerektiği ve 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Türkiye halklarına sadece Kürtlere değil, verdiğimiz demokratikleşme paketinde Alevilerin, kadınların, Ermenilerin, Süryanilerin Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiren demokratikleşme paketimizin 1 Eylül'e kadar hazır olması gerektiğini ifade ettik. 1 Ekim'de TBMM'nin açılmasıyla birlikte bu paketin kanunlaşması gerektiğini, o zaman 2'inci aşamanın da bitmesi gerektiğini ifade ediyoruz" diye konuştu.

'KANDİL'DEKİLER TÜRKİYE'YE GELİP SİYASET YAPACAK'

15 Ekim'e kadar ikinci aşamanın tamamlanmış olacağının belirten Buldan, "Ondan sonra üçüncü aşamaya geçeceğiz. Üçüncü aşamada şu anda dağda, Kandil'de özgürlük mücadelesi veren yetkililer, yine bu coğrafyanın insanları Türkiye'ye gelecekler ve Türkiye'de siyaset yapacaklar. Üçüncü aşama dediğimiz aşama işte budur. Yoksa barışın bir anlamı yoktur bizim için" diye konuştu.

BDP'li Buldan, Abdullah Öcalan ile dokuzuncu görüşmeyi nin de bayramın hemen ertesinde yapacaklarını da söyledi. Konuşmaların ardından kalabalık sessizce dağıldı.

YORUMLAR 4
  • yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Bununla ilgili bir yorum yaptim bu haber yayinlamadan dün ama yayinlanmadi . Her halde diger konuyla alakasiz görüldü.Barzanin tanklari suriyeye cevrilmistiya ha o konuydu iste.Bakiniz Türkiye bölgede eskiden iyi kötü caydiriciligi olan bir ülkeydi.Simdi oldu gelen gidenin tokat vurdugu bir ülke.Simdi amac savas cigirtkanligi yapmak degil amac ulkenin silahli ve diplomatik anlamda caydirici olmasidir.Egede bir kaya parcasi yuzunden nerdeyse savas cikiyordu.Asker gitti yunanin bayragini indirdi sanli Türk bayragini kaya parcasinin üzerine dikti.Simdi bunlar ne diyor 3 ncü asamada dagdaki lider kadro Türkiyeye gelip siyaset yapsin.Sehidlere hürmeti,saygisi olan buna öyle yorum yaparak degil haykirarak karsi cikar.Bu birincisi ikincisi ise daha vahim ne o Abdullah öcalan denen bebek katilinin özgürlügünü istemeleri yani demem oki ne yazarsan yaz devleti yönetenler buna paralel oy veren ak partili kardeslerim malesef ayni dusunceyle devam edicekler.
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    korkudan yorum yapamıyıorlar. dostlıukları bozulur diye korkuyorlar
    Cevapla
  • mustafa akgedik 10 yıl önce Şikayet Et
    nerdesiniz... akp nin yorumcuları bu habeerede yorum yapınki neler olucakmış öğrenelim... sinirden titredim okuyunca.. ancak akp hala dilsiz kör leri oynuyor yazıklar olsun...
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    önüne gelen tahdit ediyor. cevap verende yok....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular