BDP'den Barzani'ye çağrı!

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye çağrıda bulunarak, “Derhal sınırları insani yardıma açınız, halkın açlıktan, yoksulluktan zarar görmesini engelleyiniz” dedi.

BDP'den Barzani'ye çağrı!
BDP'den Barzani'ye çağrı!
GİRİŞ 11.08.2013 20:54 GÜNCELLEME 11.08.2013 20:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, Rojava'da yaşanan olayları protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eyleme BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata da destek verdi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde grup, Taksim'e yürümek istedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirildi. BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Türkiye'de başlatılan barış süreci ile Türkü, Kürdü, Lazı ve Çerkezi ile bir arada yaşamanın mümkün olduğunun gösterildiğini belirterek, "Bugün asker ve gerilla cenazeleri gelmiyorsa, eğer toplumdaki kutuplaşma gittikçe azalmışsa işte başlatılan bu süreçledir. Bu sürecin devam etmesi Rojava'da yaşananlarla bağlantılıdır. Siz katliam girişimize sessiz kalırsanız, çözüm sürecinin devam etmesini bekleyemezsiniz" dedi.

''SINIRLARI AÇINIZ''

Hükümetten toplanılan yardımların Rojava'ya ulaştırılmasını ve sınırların insani yardıma açılmasını isteyen Tuncel, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani'ye de çağrıda bulundu. Barzani'nin Rojava'daki Kürtlere yardım edebilecekleri yönündeki açıklamalarını hatırlatan Tuncel, "Sayın Barzani'ye de çağrıda bulunuyoruz. Derhal sınırları insani yardıma açınız. Halkın açlıktan, yoksulluktan zarar görmesini engelleyiniz" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Hainlere_inat 10 yıl önce Şikayet Et
    Szilik birşey yokki.. Bu millet zaten 90 yıldır bir arada yaşıyor. Senin gibi bir hainin sözüyle mi ne olduğunu anlayacak bu millet...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?