Erdoğan'ın elindeki ankete göre Ak Parti'nin oyu

Başbakan Erdoğan, yaklaşan seçimler öncesi yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yerel seçimler için adayları peyder pey kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Erdoğan, elindeki son anketlere göre partisinin oy oranını da açıkladı.

Erdoğan'ın elindeki ankete göre Ak Parti'nin oyu
Erdoğan'ın elindeki ankete göre Ak Parti'nin oyu
GİRİŞ 17.08.2013 12:09 GÜNCELLEME 17.08.2013 12:27
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkmenistan dönüşünde beraberindeki gazetecilere gündemi değerlendiren Erdoğan sorulara cevap verdi.

YEREL SEÇİMDE YARIŞACAK ADAYLARI ANKETLER BELİRLEYECEK

Başbakan Erdoğan, aday seçimi için, "Kamuoyu araştırması yapacağız. Çıkan 3-5 ismi o il'deki halka soracağız. Adaylarımızı peyder pey açıklayacağız. Üzerinde ittifak olan isimleri bu süreci beklemeden açıklayabiliriz. Büyükşehir adaylarını eylül-ekim gibi açıklamaya başlarız" dedi.

OYUMUZ YÜZDE 55, MUHALEFETİNKİ DÜŞÜYOR

Başbakan Erdoğan 7 tane seçim kazandıklarını belirterek elindeki son seçim anketini gösterdi. Erdoğan "Armudu yenen ağaç taşlanır. Yenmeyeni kimse taşlamıyor. Ortada bir hizmet var. 10 yılda Türkiye'nin geldiği bir nokta var. Bir de sandıktan çıkma çabası olmayan muhalefet.. Son anketlerimize göre, oyumuz yüzde 55'e kadar çıkıyor. Ortalama yüzde 53. Muhalefetin oyu ise, düşüyor.

DİKTATÖR YAKIŞTIRMALARINI ANLAYAMIYORUM!

Bazılarının diktatör yakıştırmasını da anlamıyorum. Bu ülkede seçim arkasına seçim yapılıyor. Herkes partisini kurabiliyor. Mısır'daki gibi 2-3 ay süren seçim yok. 7 tane seçim yapmışız. Partimizin yükselen bir trendi var. Şimdi ben şuna üzülürüm. Gezi Parkı'nda işsizlikten dolayı mı isyan var? üniversitelerde harç dediniz, onu kaldırdık.. Tam aksine burslarla kredilerle destek olduk. 100 bin öğrenciye burs verdik. Şimdi bunlar bile sokağa dökülüyor. Bizi üzen biraz bu. Yoksa şahsımla ilgili gerilimler söz konusu değil. Yakından tanıyanlar beni bilir. Haksızlık karşısında susmam. Ama bir gerilim insanı diye değerlendiriliyorsam üzülmek hakkımdır. Hele hele diktatör filan. İnsan biraz insaf eder" dedi.

YORUMLAR 13
  • gündüz feneri 10 yıl önce Şikayet Et
    imansavar. atatürkün koltuğu rezil durumda bizi almanyaya şikayet ediyor akp tek başına götürüyor bilmem kaç darbe bilmem kaç krize rağmen.... %65 oyun üstüne çıkamazsa 2 yıl sonra türkiyeyi aynı mısır gibi yapacaklar. %65 oy demek halkın biraraya gelmesi demek... benimkisi biraz birleşme partisi oldu ama ne olursa olsun bir yerde birleşilmesi gerekiyor... Türkler savaş haricinde bir araya gelemezler ve oda yakındır yani gönüllerdeki savaş iman savaşı şeytanın yolundan mı yoksa Allahın yolundan mı gideceklerine karar verecekler.... gönüller hilalde birleşsin yeter hilal ve yıldızda...
    Cevapla
  • ceylan gültekin 10 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet lazım,. meclis muhalefet yapmazsa halk kendi yapmaya başlar,kafanı takma,muhalefet hataları önler,muhalefet genelde iyidir,bir nevi istişaredir,bak işte daha iyi düşündürmeye başladı sizi!..
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 10 yıl önce Şikayet Et
    BİRLİK OLALIM. Bırakın artık şunu bunu,herkesin Akparti ve Başbakanımıza destek vererek oylarımızı % 70 lere çıkarıp,gücüne güç katmamız lazım,yüzde üçle beşle ayrı durmanın Müslümanlara faydası olmaz.Katliamları görüyoruz,bunu lanetliyen ve Allah için gözyaşı döküp dua edenler gerçek Müslümanlardır.Kıs kıs gülüp iyi oldu diyenlerin zihniyetini zaten herkes biliyor.Allah belalarını verecek.
    Cevapla
  • çoban çeşmesi 10 yıl önce Şikayet Et
    Sana Diktaör diyen. Her defasında sana küfretmesine rağmen VİCDANEN senin icraatlarının oy vermeye zorladığı kişiler sana diktatör diyor... Oysaki diktatöre küfreden bir daha güneşi göremez... Evi olmayan ev alıyor, arabası olmayan araba alıyor, 2013'te henüz ŞEHİT haberi yok elhamdulillah... Allah yolunu açık etsin... Seni sevmeyenler senin ÇEKİM ALANINA iradeleri dışında vicdanlarıyla sana meylettikleri için kalplerinin "diktatörü"sün.
    Cevapla
  • Ahmet GÜR 10 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasilerde her şey sandık,var mo ötesi?. Durmak yok, yola devam koşarcasına....Durdurup bizi Mısır'a çevirmek isteyenlere inat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da