Bağış'tan AB dışişleri bakanlarına Mısır eleştirisi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel'deki olağanüstü toplantıda Mısır'ı tartışan AB dışişleri bakanlarını aldıkları kararlar nedeniyle eleştirdi.

Bağış'tan AB dışişleri bakanlarına Mısır eleştirisi
Bağış'tan AB dışişleri bakanlarına Mısır eleştirisi
GİRİŞ 21.08.2013 20:19 GÜNCELLEME 21.08.2013 20:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bağış, Brüksel Havaalanı'nda İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, Macaristan Dışişleri Bakanı Janos Martonyi, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, İrlanda Dışişleri Bakanı Eamon Gilmore ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bakan Bağış, AB dışişleri bakanlarının Mısır'da binlerce darbe karşıtı göstericinin katledilmesi nedeniyle olağanüstü toplanıp müeyyideleri tartışmasının önemli olduğunu fakat alınan karaların beklentileri karşılamadığını söyledi.

Bağış, AB'nin silah ambargosuyla yetinmemesi ve katliamlarda sorumluluğu bulunanlara yaptırım uygulamasını istedi.

"Demokrasinin bayraktarlığını yapan bir kurumun bir darbeye nasıl darbe diyemediğini anlayamıyorum" diyen Bağış, Mısır'da demokratik yollarla seçilmiş tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tutukluyken bir diktatörün serbest bırakılabildiğine dikkat çekti.

Buna mukabil İtalya Dışişleri Bakanı Bonino'nun ise Bağış'a, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'le birlikte AB'nin Mısır'a daha ağır yaptırımlar uygulaması için çalıştıklarını fakar diğer üye ülkeleri ikna edemediklerini söylediği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • mehmet doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    avrupalı çapulcular. neredesiniz.türkiyeye pervasızca saldırıyordunuz.sizin taaaaaaa
    Cevapla
  • fatme tahir 10 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristanli turk . Hic umurlarinda deil sadece muslumanlarin oldurulmesine seviniyorlar ama ABD'ye kizmayin Esad rejimini destekleyen ve ayakta tutan basta RUSya ve piyon Iran'a kizin ABD bile bukadar musluman olduremedi rusya kendi elini kirlemeden muslumanlari katlettiriyor,BAAS partisi (Esad rejimi ) bir arap kominizmidir yonetimi de Moskova'dir ABD ise sadece olanlara sevinmektedir, eeeen cok agirima giden de Allah ta maalesef sadece seyrediyor musluman falan hikyaye ,birak muslumani ben en nefret etigim halkin bile boyle katledilmesini ISTEMEM , yaziklar olsun YAZIKLAR OLSUN
    Cevapla
  • ibrahim Serhat 10 yıl önce Şikayet Et
    sizde onlarda bıkmadı. siz soylemekten bıkmadınız onlarda anlamamazlıktan bıkmadı. herhalde ortada bir kısır dongu olustu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!