Tekin: Savcıların harekete geçmesi gerekir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan'ın tezkereyle ilgili sözlerini eleştirdi.

Tekin: Savcıların harekete geçmesi gerekir
Tekin: Savcıların harekete geçmesi gerekir
GİRİŞ 01.09.2013 17:31 GÜNCELLEME 01.09.2013 17:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gürsel Tekin, Aydın'ın Didim İlçesi'nde partililerle buluştu. Didim CHP İlçe Başkanlığı'na gelen Gürsel Tekin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin de içinde yer aldığı coğrafyada yıllardır ciddi sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Tekin, Suriye ile ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Mevcut tezkere ihtiyaca cevap verebilecek tezkeredir" sözlerini değerlendirdi.

Tekin, "Bu sözler normal hukuk sisteminde suçtur. Savcıların harekete geçmesi gerekir" dedi. Savaşın cinayet olduğunu söyleyen Tekin, "Savaşa CHP olarak karşı çıkıyoruz. CHP'ye gönül vermiş tüm dostlarımızın da karşı çıkması gerekir.

Önümüzdeki günlerde savaşa hayır mitingi düzenleyeceğiz. Bu ülkenin sahipsiz olmadığını anlatacağız. Savaş çığırtkanlığının nedenlerinden biri taşeronluk görevi, diğeri de müteahhitin isteğini yerine getirmedir. Türkiye'de, bütün çıkmazları bir savaşla tolere edecek, nizamını bozmuş bir hükümet var"
diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu chpdekilerin toplam aklı bir Cafer Uça etmez.... Burada, bu sayın yorumcunun zevkle ve bir solukta okuduğum bu son derece bilgilendirici yorumlarına, bütün chp liler bir araya gelseler mantık düzleminde ve bilimsel çıkarımlarla cevap verebilecek bilgi ve kültüre sahip değiller!. İşte bugün görülüyor ki, onların 80 yıldır ensesinde boza pişirdikleri halkın torunlarının ulaştığı muasır medeniyet çizgisi, kendi ideolojilerinin ve inkılaplarının fersah fersah önündedir. İşler onların sandığı gibi gitmiyorsa ve onlar için çember her gün biraz daha daralıyorsa, değişen ve gelişen halk profilinin siyasete olan yansıması bunda ana faktördür. Dağdaki çobanın oyu ile benim oyum bir mi diyen bu elitist zavallılara soruyorum; Cafer Uça'nın oyu ile sizinkiler bir mi?!
    Cevapla
  • Cafer UÇA 10 yıl önce Şikayet Et
    Millet zaten sizlerden yaptıklarınız hesabını soruyor. Bölgemizdeki Devletlerin Müslüman ağırlıklı iktidarlar tarafından yönetilmesini istenmeyen. Hıristiyan âlemi ile Ulusalcı ve Atatürk’çü Kemalist lerin.. TC Kuruluş ilke ve devrim yasalarına veya başka bir değimle, Atatürk ilke inkılâp yasalarına bağlı, Anayasamızın değiştirilemez denilen ikinci maddesi için. ÖNEMLİ OLAN REJİMDİR GERİSİ TEFERRUATTIR DİYEREK, “İslami fobi” Kemalist rejimini korumak ve de yaşatmak isteyenler ve zaten bölgemizdeki devletlerin Müslüman ağırlıklı hükümetler” iktidarlar” tarafından yönetilmesini istenmeyen. Hıristiyan âlemi ile aynı çizgide olmalarını maalesef bazılarımızın anlayamayacak kadar İDEOLOJİK MİLLİYETÇİLİK körlüğünde olmaları 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980 ve en son kesin BİN SENE SÜRECEK DEDİKLERİ 28 Şubat 1977 İslami fobi Kemalist darbelerini kabullendikleridir. Zaten Anayasanın bu ikinci maddesi Türk İslam inanç ve kültür yapına uygulanan ASİMİLAYON formülüdür.
    Cevapla
  • ismail kus 10 yıl önce Şikayet Et
    chp hukuku mu ?. siz hukuk bilirmisiniz ? taseronluk benzetmenizden dolayi ben de savcilari göreve cagiriyorum.
    Cevapla
  • metin akdağ 10 yıl önce Şikayet Et
    savcılarımıza laf yok!!!. savcılarımız zamanında harekete geçtiği için zaten sizin abileriniz içerde...merak etme seninde abilerin yanına gideceğin günleri göreceğiz... bak kılıçdaroğlu dün gitmiş abisini ziyaret etmiş, muhtemelen orada gözlem yapmıştır, hani olur ya bi gün sıra kendisine geldiğinde içeride neler yapıldığını şimdiden öğrenmiş olur:) sahi gürsel efendi senin gezi eylemcilerinin yanında olman gerekmiyor muydu? bak ülkede her şey yolunda gidiyor, ne yapıp edip bu iyi gidişe bir dur demelisiniz... ihracaat her geçen gün artıyor, dolar yakında tepetaklak olacak! bence hemen yeni gezi eylemleri tertip edip sezgin tanrıkulunu ve hüseyin aygünü görevlendirmelisiniz... boş durmak size yakışmıyo yani...
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    GÜRSEL TEKİN !!. boş konuşuyor benim işim var arkadaşlar benim zamanım gürselden daha değirli kusura bakmayın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi