"CHP, AK Parti'ye 20 puan fark atacak"

İzmir'de, CHP belediye başkan aday adayı listesi 209 isimden oluştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adı listede yer almadı, Seferihisar ilçesinde belediye başkanlığı için başvuru olmadı, Çiğli ve Buca ilçelerinde ise 20'ye yakın kişi aday adayı başvuru dosyası sundu.

"CHP, AK Parti'ye 20 puan fark atacak"
"CHP, AK Parti'ye 20 puan fark atacak"
GİRİŞ 06.09.2013 12:13 GÜNCELLEME 06.09.2013 12:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, diş hekimi Cemal Zafer Gürbüz başvuruda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise adaylık için dosya verenler arasında yer almadı.

CHP'den en fazla belediye başkan aday adayının başvuruda bulunduğu ilçe 30 kişiyle Çiğli oldu, Çiğli'yi 16 müracaatla Buca takip etti. Menderes'te 14, Çeşme'de 13 kişi ilçe belediye başkanlığı için başvuru yaptı. Seferihisar'da başvuru yapan olmadı, Beydağ ilçesinde ise 1 kişi belediye başkanlığı için adaylığını koydu.

Seferihisar ve Konak belediye başkanları dışında tüm belediye başkanları yeniden göreve talip olurken eski Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın aynı göreve bir daha seçilmek için başvuruda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı iken yaşamını yitiren Ahmet Piriştina'nın oğlu Levent Piriştina da Buca Belediye Başkanı olabilmek için partiye dosya sundu.

"AK PARTİ'NİN BASKILARINA RAĞMEN..."

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmirliler'den gelen talep doğrultusunda belediye başkan adaylarının belirleneceğini, genel merkezin de en fazla oyu alacak kişiyi aday göstereceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adaylığına ilişkin açıklamaları da değerlendiren Ali Engin, şöyle konuştu:

"Herkesin önünde olan açıklamlar yapıldı. 10 yıldan beri görevini başarıyla sürdürmüş, Bütün AKP baskılarına rağmen hayali dosyalardan aklanmış, aklanmakta olan bir belediye yönetimi var. Tekrar hizmet etmek için biraz daha bunları gözleme fırsatını kendisine tanımış. Bu da gayet doğal. Ama mevcut belediye başkanımız da 'Ben 3. kere talip olabilirim, görev düşerse yeniden değerlendirme yapabilirim' şeklinde açıklamaları var. Bence de gayet saygın ve yerinde değerlendirmeler."

"CHP AK PARTİ'YE YÜZDE 20 FARK ATACAK"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı olacağına ilişkin iddiaları da değerlendiren Ali Engin, şöyle konuştu:

"Yalnızca Binali Yıldırım'ın yaptığı birkaç proje ile İzmir halkı karar vermeyecek. AKP'nin anlamadığı durum bu. İzmirliler sadece belediye başkanlığını oylamayacak. Yerel projeler de önemli. Bu seçim bizim iddiamız odur ki AKP'nin 10 yıllık iktidarının sorgulanacağı bir seçim olacak. Adayın çok önemli olduğuna inanmıyorum. AKP'nin adayı kim olursa olsun, ben CHP'nin en az yüzde 20 fark atacağına inanıyorum."

Belediye başkanlarını başarılı bulduğunu açıklayan Ali Engin, yeni adaylara da şans tanınabileceğini dile getirdi.

Çiğli ve Buca'da çok sayıda aday olması nedeniyle kaygılandığını da aktaran Engin, çok sayıda aday adayının partinin enerjisini düşüreceğini, demokrasi kültürü içinde uzlaşma sağlanacağına inandığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Nuri OKUR 10 yıl önce Şikayet Et
    Büyükşehir Belediyeleri. Bütün ilçelerin katılımıyla seçiliyor. İzmir genelinde kim çoksa büyükşehiri de alır.
    Cevapla
  • osman can 10 yıl önce Şikayet Et
    bu dedigine sen inanıyor musun. CHaPulcular genel merkezinde anket yapsan % 20 fark atamazsın ac tavuk ve darı hikayesi
    Cevapla
  • turan şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    normal karşılayın lütfen.... Herhalde sarhoş iken söylenmiştir % 20 fark atmak..
    Cevapla
  • Küskün yorumcu 10 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum.. AKP nin en az %20 altında yer alırlar. Bu hesaplama Bahcelinin hesabı gibi
    Cevapla
  • buzlucalı 10 yıl önce Şikayet Et
    neyse herkes biri birine oy atsın. hepiniz aday adayı olmuşsunuz sizlere kim oy verecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!