Sakık: Önemli olan silahların susmasıdır

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, terör örgütünün sınır dışına çıkışların durdurulduğuna yönelik açıklamasına ilişkin, "Önemli olan silahların susmasıdır" dedi.

Sakık: Önemli olan silahların susmasıdır
Sakık: Önemli olan silahların susmasıdır
GİRİŞ 09.09.2013 18:07 GÜNCELLEME 09.09.2013 18:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muş'ta Eğitim-Sen üyeleri tarafından Valilik önünde yapılan eyleme katılan Sakık, gazetecilerin terör örgütünün sınır dışına çıkışları durdurduğuna yönelik sorusunu yanıtladı. Sakık, daha önce de buna benzer açıklamaların yapıldığını, Kürt halkı ve siyasetinin üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirdiğini savundu.

Son dönemlerde hükümetin dile getirdiği sayısal rakamları çok doğru bulmadıklarını ifade eden Sakık, şöyle konuştu:

"İkinci aşamanın bugün halen hayata geçmediğini görüyoruz. KCK'nın bu konudaki açıklaması da hükümeti duyarlılığa davet etmekte. Yani KCK 'savaşırız, kavga ederiz' demiyor. Önemli olan silahların susmasıdır. Çatışmasız ortamda insanlar ölmüyor. Barış havası esiyor. Duruma buradan bakıyoruz. Hükümetin de duruma buradan bakması gerekiyor."

Hükümeti çekilme konusunda komisyon kurulması için uyardıklarını belirten Sakık, ancak uyarılarının dikkate alınmadığını savundu.

YORUMLAR 1
  • S.Gökhan YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    silahlar sussun. silahları TÜRKİYE CUMHURİYETİ güvenlik güçlerine & masum vatandaşlara kullananlar makina değil vicdansız insanlardır ... size sorulacak soru gayet basit ; kaç tane milletvekilisiniz ; acaba doğu ve güneydoğuda sözde haklarını savunduğunuz o masum kürt vatandaşlar için kaç tane fabrika veya istihdam sağlayan işyeriniz var ????????? burası komünist devlet değil herşeyi devletten beklemeyin !!!!!!!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!