Kabinede belediye başkanlığı istemeyen bakan!

AK Parti'de tüzük gereği üçüncü dönemlerini dolduran bakanların büyükşehir belediye başkanlıklarına aday olacağı sık sık gündeme getiriliyordu. Bakanlar için "o il mi bu il mi?" tartışmaları sürerken Kabine'den bir isim başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. İşte o bakan!

Kabinede belediye başkanlığı istemeyen bakan!
Kabinede belediye başkanlığı istemeyen bakan!
GİRİŞ 17.09.2013 11:51 GÜNCELLEME 17.09.2013 15:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Başkent Washington'da ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ve Ticaret Temsilcisi Michael Froman ile yaptığı görüşmelerin ardından Büyükelçilik Konutu'nda basın toplantısı düzenledi. Çağlayan adaylık sorusu üzerine görev almayı düşünmediğini açıkladı. 

"Yerel yönetimlerde görev almayı düşünmüyorum"

Yerel seçimlerde aday olmayı düşünüp düşünmediğinin yöneltilmesi üzerine, "Ben yerel yönetimlerde hiç görev almayı düşünmüyorum" diyen Çağlayan, Başbakan Erdoğan'ın kendisine Ekonomi Bakanlığı görevini verdiğini, 2009'da Ak Parti'den hem Ankara hem de Mersin için aday olması söylenildiğini ifade etti.

Mersin'den muhalefet partileri tarafından da belediye başkanlığı için düşünüldüğünü belirten Çağlayan, "Tabii ben kesinlikle belediye başkanlığını düşünmüyorum. Bu konumda, nereye kadar gider bilmem, daha verimli olduğumu düşünüyorum. Daha yapacak çok işimin olduğunu düşünüyorum. Bunu söylerken de ilelebet yerimde kalmak gibi bir arzumun oluğu yanlış bir anlamı çıkmasın. Siyasetin durduğu yerde durmasını bilen biriyim ama belediye başkanlığı konusu çok daha farklı. Siyaseti Allah bana meslek haline getirtmesin" yanıtını verdi.

Kabineden Ali Babacan'da 3. dönemden sonra aday olmayı düşünmediği açıklamıştı...

YORUMLAR 3
  • SAMİ TURAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Onu sen bilemezsin... Başbakan isterse ne yapacaksın..
    Cevapla
  • adem özdemir 10 yıl önce Şikayet Et
    Önceden bu koltuklar için birbirlerini çiğ çiğ yerlerdi. Bu koltuklar için yapmayacakları şey yoktu. Neler oldu bitti. Sayın Bakana helal olsun.
    Cevapla
  • burak şişman 10 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. bizde meraktan ölüyoduk.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar