Paket, Tunceli'nin beklentisini karşılamadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi, Tuncelililerin beklentilerini karşılamadı.

Paket, Tunceli'nin beklentisini karşılamadı
Paket, Tunceli'nin beklentisini karşılamadı
GİRİŞ 30.09.2013 13:30 GÜNCELLEME 30.09.2013 13:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi nedeniyle çok sayıda Tuncelili vatandaş saat 11:00'da kahvehane ve kafelere akın etti. Yaklaşık 1,5 saat pür dikkat Başbakan tarafından açıklanan demokratikleşme paketini dinleyen Tuncelililer, paketin kendileri yönüyle beklentilerini karşılamadığını dile getirdi.

Vatandaşlarla birlikte kent merkezindeki bir kahvede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını dinleyen Sanatçı Ferhat Tunç, "Hepimiz oturup birlikte izledik. Dağ fare doğurdu. Türkiye'de demokratikleşme eşitlik ve özgürlük temelindeki beklentileri belirsizliğe iten bir paket oldu. Bu beklentileri, talepleri paketleyen bir paket oldu." dedi.

Haydar Yüksel isimli Tuncelili de, "Tuncelili olarak bizim beklentilerimizi karşılamadı. Bu paketi kabul etmiyoruz. İsteklerimizin yansıdığı bir paket değil. Boş bir paket." iddiasında bulundu. Mustafa Yılmaz da, "Boş paket. Hiç bir şey yok. Bir şey anlamadım. Alevi yerlerinin cemevi yapılması lazım. Buna ilişkin bir şey söylenmedi." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • Cafer UÇA 10 yıl önce Şikayet Et
    Anladık beğenmediniz normaldir, sizler ne bekliyordunuz onu niye açıklamıyorsunuz Sanatçı Ferhat Tunç efendi. Bazılarınız Mustafa Yılmaz bey gibileri cem evleri konusu yok diyormuş.. Şunun iyi bilinmesinde fayda var, Alevilikte cem evleri diye bir yer yoktur. Tekke; tarikatların toplantı, dini tören, eğitim yeridir. Zaviye ise tekkenin daha küçüğüdür. Tekke ve zaviyeler Osmanlı devletinde tarikatların faaliyet yaptığı yerlerdi. Ermenilerinde öldürülmekten korktukları için Alevi kimliğine büründüler. O tarihten sonra dış ”İngiliz” etkenleri ve Cumhuriyet kuruluşu sonra başlatılan asimilasyon sonucu, Müslümanlığı parçalama ve deformasyon programı içersin de yeni yapılanmada oluşturulmuştur. Hazreti Ali efendimiz Cami de şehit edilmiştir. CAMİ-İ YOK SAYMAK ONA İNKÂRDIR. Sizler sayesinde gerçek Aleviler sesizce bu komediyi izliyor. ARAŞTIRIN BAKALIM KAÇ TÜRLÜ ALEVİLİK VAR ve NASIL İBADET EDİYORLAR, sizler bu tanımladığınız Aleviliği Müslümanlıktan ayrı bir din olarak tanımlıyorsanız CAMİ den AYRI OLARAK CEM EVLERİNE İZİN VERİLSİN.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek