Erdoğan: Muhalefet önerimizi değerlendirmiyor

Başbakan Erdoğan, "Demokratikleşme Paketi'nde seçim barajına üç öneri sunulduğunu; ancak muhalefet partilerinin teklifleri değerlendirmiyor." dedi.

Erdoğan: Muhalefet önerimizi değerlendirmiyor
Erdoğan: Muhalefet önerimizi değerlendirmiyor
GİRİŞ 06.10.2013 22:10 GÜNCELLEME 07.10.2013 02:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim barajına yönelik üç öneri sunduklarını ancak muhalefet partilerinin bunları değerlendirmediğini söyledi. Muhalefetin bu tavrı karşısında, yeniden bir değerlendirme yaparak karar vereceklerini anlatan Erdoğan, hazırlanan teklifi Meclis'e sunacaklarını söyledi.

"ÜNİVERSİTE OLMAYAN İL KALMADI"

Başbakan Erdoğan, Ceyhan'da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün Adana ve Kozan'dan sonra Ceyhan'da da çoğunluğu eğitim alanıyla ilgili 9 eseri hizmete açacaklarını söyledi. Eğitimin önemine işaret eden Erdoğan, okullarda ders kitaplarının ücretsiz verildiğini, dersliklerin sayısının artırıldığını, üniversitesi olmayan il kalmadığını anlattı.

"BELDELER MAHALLE OLACAK"

Türkiye'nin özellikle petrol havzası olması gerektiğini düşündüklerini ve Ceyhan'ı petrol havzası yaptıklarını ifade eden Erdoğan, bununla da kalmadıklarını, Kerkük-Yumurtalık hattının da Ceyhan'a ulaşacağını ve petrolün türevlerinin burada üretilir hale gelineceğini kaydetti. Bütün bunların yapılabilmesi için yerel ve genelin bütünleşmesinin önemine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, çıkardıkları yeni yasayla büyükşehirlerin mülki sınırlarını genişleterek köylerin, beldelerin mahalle olacağını belirtti.

"RABİA MEYDANI CEYHAN'A GELMİŞ"

Alandan bazı vatandaşların Rabia işareti yapması üzerine Başbakan Erdoğan, "Rabia Meydanı Ceyhan'a da gelmiş. Fakat 17 yaşındaki Esma'yı unutmuyor musunuz değil mi? Esma'nın ruhu şad olsun" ifadesini kullandı.

"BİZDEN BORÇ İSTİYORLAR"

Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu olduğunu bu borcu sıfırladıklarını, "defteri kapattıklarını" ifade etti. "Şimdi IMF bizden borç istiyor" diyen Erdoğan, görüşmelerin sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"NEREDEN NEREYE GELDİK"

"Nereden nereye geldik? Güçlü olursanız bu duruma gelirsiniz. Eğer biz daha önce dilenen bir Türkiye olsaydık bizden önceki iktidarın olduğu gibi, Mhp'nin, Dsp'nin, ANAP'ın olduğu gibi böyle olsaydık hep el pençe divan dolaşırdık. O geride kaldı, kapattık onu. Bunlar milliyetçi ya, sevsinler sizin gibi milliyetçiyi. Bizi delikli kuruşa muhtaç ettiler. Akşam yattık, sabah kalktık birin yanına bir sıfır koydular. 6 tane sıfır vardı. Biz eskiden tuvalete bir liraya giderdik. Eskiden sorardık, zengin kime denir? Milyonere. Ne oldu, 1 milyona tuvalete gider hale geldik. Biz dedik ki 'Bu altı sıfırı atacağız.' Dediler ki 'atamazsınız.' 'Atarız' dedik, biz altı sıfırı attık. Enflasyon patladı mı? Çatladı. Yüzde 30 idi enflasyon, şimdi yüzde 6- 7, buralardayız. Son olarak 7,88, burdayız. Yüzde 30'dan buraya geldik. İş bilenin kılıç kuşananındır."

"ANA MUHALEFET DÜNYAYI TAKİP ETMİYOR"

Demokratikleşme paketiyle ilgili ana muhalefet partisinin "ikide bir bir şeyler söylediğini", yüzde 10 olan seçim barajının indirilmesini istediğini aktaran Erdoğan, ülkelerin istikrar ve güven politikaları olduğunu, ana muhalefet partisinin dünyayı takip etmediğini savundu. Türkiye'nin kendi iktidarlarına kadar istikrarı ve güveni yakalayamadığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"KOALİSYON HÜKÜMETİNDE ZARAR VAR"

"Koalisyon hükümetlerinde hep zarar. Hep aşağıya gittik ama bizimle istikrarı yakaladık ve onun için de ekonomi olarak güçlendik. 'Peki' dedik, 'Biz size üç tane teklif sunuyoruz'. Bir: dedik ki, 'Mevcut durumu koruyalım'. Beğenmiyorsunuz. Size ikinci bir teklifimiz daha var, barajı yüzde 5'e indirelim, daraltılmış bölge getirelim yani 5'li paketler halinde Türkiye'yi 110 bölgede seçime sokalım. 5 ile çarp 550 milletvekili. Bunu da beğenmediniz. Üçüncü teklif: barajı tamamen kaldıralım, hiç baraj olmasın ama 550 bölge olsun ve her bölgeden bir milletvekili çıksın. Baktım ki şimdi buna da pek yanaşmaya niyetleri yok. Bundan da rahatsız olmaya başladılar. Şimdi yeni hesaplar yapmaya başladılar. Şöyle olsa, böyle olsa, ne olur. Kardeşim Kusura bakma, onu teklif ediyoruz, yok. Bunu teklif ediyoruz, yok. Şimdi biz oturup konuşacağız, kararı vereceğiz ve o karardan sonra teklifi Meclis'e getireceğiz."

YORUMLAR 6
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Veysel Emre. Barajı bu hükümet koymadı güzel kardeşim.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    yENI BİŞEY YAPCAKSANIZ ,YENI BİŞEY YAPIN. *türkiye'yi 110 bölgede seçime sokalım. 5 ile çarp 550 milletvekili. Bunu da beğenmediniz. Üçüncü teklif: barajı tamamen kaldıralım, hiç baraj olmasın ama 550 bölge olsun ve her bölgeden bir milletvekili çıksın. Baktım ki şimdi buna da pek yanaşmaya niyetleri yok. NE FAYDASI OLACAK,YENI OLAN NE VAR BURADA,GARIB YA.YENI BİŞEY YAPCAKSANIZ YENI BİŞEY YAPIN *HER ıle unv denıyor yahu mıllet işsızlıkten kırılıyor sonra ,unv mezunları işsız yaa,onune gelen unv.ye gıryor cok dusuk puanlarla..ne işe yaracak ya merak edıyorum..?????
    Cevapla
  • VEYSEL EMRE 10 yıl önce Şikayet Et
    barajı kaldırdığınızda gerçek millet iradesi iktidar olacaktır.. yıllardır korku hep milletin iradesinin iktidarından olmuştur yine aynı korkular devam ediyor.
    Cevapla
  • VEYSEL EMRE 10 yıl önce Şikayet Et
    ÜLKELER SINIRLARI KALDIRIYOR BİZ HALA BARAJ KOYUYORUZ. hep örnek aldığınız dilinizden düşürmediğiniz Avrupa sınırları kaldırırken sizler hala barajla uğraşıyorsunuz, pkk lılar gelecekle milleti korkutup mecliste akp bdp ikilisi kalacak bu sistemlerle, bırakın herkes olsun madem bölücülerin önünü açtınız hiçbir hainlikleri suç sayılmıyorsa, korku, MHP,bbp chp denmi sp denmi beldemi kaldı memleketti hepsini kaldırdınız olmayan köyde teşkilatmı kuracağız.
    Cevapla
  • Salih Yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    hiç.... hiç kusura bakmayın..bu demokrasi paketi filan değil.... Başbakanın milletvekilliğini artırma paketi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık