"Sarıgül'ün CHP adaylığı kesinleşti"

CHP'nin İstanbul adaylığı için yarış kızışıyor. Yarış Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Mustafa Sarıgül arasında geçecek. Her iki isim de kartlarını açık oynamaya başladı.

"Sarıgül'ün CHP adaylığı kesinleşti"
"Sarıgül'ün CHP adaylığı kesinleşti"
GİRİŞ 08.10.2013 06:56 GÜNCELLEME 08.10.2013 06:56

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yakın kurmaylarından Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Sekreteri Hasan Aydın, Sarıgül'ün CHP'den adaylığının kesinleştiğini söyledi. Gerekirse üyelik başvurusunun da yapılabileceğini belirten Aydın, “Ne bizim açımızdan ne de Kılıçdaroğlu açısından, adaylık meselesiyle ilgili şu an için bir sorun gözükmüyor.” dedi.

Sarıgül'ün, CHP adaylığı için destek aldığı TDH toplantısına, Gürsel Tekin'den etkili bir hamle geldi. Tekin, önceki gün Tuzla'daki partiye katılım töreninde, İstanbul'a talip olduğunu açıkladı. Toplanan kalabalığa da ‘Çare CHP'nin kadrolarıdır' diyerek, rakibi Sarıgül'e ince bir göndermede bulundu. Ancak Tekin'in bu açıklamalarına rağmen, karşı cepheye göre Sarıgül'ün CHP'den adaylığı kesinleşti.

Zaman'ın sorularını cevaplayan TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın, Sarıgül'ün CHP'nin İstanbul adaylığının kesinleştiğini, zaten TDH yönetim kurulunun 3 gün önce toplanma sebebinin de bunun üzerine gerçekleştirildiğini ifade etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile mutabakat sağlandığını kaydeden Aydın, her iki taraf için de şu an için bir sorun bulunmadığına vurgu yaptı. Hasan Aydın, “Sarıgül, üyelik için başvuru yapacak mı?” sorusuna, “Bunlar teknik konular, gerekirse başvuru da yapılır.” cevabını verdi. Sarıgül'ün dediği gibi Kurban Bayramı'ndan sonra gelişmelerin olabileceğine işaret eden Hasan Aydın, adaylığın kasım ayının ilk haftasında da kesinlik kazanacağını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!