"Siyaseti susturursanız silahlar konuşur"

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Siyaseti susturursanız silahlar konuşur"
"Siyaseti susturursanız silahlar konuşur"
GİRİŞ 24.10.2013 23:15 GÜNCELLEME 24.10.2013 23:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Habertürk'ün yayınına katılan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adaylarının henüz belirlenmediğini söyledi. Demirtaş, herhangi bir partiyle ittifak halinde olmadıklarını da dile getirdi. Barış sürecine değinen Demirtaş; "Özellikle sayın Başbakan, bu tür meselelerde sürecin ciddiyetine denk düşmeyen bu tür yaklaşımlarla aslında çok zorluyor. İşin esasına, özüne yoğunlaşmak yerine bu tür esası etkileyecek şekilsel müdahalelerle malesef ki başından beri meseleyi çok kişiselleştiriyor. Barış süreci sanki, Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında örülmüş ve kendisinin iki dudağının arasından çıkacak şeylere bağlıymış gibi bir tutum sergiliyor. Bu çok yanlış" dedi.

"SİYASETİ SUSTURMANIZ DEMEK SİLAHLAR KONUŞSUN ANLAMINA GELİR"

Çözüm sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin başından beri tutumunun yanlış olduğunu öne süren Demirtaş şöyle konuştu: "Şu anki diyolog değil monolog. Başbakan tek başına ben yaptım gibi bir tutum sergiliyor. Başbakan siyaseti susturmaya çalışıyor. Siyaset konuşacaksa da onu da size göre mi konuşacağız? Siyaseti susturmanız demek o zaman silahlar konuşsun anlamına gelir. Şu anda yürüyen diyalog bile değil, monoloğa dönüştü. Tek başına Başbakan ben yaptım, ben karar veririm noktasına gelmiş durumda. Gerilimi yaratan budur. Hükümetin şu anda yapması gereken şey ve kamuoyunun hükümete yöneltmesi gereken basınç; Madem bu kadar risk aldın, lütfen müzakereye başla. Sürecin şu anda sunni teneffüse ihtiyacı var. Bu sunni teneffüs yapmalı. Biz olumlu bakmaya devam edelim."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    dadaşa laf atan sizi tehdit ediyor..sizin eseriniz. mhp yi tehdit edecek daha doğmadı
    Cevapla
  • sefa zengin 10 yıl önce Şikayet Et
    Silah Demokrasimi Oluyor. İnsanlar başkalarını eliştirirken, kendisi eleştirdiği kişiden daha kötü duruma düşüyor.
    Cevapla
  • Ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Dadaş efendi. Ak pliler nerede diye çağrıda bulunmuşsun buda demek oluyorki mevzu vatan sevgisi olunca akla birtek AKP liler geliyor ama kimsede kaldırıp böyle densizlik yapanlara CHP MHP veya BDP li olarak bir karşılık vermiyor
    Cevapla
  • Ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    hani bu ülkede demokrasi yoktu. Adam alenen tehdit etme cürretini bile gösteriyor. Nerede çapulcu direnişçi müsveddeler nerede bu vatansever yeşilci aydınlık martjinal mahluklar çıkıp bunun içinde dirensenize bugün ağacın yokluğundan yok oluşundan dem vurmak kolay ama yarın üzerine bir ağaç dikecek bu topraklardan yoksun kalırsan ne olacak
    Cevapla
  • Ü N V E R 10 yıl önce Şikayet Et
    Demirtaş Efendi.... Vallahi buradan bakıldığında başbakanımıza atfettiğin herşeyi aslında sizin yaptığınız öyle net görünüyorki. Sayın Demirtaş, sürece sadık kalmanız sizin lehinize. Böyle bir fırsatı ömür billah birdaha yakalayamassınız. Bırakın bu ters köşeleri de doğru olan yolda dosdoğru yürüyün. Artniyetsiz, riyasız, ve mertçe. Pek umut vaadetmiyorsunuz ama....kimbilir belki bizleri de yanıltırsızınz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması