Öcalan, HDP'ye mesajında ne demek istedi?

Halkların Demokratik Partisi 1. Olağanüstü Kongresi'nde Öcalan'ın mesajı okunurken katılımcılar iktidara karşı gelen söylemlerde bulundu. Kongre devam ederken Ertuğrul Kürkçü rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldı.

Öcalan, HDP'ye mesajında ne demek istedi?
Öcalan, HDP'ye mesajında ne demek istedi?
GİRİŞ 27.10.2013 13:42 GÜNCELLEME 27.10.2013 14:46

Öcalan'ın mesajını BDP Iğdır Milletvekili ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan okudu. Öcalan mesajında şunları iletti:

"1971 devrimciliği devlete isyan devrimciliğidir. 40 yıldan sonra artık devletle müzakere önemlidir. Zira devrimci mücadele ancak nitelikli bir müzakere süreciyle kalıcı bir insanlık kazanımına dönüşebilir. Bu itibarla hep omuzlarımda hissettiğim bu tarihsel emaneti yeni bir anlayışla sizlerin üstlenmesi ve yükseklere taşıması dileğiyle kongremizi kutluyor devrimci selamlarımı iletiyorum"

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: DEVİR BARİKAT DEVRİDİR

HDP'ye katılan Sırrı Süreyya Önder ise öyle konuştu:

"Saçma sapan anketlerle, demokrasi paketi kırıntılarıyla bizim bahtiyar olmamızı hatta sultanımız efendimizi eteklememizi istiyorlar. Çok beklersiniz. Kimseden şefaat beklemiyoruz. Kurtuluş kendimizdedir. Devir artık barikatlar devridir. 1978'de başlayan bu hareket Gezi ile Hatay ile Armutlu ile devam eden bu süreç ODTÜ ile taçlanmıştır. Bu barikatın çimentosu HDP'dir. AKP realiteye toslamıştır. Bilimsel veriler bundan sonra AKP'nin iş görme kabiliyeti yoktur. Kurtuluşumuzu kendimiz yapacağız. Öfkelenince çok güzel olmuştunuz. Birleşince daha da güzel oldunuz."

"GELECEK HDP'DE"

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak konuşmasına ‘Hepiniz gerçek partinize hoş geldiniz, onur verdiniz' selamıyla başladı. Kışanak bundan sonra HDP çatısı altında gerçek demokratik bir cumhuriyetin kurulması amacına ulaşacaklarını belirterek, "Bizi ayıranlar öteki ilan edenler haklarımızı gasp edenler iyi bilsinler ki HDP Türk Kürt Laz Ermenilerin özgürlüğü olacaktır. Gelecek HDP'de, kurtuluş HDP'dedir. Birlikte direnecek, birlikte örgütlenecek, birlikte kazanacağız. Özgürlük, özgürlük, özgürlük" sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Kongreye ODTÜ direnişinin temsilcisi olarak bir grup öğrenci de katıldı. Kürsüye çıkarak salonu selamlayan öğrenciler; "Direniş her yerde Rojava'dan ODTÜ'ye" sloganıyla kürsüden indiler.

"BÖYLE CUMHURİYET İSTEMİYORUZ"

Kongrenin açılış konuşmasını yapan bağımsız milletvekili Levent Tüzel iki gün sonra cumhuriyetin kuruluşunun kutlanacağını belirterek "90 yıllık bir cumhuriyet inkara, asimilasyona, bizi yok etmeye dayalı bir cumhuriyetti. Böyle cumhuriyet istemiyoruz" dedi. Tüzel'in bu sözleri "Biji Apo" "İş emek özgürlük" sloganıyla ile kesildi. Tüzel HDP'nin Türkiye'deki tüm halkların partisi olacağını onların sesi olacağını belirterek; "Yıllardır bu ülkeyi zulümle, haksızlıkla yönetenlerin karşısında partimiz herkesin sesi olacak" diye konuştu.

Tüzel HDP'nin ne istediğini ise şu sözlerle açıkladı:

"Demokrasi barış ve kardeşlik istiyoruz. Demokrasiyi sandıktan beklemeyeceğiz. Gezi direnişine önce biz sahip çıkacağız. Biz Gezi'nin mücadelenin direnişin arkasında olacağız. Bütün hapishane duvarlarını yıkacağız, bu halkların evlatlarını özgürlüğe kavuşturacağız."

DEMİRTAŞ YOK

Gülten Kışanak, Pervin Buldan, Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık gibi BDP'nin önde gelen tüm isimlerinin yer aldığı kongrede Selahattin Demirtaş'ın yokluğu dikkat çekti. BDP'den yapılan yazılı açıklamada Demirtaş'ın bir dizi görüşme için Amerika'ya gideceği duyuruldu.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!