Ertuğrul Kürkçü kalp krizi geçirdi

HDP Büyük Kongresi'nde eş başkanlığa aday gösterilen Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kürkçü'nün sağlık durumuyla ilgili olarak hastaneden açıklama geldi.

Ertuğrul Kürkçü kalp krizi geçirdi
Ertuğrul Kürkçü kalp krizi geçirdi
GİRİŞ 27.10.2013 14:42 GÜNCELLEME 27.10.2013 16:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kürkçü, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonundaki kongrede aday gösterilmesinin ardından kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

Kongreye ara verildiği sırada salondan ayrılmak üzereyken rahatsızlanan Kürkçü, partililerce Güven Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kürkçü'nün kalp rahatsızlığı geçirdiği bildirildi.

-''Anjiyo yapılacak''

İstanbul Bağımsız milletvekili Sırrı Süreyya Önder, hastaneye gelerek Kürkçü'yü ziyaret etti.

Çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Önder, hekimlerin ilk teşhisinin kalp krizi olduğunu söyledi. Kürkçü'ye daha önce stent takıldığını belirten Önder, yeniden anjiyo yapılacağını aktardı.

Önder, Kürkçü'nün kontrol altında olduğunu ve sevenlerini selamladığını söyledi.

BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA

Güven Hastenesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün kalp krizi geçirmesine ilişkin anjio yapıldığını belirterek, "Yeni bir stent uygulaması yapıldı ve başarılı bir uygulamayla şuanda damarın tekrar çalışması sağlanmış durumda" dedi.

Küçükbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürkçü'nün göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye geldiğini ve kendisine "koroner arter hastalığı" teşhisi konularak anjiyo yapıldığını bildirdi. Kürkçü'ye daha önce de stent takıldığını hatırlatan Küçükbaş, "Stentin alanında tıkanıklık tespit edildi ve bu stent açılarak yeni bir stent uygulaması yapıldı. Başarılı bir uygulamayla şu anda damarın tekrar çalışması sağlanmış durumda. Göğüs ağrısı rahatladı ve kendilerini daha iyi hissediyorlar."

Küçükbaş, bu tür rahatsızlıklarda birkaç gün yoğun bakımda takibin devam etmesinin gerektiğini ifade ederek, Kürkçü'nün bir iki gün daha takip edileceğini belirtti.

Bu arada miletvekilleri Gülten Kışanak, Pervin Buldan, Sabahat Tuncel, Levent Tüzel, Ayla Akat ile Sırrı Sakık da hastaneye gelerek Kürkçü'nün sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Hastaneden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Kışanak, Kürkçü'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, "En kısa sürede sağlığına kavuşarak bizimle birlikte mücadeleye devam etmesini diliyoruz" dedi.

YORUMLAR 2
  • acı konuşur 10 yıl önce Şikayet Et
    şinasi bu senin son şansın. azrail a.s yokladığı zaman can tatlı pazar olur.belki de bu senin son şansın ötelere kapanmamış hesaplarla gitme
    Cevapla
  • Ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Yolun sonu. Zalime de Alime de birgün bu yol sonlanacak ama önemli olan yolda yürürken öbür tarafa götürmek üzere çantana koydukların şimdi Ertuğrul efendi o çantayı adam akılllı bir gözden geçirmek ve hatadaysan bir an evvel hatandan dönmek vakti girdi galiba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!