Kılıçdaroğlu'nun seviyesiz sözlerine tepki yağdı!

CHP lideri dün Tandoğan'daki ‘alternatif' kutlamada Başbakan Erdoğan için “Dolmabahçe'de oturup kadınları dikizliyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun seviyesiz sözlerine tepki yağdı!
Kılıçdaroğlu'nun seviyesiz sözlerine tepki yağdı!
GİRİŞ 30.10.2013 07:08 GÜNCELLEME 30.10.2013 16:32
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Devletin zirvesi, siyasi liderler, askerler ve yargı organları başkanları Anıtkabir, Çankaya Köşkü ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenlerle 29 Ekim kutlamaları yaparken, CHP, DSP, İP, ADD ve TGB'lilerin de yer aldığı binlerce kişi de Tandoğan Meydanı'nda "alternatif Cumhuriyet kutlaması"nda bir araya geldi. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ya istiklal ya ölüm tam bağımsız Türkiye" sloganları atan vatandaşlar İstiklal Marşı, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı ve "Andımız"ı okudu. Burada konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bir diktatör var biliyorsunuz, kadınların kaç doğum yapacağına, ne zaman doğum yapacaklarına, nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor. Hamile kadınların sokağa çıkmamasını öneriyor ve daha garip bir şeyi, Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ruh halidir, bu nasıl bir ahlak anlayışıdır acaba."

Sosyal medya sallandı

CHP liderinin Başbakan Erdoğan'a yönelik sözleri Twitter'ı salladı. "Ahlaksız Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyoruz" diye hashtag açılırken, birçok kişi de tepki mesajları yazdı.

CHP'de türbanlı vekil için farklı ses

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün ya da yarın TBMM'ye türbanla gelmesi beklenen AKP'li milletvekillerine karşı nasıl tutum izleneceğini görüşmek için partisinin kadın milletvekilleri ile bir araya geldi. CHP'nin Meclis'te 19 kadın milletvekili bulunuyor. CHP kulislerinde, 14 yıl önce eski FP Milletvekili Merve Kavakçı'nın başına gelen olayın yeniden yaşanmaması gerektiği konuşuluyor. Dün konuyla ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Anayasayla ilgili 60 maddeye ilişkin kapımızı çaldılar, ‘İçtüzük Komisyonu kuralım' dediler, biz ‘evet' dedik. Bunlar olurken pimi çekilmiş bombayı kucağımıza atıyorlar. AKP, kötü bir samimiyet sınavı verdi" diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da "Devlet adına hizmet sunanlar inanç ve etnik köken konusunda kör olmak zorundalar, tarafsız olmak zorundalar" derken, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise başörtülü vekillere destek verdi. Kart twitter'dan, "Cumhuriyet; Mervelerin özgürlüğüdür, eşit yurttaşlıktır" diye yazdı.

YORUMLAR 112
  • emin okuttuo 10 yıl önce Şikayet Et
    DİKİZCİLİK. sayın kılıçdaroğlu nu sayın erdoğana dikizcilik yapıyor demesinden dolayı kınıyorum.edep ya huuuuuuuu diyorum .
    Cevapla
  • Engin 10 yıl önce Şikayet Et
    AHLAK YAPISI. Böyle bir ahlak yapısına sahip, düzeysiz insanlar bu dünyada yaşamaktadır. Bu hayatın içindeki bir çeşitliliği ifade ediyor. Ama bu düzeysizliğe sahipi bir insandan bu vatanı yönetmeyi, büyütmeyi beklemeyen insanlar kesinlikle normal değillerdir. Bu beklentideki insanlar, kendi sağlıkları açısından beyinden ayaklarına kadar check-up yaptırmaları gerekmektedir.
    Cevapla
  • mesuterturk 10 yıl önce Şikayet Et
    en kaliteliyi genel başkan seçmişler. edepsizlikte liderliğe oynuyorlar
    Cevapla
  • Serdar Yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    böyle konuşan biri Türkiyeyi yönetmeye kalkıyor.... bence mahalle bile yönetemez.bu nasıl bir sözdür akılla mantıkla acıklanamaz.ayıp ya.gercekten çok ayıp.birde çıkmış Türkiyeyi yönetmeye talip oluyor.bu zatın hiç danışmanı yokmu?bu kaçıncı hata(!)sı.yürüyen merdivene ters biner,otelde odasını şaşırıp başka salona gecer,buna bilerekmi yaptırıyolar.eğer öyleyse danışmanlarını değiştirsin.
    Cevapla
  • MEHMET YILDIRIM (M) 10 yıl önce Şikayet Et
    FİKİR ZİKİR. dervişin fikri neyse zikride o olurmuş kendi düşünçelerini dile getirmiş kendinin parti liderligine getirildiği olayı düşünürsek onlar için normaldir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
Erdoğan öncülük etti! Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldı