Arınç: Başörtüsünü tartışanların hepsi kaybetti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başörtülü milletvekili konusunun geçmişte de çok tartışıldığını söyledi. Arınç, “Bu tartışmayı yapanların hepsi millet nazarında da kaybetti." dedi.

Arınç: Başörtüsünü tartışanların hepsi kaybetti
Arınç: Başörtüsünü tartışanların hepsi kaybetti
GİRİŞ 30.10.2013 14:04 GÜNCELLEME 30.10.2013 14:04

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyeliği Töreni Çırağan Saray'ında yapıldı. Törene, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, yabancı ülkelerden çok sayıda tarihçi ve akademisyen katıldı. Bülent Arınç, başörtülü milletvekili konusunun geçmişte çok tartışıldığını belirtti. Arınç, “Bu tartışmayı yapanların hepsi millet nazarında da kaybetti. 1999'da Nisan seçimlerinde Merve Kavakçı isimli kadın milletvekilimiz yemin etmek için geldiğinde büyük protestolarla karşılanmıştı. Aradan 14 sene geçti.

Bunu yapanları tarih affetmedi, millet affetmedi. 1999 seçimlerinden yüzde 22 oy ile çıkan DSP, üç sene sonra yüzde 1.5'a düştü. O gün protestolarda ‘dışarı' diye bağıranların hiçbiri parlamentoya geri dönemedi.” ifadelerini kullandı.  Bazı kadın milletvekillerinin haç vazifelerini ifa etmeleri ile artık başörtülü olarak hayatlarına devam etmek istediklerini ifade eden Arınç, şunları kaydetti: “İnançları bakımından bunun daha uygun olacağını söylediklerini biliyoruz. Muhtemelen yarın, belki daha sonra bazı kadın milletvekilleri bu kıyafetleri ile parlamentoya gelecektir.

Esasen bizim düşüncemiz kadınları hiçbir zaman başı açık ya da örtülü olarak kategorize etmemektir. Bir bayan kendi kıyafetini kendi belirler. Başını kendi iradesi ile açık tutup kıyafetini seçeceği gibi, bir kısmı da başını örtmek ihtiyacını duyabilir. Buna saygı duymak gerekir. İnsanların temel hakları budur, ifade özgürlüğü budur, kılık kıyafet özgürlüğü budur, düşünce özgürlüğü budur. Eğer din ve vicdan açısından bakarsak bunu özgürlük olarak kabul ederiz.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
IMF'den Türkiye açıklaması