Sarıgül: AK Parti'den yüzde 18 alırım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı gündemde olan Sarıgül; ''Sarıgül kazanamayacağı hiçbir işe girmez. Bir gün Cumhuriyet Halk Partisi tarihi yazılacaksa Sarıgülsüz o tarih yazılamaz'' dedi.

Sarıgül: AK Parti'den yüzde 18 alırım
Sarıgül: AK Parti'den yüzde 18 alırım
GİRİŞ 30.10.2013 23:32 GÜNCELLEME 30.10.2013 23:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular programına konuk olarak Gazeteci Enver Aysever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"İKTİDAR SADECE KENDİ DÜŞÜNCESİNİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNMAMALI" 

Başörtüsüne ilişkin konuşan Sarıgül; "Başı açık olan da kapalı olan da bizim olmalı. Biz inançlarından, kuşamlarından dolayı kimseyi yargılamamız lazım. Ama iktidar da sadece kendi düşüncesinin özgürlüğünü savunmamalı. Toplumsal barışa, uzlaşıya ihtiyaç var. Güç bende ben iktidarım yaptım oldu. Mantığı doğru değil" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'DEN YÜZDE 18 ALIRIM"

Ben herkesten oy alacağıma inanıyorum. AK Parti seçmenin yüzde 18'i, BDP seçmenin yüzde 65'i, Milliyetçi Hareket Partisi seçmenin büyük bir bölümü 'Sarıgül'e oy veririz' diyor.

ADNAN KESKİN'İN SARIGÜL'Ü ZİYARETİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in kendisini ziyaret edecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarıgül;

"Bizim hiçbir konuda pazarlığımız olmaz. Bizim tek bir pazarlığımız olabilir. AK Parti'den iktidarı nasıl teslim alırız? Mustafa Sarıgül bugüne kadar hiçbir pazarlığın içinde olmadı" diye konuştu. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili Sarıgül; "Deniz Baykal benim hasımım değil, siyasi rakibim. Eski genel başkandır başımın üstünde yeri vardır" dedi.

"KADİR AĞABEY YİNE BENİM AĞABEYİMDİR" 

Kadir Topbaş'ın artık belediye başkanı olmaması gerektiğini öne süren Sarıgül şöyle konuştu:

"Kadir ağabey yine benim ağabeyimdir. Yollarımızın ayrıldığı an Ayazağa ve Maslak'ın alındığı andır. Ayazağa ve Maslak konusunda demokratik olmayan yollarla ben kendisine de söyledim. Bu doğru bir şey değil. Müdahale etmeniz lazım. Planlamanız lazım dedim. Kadir ağabi insan olarak benim ağabeyimdir. Ama 20 yıl yeter. 20 yıllık bir belediye başkanlığı çok zor bir iştir. Vakit gelmiştir. Bir belediye başkanı 10 yıldan fazla görev yapmaması lazım."

SARIGÜL'ÜN BÜYÜKŞEHİR İDDİASI 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacağı konusunda iddialı olduğunu söyleyen Sarıgül; "Büyükşehir'i aldığım gün geleyim. Sarıgül kazanamayacağı hiçbir işe girmez" dedi.
Sarıgül, Gürsel Tekin ile aralarında herhangi bir husumet olmadığını ve aynı yolda olduklarını ifade etti.

"CHP TARİHİ YAZILACAKSA SARIGÜL'SÜZ O TARİH YAZILAMAZ" 

Sarıgül, bazı kimselerin sözlerini yanlış anladıklarını söylerek; 'Bir gün Cumhuriyet Halk Partisi tarihi yazılacaksa Sarıgül'süz o tarih yazılamaz. Halkın takdiriyle olur bu. Ben sorun çıkarmaya değil, sorunları çözmeye gidiyorum" diye konuştu. 

Sarıgül, Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe Genel Kurulu'nun destekleyeceğini düşündüğünü de söyledi

YORUMLAR 4
  • cesur malatyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    daha önce chp den neden kovuldun onu açıkla. yalancı düzenbaz üçkağıtçı bu adamı zaptedemiyorum bu sözler bana değil baykala ait sarıgül için hükümet hiç bişey demiyor değilmi gerek yok gelince boynunu kırarlar sana oy verenin dürüstlüğünden şüphe ederim
    Cevapla
  • Öz ÖZTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    neyin %18'ini alıyorsun. sen ancak ak parti tarafından sana verilen işi yapar isen fatura karşılığında %18 KDV alırsın. bunun haricinde yüzdelik dilimden sana zınnık yok, başka kapıya naş naş
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    :)). %18... hem de AK Parti seçmeninden..Günün Komiği ilan ediyorum bu haberi.. Neşeli başladık bugüne , haydi hayırlısı :)))
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    amma üfürmüş. üfüren üfürene
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?