BDP'li Sakık Genel Kurul'a Kur'an-ı Kerim'le geldi

Sırrı Sakık, partisinin grup önerisine destek isterken Kur'an-ı Kerim gösterdi ve "Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum." dedi.

BDP'li Sakık Genel Kurul'a Kur'an-ı Kerim'le geldi
BDP'li Sakık Genel Kurul'a Kur'an-ı Kerim'le geldi
GİRİŞ 13.11.2013 18:55 GÜNCELLEME 28.01.2015 21:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis Genel Kurulu'nda partisinin grup önerisine destek isterken Kur'an-ı Kerim gösterdi ve "Sizi bu kutsal kitap adına temin ediyorum ki binde birini anlatmışımdır. Sizi bugün vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Öyle boş inanç yok" dedi.

"SİZİ GÖREVE DAVET EDİYORUM"

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Bdp'nin, "1990'lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan katliam ve köy yakmalarının ortaya çıkarılması, hakikatlerin açığa çıkarılması" gerekçesiyle verdiği araştırma önergesine ilişkin grup önerisi üzerinde konuşan Sakık, "Katiller biliniyor" diyerek yanında getirdiği Kur'an-ı Kerim'i gösterdi. Sakık, "Sizi bu kutsal kitap adına temin ediyorum ki binde birini anlatmışımdır. Sizi bugün vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Öyle boş inanç yok. Sizi bugün göreve davet ediyorum" diyerek araştırma önergesine destek istedi.

ŞİVAN PERVER'E ÇAĞRIDA BULUNDU

Başbakan'ın Barzani ile görüşecek olmasına işaret eden Sakık, "Önemli bir görüşmedir. Yanında Şivan Perver olacak diyor. İbrahim Tatlıses olacak, düet yapacaklar. Şivan'a bir çağrım var. Bizim acılarımız var. Siz Diyarbakır'a geliyorsunuz, sen 40 yıl bu mücadeleyi sürdürdün. Bu acılar adına eğer düet yapacaksanız, Paris'te sürgünde ölen Ahmet Kaya'nın naaşı başında bir parçan vardı, bu parçayı istiyoruz, bizim acılarımız var. Bu acıların seslendirilmesi gerekir Diyarbakır sokaklarında. Bu acılardan dolayı özür dilenmeli. Şirvan bunu seslendirmeli" diye konuştu.

Şirvan Perver'e seslenen Sırrı Sakık ardından telefonunu çıkararak kastettiği şarkıyı Meclis Genel Kurulu'na dinletti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 12
  • cabbar 10 yıl önce Şikayet Et
    KESKE. madem yüce kıtabımızı oraya kadar getırmısken onunla hükmedın kı hepımız kurtulusa erelım rahatlayalım adalet ozaman gelır.. kım allahın ındırdıgı hükümlerle hükmetmezse,ıste onlar kafırlerın ta kendılerıdır. maıde suresı 44 ayet.
    Cevapla
  • AHMET KAHRAMAN TAŞDELEN 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞAHSEN BEN BU DÜNYADA ZULÜM YAPMIŞ VE DE YAPANLARIN DESTEKÇİSİ OLMUŞ İNSANLARIN NE BU DÜNYA DA NE DE ÖBÜR DÜNYADA AKLANACAĞINI SANMIYORUM.... çünkü allah hangi dinden olursa olsun bilerek kasten ayırmak parçalamak bölmek için katliam yapanları asla ve asla affetmez zaten o insanlar hiç bir dine de mensup olamaz.......ok tevbe var olan bir şey ama o zihniyetteki bir insanın tevbe için samimiyetine de inanmak ne kadar akıl karıdırı bunu da tabiki yüce allah tan başkası bilemez
    Cevapla
  • Mfurkan40 10 yıl önce Şikayet Et
    kuran sizin ellerinizde kirleniyor. çekin o kanlı ellerinizi kutsal kitabımızdan
    Cevapla
  • hakan aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    doğru bir yol. Kur'an üzerine yemin etmek veya Kur'anı şahit kılmak doğru bir yol. Köy yakmalar da çok önemli bir konu. Sırrı Sakık'ı tebrik ediyorum. ama geçen gün HDP kongresinde Allah'ın lanetlediği LGBT'lerle verdiği fotoğraf olmasa belki sempati duyabilirdim.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. birisine vijdan muasebesi yaptırmadan önce kendimizi yoklayalım kendi vijdan muasebesinden sonra bijdanlı olmaya davet edelim.. ülkemizde nifak tohumu serpmek için yeni taktik geliştiriliyor ama siz bizi biz sizi çok iyi biliyoruz.. öncelikle ülkede nasıl nifaklar cıkardınızı itiraf edin tövbe edin bizde tövbekarların yanında oluruz taki tövbelerini bozmadıkları sürece ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!