BDP'li Tan'dan 'Anayasa Komisyonu' çıkışı

BDP Milletvekili Altan Tan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu zabıtlarının açıklanmasını isteyerek, "Bunları açıklayalım ki kimin ne düşündüğü, ne söylediği ortaya çıksın" dedi.

BDP'li Tan'dan 'Anayasa Komisyonu' çıkışı
BDP'li Tan'dan 'Anayasa Komisyonu' çıkışı
GİRİŞ 19.11.2013 11:45 GÜNCELLEME 19.11.2013 11:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Altan Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 4 siyasi partinin bir anayasa taslağında anlaşamayacağının 1.5 yıl önceden belli olduğunu ileri sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın komisyonda uzlaşma olmadığı taktirde, AK Parti'nin kendi taslağını Meclis'e getireceği sözünü verdiğini belirten Tan, ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi.

AK Parti'nin kendi taslağını Meclis'e getirmesi durumunda BDP'nin gerekli desteği sağlayacağının BDP tarafından söylendiğini ifade eden Tan, "AK Parti bundan vazgeçti, topu taca attı. Doğru düzgün bir anayasayı Meclis'e getirmek yerine çamura yattı. Şimdi bu söylenenlerin ise tamamı hilafı hakikattir. Siyaseten halk kandırılmıştır, oyalanmıştır" şeklinde konuştu.

Tan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu zabıtlarının açıklanmasını da isteyerek, "Bunları açıklayalım ki kimin ne düşündüğü, ne söylediği ortaya çıksın. CHP ve MHP'nin Kemalist parametrelerden hiçbir şekilde vazgeçmediği orada görülüyor. Bunları açıklayın ki halk görsün" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e de seslenen Tan, "Ben ne yapayım, benim başka rolüm yok' diyorsunuz. O zaman halka hakikatleri söyleyin. Buradan dörtlü mutabakat çıkmayacağını bilmiyor muydunuz? AK Parti'nin bu manevrasına niye alet oluyorsunuz?" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    "bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa". referandum da "evet" oyu kullandık..akp olarak anayasa değişikliğini yap dedik..akp den 3 kişi chp den 3 kişi bdp den 3 kişi alda öyle yap demedik..böyle bir taksimat için evet demedik..kısacası bu işi akp olarak sen yap dedik...chp işi sulandırdı demekle haklılık olmaz....akp refarandum oylaması sonucu çıkan "evet" oyunun hakkını vermeli...muhalefet partileri kabul eder etmez,o da onların sorunu,sen kanunlarını yap halka arz et....böyle kolaysa gel sen yap diyebilirsiniz...ben de anlamam bu işlerden,bu iş benden sorulur iddiamda yok..iddiayı ortaya atanlar yapsınlar..yapamazlarsa da sorun yok,zaten ülkenin bir anayasası var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?