"Biz Türkiye Kürdistan'ı demedik, demeyiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında 'Kürdistan' tartışmlarına son noktayı koydu.

GİRİŞ 20.11.2013 20:26 GÜNCELLEME 20.11.2013 20:54
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan, Murat Akgün moderatörlüğünde gazeteciler Mehmet Barlas, Sevilay Yükselir, Mustafa Karaalioğlu, İbrahim Karagül, Nihal Bengisu Karaca'nın sorularını yanıtladı.

KÜRDİSTAN KELİMESİNİN KULLANILMASI

-Kürdistan söyleminden rahatsızlık duyulması hakikaten manidar. Bunlar bizim tarihimizi bilmiyorlar. Çok yakın süreçle alakalı birşey söyleyeceğim. Dünkü grup toplantısında Mustafa Kemal'in söylediği sözlerin fotoğrafını getirdim. Kürdistan Bölgesi şeklinde geçer. Kürdistan Bölgesginde her iki dili de kullanırlar diye geçiyor. Bir kararname var. Çok ilginçtir. Burada Kürdistan geçiyor. Yine Gazi ile ilgili bir durum var. Kurdistan, Lazistan diye bir konuşması var. Güney Doğu Kürdistan, Doğu Karadeniz Lazistan diye geçiyor. Bana bölücü diyorlar. O halde Mustafa Kemal'de mi bölücüydü.

TÜRKİYE KÜRDİSTAN'I

-Bizden asla Türkiye Kürdistanı diye bir şey duyamazsınız. Güzel geçen haftadan sonra bu tip söylemler hiç şık değildir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    bizans rumların devleti idi..türkler bizanslılarla savaştı anadoluyu aldı. anadolu türkleşti...laf kalabalığı yapma....
    Cevapla
  • anadolubeyi 10 yıl önce Şikayet Et
    REJİM VE İNSANLIK DÜŞMANLARI. İçine doldurdukları Maoist, Marksist ve Leninist ithal, bir o kadar da feodal düşünceleri Kemalizm diye millete pazarlayan bu akımın zırvalarına aldırmamak gerek. Akşam Tansel Çölaşan Hanımefendiyi Habertürk'te izleyenler uyguladığı şiddeti ve saygısızlığı izlemişlerdir. Allah bunlara fırsat vermesin, şerlerinden Ülkemi ve Aziz Milletimi korusun! Mahşer-i Alemde Merhum Atatürk bunlardan şikayetçi olacaktır. Cumhuriyet, Atatürk ve kendi Laiklikleri bunların arka planıdır asla samimi değillerdir.
    Cevapla
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    başbakanımıza allah uzun ömür versin. samimi bir başbakan,fedakar bir başbakan,kıymetini bilip sözlerinden yarım yamalak anlayarak kaos yapmayalım...ne mutlu bu ülkeye ki tayyib gibi bir başbakan var..bazen bende kızıyorum fakat onu dinlediğimde ikna oluyorum..doğruları söylüyor,siyaseten enemalanmak sevdasında değil..velev ki yeni dönemde o iktidar olmasın,milletimizin her kesimi onun için iyi bir başbakandı diyecektir..."var iken iken kıymetini bil,vaar iken kıymetini bil"....
    Cevapla
  • Halim Önder 10 yıl önce Şikayet Et
    Kısa Öz. Şimdi Gazi Mustafa Kemal in arkasına sığınan kim?
    Cevapla
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    BIZANSi sadece RUM sanan cahiller...YAHUDI TÜRKCÜLER. BIZANS RUM idi ROMAda italyan ... ROMA IMPARATORLUGUNA bagli AFRIKAda yasyanlarda ITALYANmiydi acaba :-) BIZANS topraklari icinde yasayanlarin arasinda KÜRTLER-ARAPLAr-SÜRYANILEr-TÜRKLER-ERMENILEr-YAHUDILER-ve daha nice nice IRKlar vardi ... bizim DÜSMANIMIZ KÜRTCÜ oldugu kadar ARAPCI, TÜRKCÜlerdir ... isin ilginc tarafi IRKCLIK adi altinda MILLIYETCILIGI hakkinda FIKIR babaligi yapanlar nedense TESADÜFFFEEENNN dönme YAHUDILERIN cogunlukta ooldugu gibi .. tipki MOIZ KOHEN (tekinalp), AVRAM GALANTI (bodrumlu), LEON COHUN(Türkcü akimin fikir babalarindan, Romanci), MUSTAFA CELALEDDIN(POLONYA yahudisi, yazar), ARMINIUS Vambery( Istanbullu DERVIS RESID ve PAN TÜRKIZMi ortaya atan),ARTHUR L.DAVID( ingiliz ve TÜRKLERE ÜSTÜN IRKSINIZ diye pofpoflayan), EMANUEL KARASU (JÖN TÜRK), Vladimir Jabotinzky (JÖN TÜRK gazetesini cikaran) daha niceleri... ki baska YAHUDILERDE baska ülkede baska IRKCILIGI körüklemislerdir ... eh biraz düsünmek lazim .. TESADÜFMÜ ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya