Kurtulmuş'tan bedelli askerlik müjdesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş NTV'de bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarda bulundu

Kurtulmuş'tan bedelli askerlik müjdesi
Kurtulmuş'tan bedelli askerlik müjdesi
GİRİŞ 25.11.2013 19:33 GÜNCELLEME 25.11.2013 20:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kurtulmuş, " Askerliğini yapamamış birikmiş olan bugün 400 bin gencimizden bahsediyoruz bunlarla ilgili de belki bir sefer olmak üzere son sefer olmak üzere bir bedelli askerlik uygulaması olabilir" dedi.

İşte Numan Kurtulmuş'un bedelli açıklaması:

- Bedeli askerlik konusunda GBT'lerde aranmak istemiyorum bedelli askerlik istiyoruz, çok mağdur olduklarını dile getirmişler mesaj atan izleyicilerimiz. Makul yaş ve tutarda çözüm bekleyen milyonlar var.

Burada bedelli askerlik nasıl olacak ne zaman olacak kendi ihtiyaçları çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı'dır. Tabii hükümet bunu bir siyasi kararlılıkla gündeme getirecek bu istişareler zaman zaman yapılıyor. Şu anda böyle bir talebi yok Genelkurmay Başkanlığı'nın. Kişisel fikrim esas olan sık sık bedeli askerliği konuşmaktan ziyade askerlik sisteminde bir revizyona gitmektir. O da Türkiye'de artık çok sayıda piyademizin olduğu askerlik sistemi yerine üstün savunma kabiliyeti olan uzman ordunun olması. Geri kalan bütün gençlerimiz içinse askerliğin mümkün olduğu kadar kısaltılması esastır. Böyle bir düzenlemeye doğru Türkiye'nin gitmekte olduğunu görüyorum. Ama bu arada askerliğini yapamamış birikmiş olan bugün 400 bin gencimizden bahsediyoruz bunlarla ilgili de belki bir sefer olmak üzere son sefer olmak üzere bir bedelli askerlik uygulaması olabilir. Bu teknik bir meseledir bu talebi de ortaya koyacak olan genelkurmay başkanlığıdır. Ama bir revizyona gitmeden bugün bedeli askerliği konuşursak hiç şüphesiz bir kaç sene sonra tekrar konuşuyor olacağız.

YORUMLAR 8
  • abdullah 10 yıl önce Şikayet Et
    dini imanı para olanlar. demek parası olanın imanı oluyor paryı ödeyen kutsal bildihimiz herseyi alabiliyor parayı ver oruc tutma parayı ver namusunu baskası beklesin parayı ver gunahların af olsun bumu anlayıs artık geldihimiz TÜRKİYE DE diyet vereceksen kolunu kesecen tırnahını dehil
    Cevapla
  • hulusi cana 10 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli olmalı.. Değişik pek çok nedenle askere gidememiş ve evlenmiş çoluk çocuk sahibi olmuş binlerce insandan bahsediyoruz. Makul olan bir ücretle ki bence yaş 28 fiyat 20000 tl olmak üzere bedelli çıkarılabilir. Buradan gelen para da silah harcamalarına aselsan roketsan gibi kuruluşlara aktarılıp yerli savaş uçağı gemisi yada yerli savaş uçağı projelerinde kullanılabilir.
    Cevapla
  • Kaan ORBAY 10 yıl önce Şikayet Et
    Kul hakkı ne olacak. Kim ki, devlete kaynak, partiye oy olur deyip, gönlübüyüklüğe yelteniyorsa; onun esas gönlübüyüğün karşısında işi çok zor. Bu bedelli, genel af, vergi affı, prim affı, erken emeklilik konuları yapılmış tarihi hatalardır deyip vazgeçmek lazım. Ya toptan kaldırılsın, ya da yaptığın kanunu uygulayacaksın ki devlet, devlet olsun. Devletin adaletli olduğuna inanan kalmazsa yarın Güneydoğu'da şehit olacak 20'lik fidanları da, vergisini, primini günü gününe yatıran kimseyi de bulamayabilirsin.
    Cevapla
  • KAYA TRABZONLU 10 yıl önce Şikayet Et
    inşallah. inşallah bedelli gelecek ama öyle 30 yaş 30.000tl gibi uçuk rakamlar yerine 25 yaş 20.000tl olmalı.ortalama olmalı,sadece belli kesime yönelik olmamalı. zaten askerlik diye üniversite mezunu donanımlı kişileri sigara izmariti , çöp vs toplatıp,çayır yonduruyorlar adı zorunlu askerlik oluyor
    Cevapla
  • hami kuyucu 10 yıl önce Şikayet Et
    Hani adalet.... Adında adalet olan bir parti nasıl bedelli askerlik çıkarabilir.Parası olmayan gariban napacak o zaman.Gitsin askere öyle mi.Askerlik ya herkes için vardır,ya da herkes için yoktur.Vergiler dahi aynı.Bakın motorlu taşıtlara.Paran çoksa güçlü motor,kaliteli arabaya bin,paran yoksa o arabanın 10 yaşındakine bile binemezsin,küçük arabalara bin,kazalarda öl diyor.Toplum da iyice kör olmuş.Yapılan hiçbir haksızlığı göremiyor.İyi ki ben siyasetçii değilim.Ahirette hesap veremeyecek bu topluluğa karışıverirdim Allah korusun.Sakın sadece AKP yi eleştirdiğimi sanmayın.Öbürleri ondan bin beter.Ahirette hepsi tek tek sorulacak sizden.Hakkım varsa zerresini dahi helal etmeyeceğim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!