Kışanak: Kürdistan'da eğitimi bize bırak

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, son günlerdeki dershaneler tartışmasını değerlendirerek, "Eğitim sistemini yerel yönetimlere devredin."dedi.

Kışanak: Kürdistan'da eğitimi bize bırak
Kışanak: Kürdistan'da eğitimi bize bırak
GİRİŞ 02.12.2013 08:40 GÜNCELLEME 02.12.2013 08:40
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, belediye tarafından yaptırılan Eğitim Destek Evi'nin açılışında konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, eğitimin BDP için vazgeçilmez çalışma alanlarından biri olduğunu söyledi.

"BUGÜN TÜRKİYE'DE BÜYÜK BİR KAPIŞMA VAR"

Kendilerini devletin tekli zihniyetinden, sömürgeciliğin her türlü işgal ve asimilasyon politikalarından korumak için eğitimin önemli olduğunu belirten Kışanak, şunları söyledi: "Bir halk olarak kendimizi eğiteceğiz. Bugün Türkiye'de büyük bir kapışma var. Bu siyasi kapışmanın nedeni şudur; Eğitim sistemini ele geçiren, kendi sitemini bu halka dayattırıyor. Cemaatler ve AKP hükümeti ve Kemalistler, her zaman kendi eğitim sistemini bu halka dayattırmak istediler. Kürt halkı olarak şunu çok iyi biliyoruz ki; bu eğitim sistemine Kemalistler de, AKP de, cemaatler de, kim yönetirse yönetsin, bize karşı anlayışları aynıdır. Bize karşı anlayışları, asimilasyondur, tekçi zihniyeti dayatmaktır. Bu nedenle bizim boynumuzun borcu, kendi halkımızın eğitim sistemini, halk eğitimi olarak inşa etmek ve kendi değerlerimizle gelecek nesillerimizi yetiştirmektir. Biz bu kavganın tarafı ve tartışmanın bir tarafı olmayacağız."

"TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN'DA EĞİTİMİ BİZE BIRAKSINLAR"

Eğitim sisteminin halka devredilmesi gerektiğini savunan Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bırakın bu kayıkçı kavgasını, eğitim sistemini halka devredin, yerel yönetimlere devredin. İşte o zaman görürsünüz, nasıl demokratik bir eğitim gerçekleşiyor. Artık halkın hakkını, halka teslim edecekler. Eğitim halk için yapılır. Bırakın halk eğitimini nasıl yapmak istiyorsa öyle yapsın. Eğitim sistemini yerel yönetimlere devredin. Kadrosunu, bütçesini devredin. Bakın eğitim sorunu kalır mı? Biz buna talibiz. Kürt siyaseti olarak, demokratik özerklik projesini savunan bir siyaset olarak, açıkça buradan bir kez daha ilan ediyoruz; Bıraksınlar bize, biz tüm Türkiye'de ve Kürdistan'da da en demokratik, en güçlü, en başarılı eğitim sistemini hayata geçirelim. Bu konuda halkımıza da kendimize de güveniyoruz."

YORUMLAR 22
  • asabi adam 10 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bir eğitim..... . taraftar toplamak için dini ortadan kaldırıp, marksist komünist bir eğitim modeli mi düşünürsünüz???
    Cevapla
  • el_turco 10 yıl önce Şikayet Et
    ???. bu, kendini bilmezler de iyice tozuttular gerçekten de... yine neler saçmalamışlar....
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    GÜLTEN APLA o dediğin olmaz.... nesillerimiz yıllar sonra birbirine düşman olur yine kan akar ....EĞİTİM BİR BÜTÜNDÜR ama SEN kürtçeni konuş , kürtçeni öğren ve ÖĞRET... GÜLTEN APLA ....
    Cevapla
  • sıtkı akgün 10 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylüyor ama !....... Bizim buralarda öyle bi yer yok, olmayacakta. neredeyse oraya gidebilirsin(iz)
    Cevapla
  • abbas yolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    vay efendim!. birisi türk siyaseti derse türklük dayatması yapılıyor diye bas bas bağırırsınız fakat kendiniz kürt siyaseti,kürdistan eğitimi gibi kafatasçı söylemler geliştirirseniz herşey demokratik öylemi ,bu hükümet sizi çok şımarttı buna rağmen yine hükümetin birşey yapmadığını bağrıyorsunuz bu ancak nankörlük siyasetidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”