İzmir'de Binali Yıldırım farkı: Yüzde 90

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Binali Yıldırım, İzmir'de rakiplerine büyük fark attı.

İzmir'de Binali Yıldırım farkı: Yüzde 90
İzmir'de Binali Yıldırım farkı: Yüzde 90
GİRİŞ 06.12.2013 11:09 GÜNCELLEME 06.12.2013 20:22
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi…

Türkiye günlerdir AK Parti'nin adaylarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tek tek açıklamasını büyük bir merak ve heyecanla izliyor. Bursa, Sakarya, Kocaeli, Konya, Kayseri, Erzurum, Adana gibi büyükşehirlerin adayları kamuoyuyla paylaşılırken Ankara'nın adayı Melih Gökçek, İstanbul'un adayı Kadir Topbaş olarak açıklandı. 3. büyükşehrimiz olan İzmir adayı olarak da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ismi kesinleşti ancak resmi açıklama henüz yapılmadı. Başbakan Erdoğan 13 Aralık'ta İzmir'le birlikte Ege Bölgesi'ndeki diğer şehirlerin adaylarını da açıklayacak.

İZMİR ADAYI İÇİN ANKET ÜZERİNE ANKET

AK Parti Teşkilatı ve Başbakan Erdoğan İzmir adayını belirlerken, deyim yerindeyse, ince eleyip sık dokudu. Aylar süren bir araştırma ve kamuoyu yoklamasının ardından adayın kim olacağı belirlendi. İzmir'in tamamında anket üzerine anket yapıldı. İzmirlilere ‘AK Parti'nin büyükşehir adayı kim olsun?' sorusu soruldu. Adaylar içerisinde Binali Yıldırım'ın yanı sıra eski TFF Başkanı Mahmut Özgener de vardı İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ve Aydın Şengül de vardı. Hatta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ismi bile ankette yer aldı.

AZİZ KOCAOĞLU BİLE BİNALİ YILDIRIM'I İSTEDİ

Yapılan tüm anketlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ismi ön plana çıktı. İzmir'de yaşayan AK Partililer, AK Parti İzmir İl Başkanı ve teşkilatı, sivil toplum kuruluşları ve AK Partili milletvekillerinin tamamı Binali Yıldırım'ı istiyordu. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bile Binali Yıldırım'ı işaret etti. Kocaoğlu, yerel seçimler öncesi olası rakipler arasında ismi geçen Binali Yıldırım'ın adaylığından şeref duyacağını açıklamıştı. Kocaoğlu, "Eğer lütfeder aday olursa mükemmel, centilmence seçim süreci geçiririz" dedi.

TÜM ANKETLERDE BİNALİ YILDIRIM YÜZDE 90'IN ÜZERİNDE OY ALDI

İzmir'de Binali Yıldırım'a büyük bir teveccüh ve sevgi var. Yapılan tüm anketlerde de İzmirliler'in ‘AK Parti'nin büyükşehir adayı kim olsun?' sorusuna yüzde 90'ından fazlası Binali Yıldırım cevabını verdi. Yani bir başka deyişle AK Parti seçmenin yüzde 90,6'sı ise Binali Yıldırım'ı büyükşehir belediye başkan adayı olarak görmek istiyor. Başbakan Erdoğan da bu anket sonuçlarını gördükten sonra tereddütsüz Binali Yıldırım'ı İzmir'e gönderme kararı aldı. 

İZMİR CHP'NİN KALESİ OLMAKTAN ÇIKACAK MI?

AK Parti son genel seçimlerde CHP'nin İzmir'deki egemenliğinin kırılabileceğinin sinyali verdi. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti, İzmir'i CHP'den alarak tarih yazacak mı bilinmez ancak AK Parti'de hedef çok net: İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni belki CHP'nin elinden alamayız fakat ilçelerde kazanacağımız belediye başkanlıklarıyla İzmir'i CHP'nin kalesi olmaktan çıkaracağız.

AK PARTİ'DE HEDEF 10-15 BELEDİYEYİ ALMAK

Bilindiği gibi CHP, 2009'daki yerel seçimlerde İzmir'de 30 ilçenin 28'inde belediye başkanlığını kazanırken, AK Parti'nin büyükşehirdeki tek belediyesi Bayındır oldu. AK Parti'nin İzmir'deki hedefi 10-15 belediyeyi CHP'nin elinden almak. AK Parti Teşkilatı da bunu başarabilecek tek ismin Binali Yıldırım olacağı konusunda ortak paydada buluşmuş durumda.

DEV PROJELERİN MİMARI: BİNALİ YILDIRIM

Güleryüzü ve projeleriyle hep ön planda olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ekibiyle birlikte İzmir'de nasıl bir performans sergileyecek? Bir başka deyişle İzmirliler, ideolojiye mi oy verecek yoksa İzmir'i daha modern bir kente dönüştürecek projelere mi? 

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 35
  • kamil fethullahoglu 10 yıl önce Şikayet Et
    tarih tekerürden ibarettir.. Daha önce Burhan Özfatura 2 kez kazanmıştı. Şimdi niçin olmasın ?
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    TARİHİN TEKERRÜRÜ. bi r kere daha yazmştım..acaba, demirelin kamuran inana yaptıgını,ecevitin baykala yaptıgını ,tayyip bey binali beye mi yapıyor. BİNALİ BEYE YAZIK ETMEYİN.
    Cevapla
  • Kahraman Maraşlı 10 yıl önce Şikayet Et
    tek şans. İzmir'in CHP işgalinden kurtulması için İç Anadolu dan 1 milyon seçmen getirmek lazım. Arsenikli su içe içe kafa bi milyon İzmirlilerin.
    Cevapla
  • Murat Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Haber okumadan yorum yazanlara bayılıyorum. pardon ya falanda yok. Bu kafayla bir ömür el öpersin:)
    Cevapla
  • EYÜP DEMİR 10 yıl önce Şikayet Et
    Ak Partiyi sevmese İzmir halkı Binali YILDIRIM ı desteklemeli.... Binali bey,çok değerli bir insan.Politikanın içerisinde, ama politik polemiğe girmemiş, ülkesini ve işini seven, bir partinin mensubu değilde, devletin işinde uzman bürokratı gibi davranıp ulaşımda devrim yapmış bulunmaz bir şahsiyet. Ülke icraatında böyle bir insanın bulunması büyük bir şans.İzmir eğer tercihini Binali beyden yana koyarsa İzmir büyük bir değişimi yakalamış sayılır. Hangi parti iktidarda olursa olsun olan hükümeti kendi icraatlarına kanalize etme yeteneğine sahip.Diğer partilerinde rahatlıkla kabullenebileceği bir icraat adamı. Bence, İzmir halkının siyasi ve ideolojik tercihi vardır. Ama,Binali bey gibi icraat adamınıda iyi düşünmeliler.Yoksa hükümetlerin imkanlarından mahrum kalabilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi