CHP'yi karıştıran aday! 'Bize kan kusturdu'

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski ülkücü olan eski İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan'ı aday göstereceği iddiası partiyi karıştırdı.

CHP'yi karıştıran aday! 'Bize kan kusturdu'
CHP'yi karıştıran aday! 'Bize kan kusturdu'
GİRİŞ 07.12.2013 14:10 GÜNCELLEME 07.12.2013 17:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Aslan, Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından "Ya sev ya terk et" yazılı afişler astırmış,rahip Santoro cinayetinin ardından ise "Müslüman mahallesinde salyongoz satılmaz" demişti. Susurluk kazasında ölen eski ülkücü Abdullah Çatlı ile yakın ilişkileri olduğu iddia edilen Aslan, belediye başkanlığı için Alevi bir adaya karşı yarışırken, "Alevi başkanın kıydığı nikâh geçerli mi" imzalı bildiriler dağıtılmıştı.

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığı için 3 kez ANAP, 2 kez de DYP'den İskenderun Belediye Başkanlığı yapan Mete Aslan'ı aday göstereceği iddiası kentte büyük rahatsızlık yarattı. Susurluk kazasında ölen eski ülkücü Abdullah Çatlı ile yakın ilişkileri olduğu iddia edilen Aslan, İskenderun Belediye Başkanlığı seçimlerinde karşısındaki Alevi başkan adayları Ali Şepşül ve Gazanfer Dik'e karşı yarışırken, "Alevi başkanın kıydığı nikâh geçerli mi" yazılı bildiriler dağıtılmış, Aslan'ın görev yaptığı 14 yılda 2 gazete sahibi bıçaklanmış, CHP ilçe başkanı yumruklu saldırıya uğramış, SHP'nin ilçe başkanlığı kurşunlanmıştı. Aslan, ihale yolsuzluğu ve belgede tahribat suçlarından da yargılanmıştı. 2004 seçimlerinde CHP'nin İskerun Belediye meclisinde 14 sandalye alması üzerine ise Aslan, "14 belediye meclis üyesi aldınız diye, beni tehdit mi ediyorsunuz? Çok konuşanın dilinin koparır, kıyma yapar ve ona yedirtirim" demişti. İskenderun CHP İlçe Sekreteri Jorj Basus, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazarak, "Dink cinayetinin ardından bu kentte 'Ya sev ya terk et' diye bilbordlara afişler asan, Trabzon'da öldürülen rahip Santoro'nun arkasından 'Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz' açıklaması yapan faşist bir anlayışa sahip bu şahsın adının CHP ile geçmesi bile bizim için utanç kanağıdır" ifadelerini kullandı.

Partililer Ankara'yı faks yağmuruna tuttu

CHP İskenderun İlçe Başkanlığı'nda toplanan bir grup partili ise Aslan'ı istemediklerine dair imza topladı. Parti üyesi Ali Rıza Toprak, "Bırakın onun partimizden aday olmasını, isminin partimizde anılmasına dahi tahammülümüz yok. Mete Aslan'ı partimizden aday göstermek için uğraşan partilileri de ayıplıyorum. Genel başkanımızı sürekli rahatsız edeceğiz. O CHP adayı olamaz, olamayacak" dedi. CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar da partilileri Aslan'a karşı genel merkezi faks yağmuruna tutmaya çağırdı. Uyar, "Bir hafta öncede yöneticilerimiz ile Ankara'da komisyonla görüştük. Mete Aslan'ın isminin geçtiğini, bu kişinin atanması halinde sıkıntı yaratacağını, 15 sene boyunca partililerimize yaptığı eziyet ve baskıları anlattık. Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, böyle bir talebin olmadığını söyledi. Ama geçen bir haftalık zaman içerisinde ne oldu onu bilmiyoruz" dedi.

CHP'lilere kan kusturdu!

Hatay İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nilgün Selçuk ise "15 yıl boyunca CHP'lilere kan kusturan, hakaret eden, dikta rejmini İskenderun'da yaşatan, CHP'lileri canından bezdiren, aç, işsiz bırakan ırkçı yaklaşımlarıyla 'Ya sev, ya terk et' diyerek İskenderun'u karartan zihniyetin karşısındayız. Ruhumuzu inciten, sol yanımızı acıtan bu adaya hep birlikte karşı durup 'hayır' diyoruz" ifadesini kullandı.

Alevilerden tepki

Alevi Kültür Dernekleri İskenderun Şube Başkanı Kemal Soysüren ve Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun da Aslan'ın Alevilere karşı önyargılı olduğunu belirterek, "Cemevi talebimizi her defasında değişik mazeretlerle reddetmiştir. Bu da Alevi toplumuna bakış açısının en önemli göstergesidir. Bir toplumun kültürü ve inancı en az su ve ekmek kadar kutsaldır. Nasıl bir belediye başkanı görmek istersiniz diye sorarsanız, yerel yönetici olacak adayların, toplumların kültürüne, inançlarına, dillerine ve renklerine bakış açısının eşit mesafede olan bir aday herkesin talebi olmalıdır. Özellikle farklı kültür ve inançların yaşadığı Hatay'da bu önemlidir" dedi.

KAYNAK: CUMHURİYET
YORUMLAR 4
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    akpye alın hemen. düşmeye gör.allah düşürmesin..KEŞKE O ADAYI AKPDEN ADAY YAPSALAR.Tam aradığımız aday..kaçırmayın.
    Cevapla
  • fahrettin yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    açmı kaldınız. sizi belediyelermi besliyorda aç kaldınız gafiller bari kendinizi ifşa etmeyin
    Cevapla
  • yorumcuu 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP İLKESİZ VE MENFAATCILIRIN PARTİSİ TERÖR ESTİR MİLLETVEKİLLİĞİNİ KAP. örnek mi HABERAL ve ÜLKER TARHAN ülke ve CHP için ne yaptı hiçbişey yapmadı nasıl milletvekili oldular bağırdılar çıkış yaptılar şimdi yan gelip yatıyorlar CHP yi düşünen yok CHP li olmayan herkes chp den milletvekili olabilir ama CHP li isen asla olamazsın SARIGÜL GERÇEK CHP Lİ Mİ düşünün hep menfeat seçilemeyecek ve genelbaşkanlığa oturacak
    Cevapla
  • yorumcuu 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP NİN OY İÇİN YAPMAYACAĞI YOK ERBAKAN YAŞASAYDI CHP DEN KONYA ADAYI YAPMAYA BİLE KALKARLARDI. CHP ilkesiz bir parti olduğundan ağzı olan konuşuyor kimin genel başkan olduğu belli olmuyor fırsatcıların partisi bir çıkış yap milletvekilliğini kap mesela HABERAL ve TARHAN ÜLKER CHP ye ne kazandırdılar ülke için ne yaptılar bilen var mı yok bağır milletvekilliğini kap yan gel yat CHP BUUU
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...