MHP'den 'Türkiye Kürdistan'ı' tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'ürkiye Kürdistan'ı lafı açık bir bölücülüktür ve suçtur' dedi.

MHP'den 'Türkiye Kürdistan'ı' tepkisi
MHP'den 'Türkiye Kürdistan'ı' tepkisi
GİRİŞ 07.12.2013 14:30 GÜNCELLEME 07.12.2013 14:30

Yalçın, "Bütçe tasarısına giren Türkiye Kürdistan'ı lafı açık bir bölücülüktür ve suçtur; gayri tabii bir zorlama ve yorum, apaçık bir bölücülüktür. Böyle bir suçun TBMM çatısı altında işlenmesi AKP hükümetinin Türkiye'yi nereye getirdiğinin resmini vermektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, BDP'li Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerince, 2014 Bütçe Kanunu Tasarısı'na koyulan şerhe "Türkiye Kürdistan'ı" ifadesinin yerleştirildiğini anımsatarak, "Plan ve Bütçe Komisyonunda belirlenen tasarıya, ihanet trenine hız kazandırmak için söz konusu şerhin konulması, fevkalade tehlikeli bir gelişmedir" ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bismil'de yaptığı bir konuşmadaki "Bu sadece başlangıç" sözlerini hatırlatan Yalçın, "Demek ki Türkiye daha beterini, daha kötüsünü de görecektir. Demek ki bunun arkası gelecek ve Anadolu'da Sevr'i hortlatan bir taksimat yapılmaya çalışılacaktır. Aziz vatanımızın öteki bölgelerine de kim bilir hangi adlar konacaktır" görüşünü savundu.

"Erdoğan'ın, adı belli olmayan millet tanımıyla Birinci TBMM'nin millet anlayışı arasında dağlar kadar fark bulunduğunu, tarihi tahrif ve ters yüz ettiğini" ileri süren Yalçın, "Türkiye Cumhuriyeti'nin idari taksimatı bellidir. Ne demektir Türkiye Kürdistan'ı? Bu yapay isimle Türkiye'den ayrılmak istenen topraklarda Türk milletini oluşturan bütün unsurlar PKK'nın baskılarına, şiddet eylemlerine ve cinayetlerine rağmen bir arada hayat sürmektedir. Etnik kökenlere göre sınır belirleyecek bir ayrım, kastedilen bölge için söz konusu bile olamaz. Eti tırnaktan ayırmak mümkün değildir" dedi.

Atatürk'ün Kürtlere bir takım vaatlerde bulunduğu iddiasının ve İlk Meclis'te Kürdistan tabirini kullandığının tekrarlanıp durulmasının, tamamen istismar olduğunu kaydeden Yalçın, şu görüşleri ileri sürdü:

"Atatürk, Türklerle Kürtlerin üniter bir yapı içinde entegre olmalarını gerektiren ortak kadere sahip bulunduklarını ifade etmiştir. Cumhuriyet, kaderde, kıvançta ve tasada birlik anlayışı üzerine bina edilmiş, 1924 Anayasası da toplumsal bütünlüğün çatısını oluşturmuştur. Gerisi yalandır" ifadesini kullandı.

Hal böyle iken Türkiye Kürdistan'ı diye yapay bir tabirin resmi kayıtlara geçirilerek meşruluk kazandırılmaya çalışılması tarihi gerçekleri saptırmaktır. Bu mesele bir takım yasakların kaldırılması ve demokratikleşme çerçevesinde değerlendirilemez.

Bütçe tasarısına giren Türkiye Kürdistan'ı lafı açık bir bölücülüktür ve suçtur; gayri tabii bir zorlama ve yorum, apaçık bir bölücülüktür. Böyle bir suçun TBMM çatısı altında işlenmesi AKP hükümetinin Türkiye'yi nereye getirdiğinin resmini vermektedir."

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir