AK Parti'nin bu ilçedeki hedefi: Yüzde 65

Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday gösterilmesinden sonra gözler şimdi de ilçelere çevrildi. AK Partililer, ilçe belediye başkan adaylarını dört gözle bekliyor.

AK Parti'nin bu ilçedeki hedefi: Yüzde 65
AK Parti'nin bu ilçedeki hedefi: Yüzde 65
GİRİŞ 09.12.2013 09:32 GÜNCELLEME 09.12.2013 10:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün röportajı

25 yıldan beridir, yani çeyrek asırdır Gaziosmanpaşa'da ikamet eden İsmail Ergüneş, geçtiğimiz günlerde Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek aday adayı oldu. Ak Parti'nin Gaziosmanpaşa'daki muhtemel adaylarından olan Ergüneş, AK Parti'nin Gaziosmanpaşa'daki önümüzdeki yerel seçimlerde oy hedefinin yüzde 65 olarak belirledi.

2009 seçimlerinde yüzde 45,5, 2011 seçimlerinde il genelinde yüzde 57 oy aldıklarını söyleyen Ergüneş, referandumda da yüzde 62 evet oyu aldıklarını anımsattı. 2009 yerel seçimi ile 2011 genel seçimi arasında en fazla oy oranını artıran ilçenin Gaziosmanpaşa olduğunun altını çizen Ergüneş, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler için de hedefini yüksek tuttu:

"En yakın rakibimiz olan CHP'yle aramızda büyük bir uçurum var. Parti olarak ilk hedefimiz yüzde 65, ama bir alt hedefimizde bir önceki seçimimizdeki oran olan yüzde 57'nin altına düşmemek."

***

Haber7.com'u ziyaret eden AK Parti Gaziosmanpaşa Belediye Başkan aday adayı İsmail Ergüneş, Haber7.com Yayın Koordinatörü ve Sorumlu Müdürü Osman Ateşli ve şef editörlerden Ömer Süt'ün soruları yanıtladı. Altı yıldan bu yana Ak Parti ilçe başkanlığı görevinde bulunan Ergüneş, Gaziosmanpaşa'nın en büyük sorunun ‘eğitim' olduğunun altını çizdi.

İşte Ergüneş'le yaptığımız röportajdan önemli başlıklar:

İSTANBUL'DA OKUL İNŞAATININ BOL OLDUĞU İLÇE

*Gaziosmanpaşa'nın en büyük problemi sizce ne?

Gaziosmanpaşa'nın fotoğrafını çektik ve eğitimde çok ciddi sorunlar var. Okul arazimiz yok. Mevcut imar planlarında 28 tane okul yeri var hepsi işgal edilmiş ve kamulaştırılması lazım. Durum böyle olunca eğitimle ilgili çalışmaları yaptık. Gaziosmanpaşa'nın 50 yıllık tarihinde 33 tane okul yapılmış. Biz hamdolsun 2014 yılının sonuna doğru 33 tane okul yapmış olacağız. An itibariyle 30 okulumuz bitmiş vaziyette. Belli plan dahilinde bunlar bakanlık bütçelerinin aktarılmasıyla oldu. 33 okulun 2-3 tanesi ana okulu diğeri ise 30-40 derslik standart okul. İstanbul'da en çok okul inşaatının olduğu ilçedir GOP. Okul arazisi sıkıntısı olduğu için derslik sayısını da artırarak okul kazanmış oluyoruz. Hedefimiz 2023 hedefleri. Her derslikteki öğrenci sayısını 30'a indirmek istiyoruz. Hedefimiz bu noktaya gelebilmek.

BAŞBAKAN'IN KOYDUĞU HEDEFE ULAŞTILAR

*Sağlıkla ilgili olarak ilçede neler gerçekleştirdiniz?

Biz göreve geldiğimizde 10 tane sağlık ocağı vardı. Nüfusumuz da 464 bindi. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Her 20 bin nüfusa bir aile sağlığı merkezi" açıklamasına göre hareket ettik.  460 bin nüfusu 20'ye böldüğümüzde "23 aile sağlığı merkezi" gerekiyor. Mesela 70 bin nüfuslu mahallede 1 sağlık ocağı var. Düşünebiliyor musunuz?

İlçe belediye başkanımızla beraber oturup haritalar üzerinde planladık ve nüfuslara göre mahallenin güneyini kuzeyini doğusunu batısını hesaba katarak 1 yıl gibi kısa bir sürede aile sağlığı merkezimizi yeniledik. Mahallesinde oturan biri bir başka ilçenin aile sağlığına gitmeden kendi mahallesindekine yürüme mesafesiyle gitsin. Biz de öyle yaptık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde 10 olan aile sağlığı merkezimizi 24'e çıkarttık. Böylece Başbakanımızın da koymuş olduğu hedefe de ulaşmış olduk.

İstanbul'da 2 tane fizik tedavi rehabilitasyon merkezi var. Merkezi bütçe kaynaklı. Şu an 2 tane olan merkezin üçüncüsü Gaziosmanpaşa'ya yapılıyor. 250 yataklı fizik tedavi merkezi Gaziosmanpaşa'nın bir anlamda ismini duyuruyor.

Bir de her 50 bin nüfusa bir 112 acil servis planımız var.

*İlçenizde genç nüfus sayısı oldukça fazla… Gaziosmanpaşa'daki spor salonu sayısını yeterli buluyor musunuz?

Yine bildiğiniz gibi ilçemizde bir spor salonumuz yok. Ciddi bir eksiklik. Spor salonlarımız ilçelerin ayrılmasıyla birlikte Sultangazi bölgesinde kalmıştı. O çalışmayı da yine il genel meclis üyelerimiz, il özel idaresi ve belediyenin katkılarıyla genelgesini verdik, bütçeyi de aldırdık ve hamdolsun yarı-olimpik yüzme havuzumuzun inşaatı başladı. Temelleri atıldı. İnşallah onu bitireceğiz. Bir tane de Barbaros-Hürriyet birleşkesine düşünüyoruz. Sağlık ve spor kompleksi ile ilgili tespitlerimizi yaptık.

*Bunları yapmak teşkilatın görevi midir yoksa belediyelerin mi?

Belediyelerin değildir bu esasında. Bir belediyenin yıllık 20-25 milyon yatırım bütçesiyle bunu yapması mümkün değildir. Dolayısıyla siyasi iktidarın buraya girmesi lazım. Teşkilatın ve vatandaşın bizden istekleri var. Bir söz verilirse onun yerine getirilmesi gerekiyor.

TRAMVAYI METROYA ÇEVİRECEĞİZ

*Gaziosmanpaşa'ya İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım konusunda ciddi yatırımları oldu. Bunun en güzel örneği, Topkapı'ya kadar uzanan tramvay ağı…

Ulaşımla ilgili çalışmalarımız var, her zamanda olmaya devam edecek. İlçemiz, kuzeyi Sultangazi, doğusu Eyüp, batısı Bayrampaşa ile komuşu olan bir ilçe. Gaziosmanpaşa'nın iki hattı var. Edirnekapı ve Sultançiftliği tramvay hattı… Biz bunu metroya çevirmek istiyoruz. Yani ilçenin can damarı olan yerde ulaşımın büyük çoğunluğunu yer altına girmiş olacağız. Böylece Eski Edirne Asfaltı diye tanımladığımız caddenin trafiğini de oldukça rahatlatacağız.

Bunun dışında ilçemiz sınırlarından geçecek ikinci bir tramvay için çalışmalar başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı ve Kabataş'tan Mahmutbey'e devam edecek tramvay hattının 3 durağı bizim ilçemizden geçecek. Bu da ilçemizdeki trafik yoğunlupğunu büyük ölçüde rahatlatacak unsurlardan biri olacaktır. 

KADİR TOPBAŞ'IN DESTEĞİNİ ALDIK

Ulaşımla ilgili de ciddi çalışmalar yapılacak. Gaziosmanpaşa meydan projesi vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile istişare edip böyle bir destek aldık. Meydanı daha da büyüteceğiz. Küçükköy Meydanı'ndaki ulaşım için çok ciddi çalışmalarımız var. İnşallah onları da halledeceğiz.

KÜLTÜR MERKEZİ VE PAZAR YERİ SÖZÜ

*İlçedeki temel problemlerden bazıları da kültür merkezi ve kapalı pazar yetersizliği olduğunu görüyoruz. İki sorunlar ilgili bir çalışmanız olacak mı?

Bir başka eksiğimiz de kültür merkezimizin olmaması. Onun da projesini inşallah hazırladık. Küçükköy Dumlupınar İlköğretim Okulu'muz var. Onu yana aldık. Oranın bütçesini de yine merkezi hükümetten çektik. Bütçesi hazır. Kısmet olursa Küçükköy Meydanı'nda bir kültür merkezini hayata geçireceğiz. Küçükköy'den sonra Karadeniz, Barbaros ve Hürriyet mahallelerine de kültür merkezi yapmayı düşünüyoruz.  İnsanlara hizmetin, bulunduğu yerde sunulması asıl olandır.

Pazar yerleri kurulunca büyük bir sorun oluyor. Bunu da çözeceğiz inşallah. Modern semt pazarlarını yaptırarak insanları rahatlatmak gerekiyor. Bununla ilgili olarak arazi bulma problemi yaşıyoruz. O problemi halledebilirsek, pazar yeri problemini çözmek çok kolay olacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞIN RIZASINA DEĞER VERİYORUZ

Sizin de belirttiğiniz gibi ilçenin arazi sorunu var. Kentsel dönüşümle arazi problemi nasıl çözülebilir?

Gaziosmanpaşa'nın bir master planı var henüz tamamlanmayan. Arazi üretmeniz için kentsel dönüşüm esasında bir kurtuluş-çıkış yoludur. Ben nasıl bir Gaziosmanpaşa hayal ediyorum. Bunu şimdiden çizmemiz lazım vizyon olarak. 5-10 yıl sonra nasıl bir GOP hayal ediyorum. Bu hayalin üzerine çalışma yapacağız. Partimizin vizyonuna uygun olarak. Şu an çok detay bilgi veremiyoruz. Ancak kurtuluşun bu olduğunu biliyoruz. Ama her şeyin başı vatandaşın rızası.

Mevcut kentsel dönüşümlerde bir sıkıntı yaşandı mı?

Yok. Birkaç hadise oldu ama genelde memnuniyet var.

"İSTİŞARE EDEREK VATANDAŞIN GÖNLÜNE GİRECEĞİZ"

Peki GOP'un ismine ait imajını düzeltmek adına neler yapılabilir? GOP dediğimiz zaman şu anda Sultangazi sınırları içerisinde olan alanlar akla gelebiliyor. İsim değişikliği konusunda bir proje var mı?

Cazibe merkezi yapabilmeniz için anlamlı yaptırımlar ve eserler yapmanız lazım. Az önce de söyledim Allah nasip ederse insana yapacağımız yatırımla bu imaj değişecek. Sorun olan alanları biliyoruz. Katılımcı bir demokrasiyle çözüme ulaşacağız inşallah. Biz niye geliyoruz hizmet etmek için. Bizim de vatandaşın istediğini yaparak gönüllerine girme gayemiz var. İstişaresiz karar vermemek lazım. İnsanlara sorularak yapılmalı. Doğru bir projeyse ya ikna ederiz, doğru değilse vatandaşa-esnafa uygun anket yoluyla ya da başka bir yolla sonuca ulaşabiliriz.

Halkın taleplerine uygun iş ürettiğiniz zaman vatandaş sizi seviyor. Kendisine değer verildiğini hissettiği an daha farklı bir yaklaşım içerisinde oluyor.

Markalaşmayı hastane üzerinden yapabilir misiniz ?

Biz GOP'u sağlık üssü bir ilçe haline getirmek istiyoruz. Birinci derecede sağlık hizmetlerinin alındığı yer olan sağlık ocakları tamam zaten. Şuan 5 tane özel teşebbüsün yaptığı hastane var. 250-300 yataklı Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi büyük bir nimet. 14 yıldır Gaziosmanpaşa'daydı zaten. Bekliyordu. 25 Ekim'de Sağlık Bakanlığı'mızın katkılarıyla açtık. 300 yataklı ama adeta otel gibi bir hastane oldu. 10-14 yıldır ortada duran cenazeyi kaldırdık ve bu hastane oluşmuş oldu. Bütün bölümler var. 230 tanesi tek yataklı. Çift yataklı olanlar inanır mısınız top sahası gibi. Hocalar üniversite hocaları. Üstelik sıfır fark.

ÜYE SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ

5 yıldır yoğun çalışma temposu içinde görüyoruz ki olayları yerinde tespit edip müdahil olmuşsunuz. Çalışmalarınız Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı için ne gibi avantajlar getirecektir.

Gaziosmanpaşa Ak Parti Teşkilatı'nın mahalle teşkilatlarından ilçe yönetim kurulu üyelerine, belediye meclis üyelerinden il genel meclis üyelerine, kadın kollarından gençlik kollarına kadar, bu süre zarfında hep bir aile gibi çalıştık.

Arkamızda bir teşkilat gücü var. 2009'da bir milyon nüfuslu  Gaziosmanpaşa'nın üyesi  80 bindi. Seksen bin üyemiz vardı. Şimdi Gaziosmanpaşa 3'e bölündü, 5 yılda bu üye sayımız 90 bin. Bir milyon nüfuslu ilçeyken 80 bin üyemiz vardı. Şimdi 500 bindeyiz ve 90 bin üyemiz var. Hedefimiz 1 Nisan'a kadar 100 bin. Şu an zaten yüzde 8'den alıp yüzde 26'ya getirip üç kat artırmışız.

Bize bırakıldığında 28 bin üyemiz vardı. Şu an 3 katına çıktı. Teşkilat çalışmasıyla olan şeyler bunlar. Bugüne kadar hiç birlik-beraberliğimizi bozmadık.

omer.sut@haber7.com

Haber7 

YORUMLAR 6
  • orhan aykaç 10 yıl önce Şikayet Et
    gelen gideni aratmasında . gop ta yaşayan biri olarak ak parti tamam ama gelecek olan inşaalah işi ehiline verin tarzında yönetici olur dünyanın en iyi insanınıda getirseniz belediyecilik ve hizmet ayrı bir beceri hakkımızda hayırlısı
    Cevapla
  • Yasin Muslu 10 yıl önce Şikayet Et
    Yiğidin hakkını vermek gerek !!!. Zannımca hiçbir ilçe başkanı Ismail Ergüneş kadar görev yaptığı ilçenin belediye başkanlığı adaylığını hak etmemiştir. Referandumda tek bir oy için saatlerce dil döken, mütemadiyen gece yarılarından sonra evine giden, nefsini öne çıkarmayan ve büyük bir ilçenin her türlü işine koşmasına rağmen hakkında iğne ucu kadar bir şaibe olmayan bir ilçe başkanının aynı zamanda muhalif-muvafık herkesin üzerinde ittifak ettiği biri olması manidardır...Ergüneş'in adaylığı kendi şahsında gecesini gündüzüne katan teşkilat mensuplarının da taltif ve takdiri manasına gelecektir.Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı Sn. İsmail Ergüneş'in hakkıdır. Not:AK Parti'nin hangi adayla olursa olsun Gaziosmanpaşa'yı kaybetmesi mümkün değildir ancak Sn.Ergüneş'in adaylığı hem bir hakşinaslık olacak hem de oylarda ciddi bir artışa müncer olacaktır.
    Cevapla
  • Abdullah Genc 10 yıl önce Şikayet Et
    Esamesi okunmuyor lafı, ağır olmuyor mu?. CHP'liler daha fazlasını deme hakkına sahip, "Beşiktaş, Kadıköy ve Şişli'de AKP'nin esamesi okunmuyor, hedef %80" deseler ne diyeceksiniz? Bu "esamesi okunmuyor" lafı, ne kadar rakibi küçük düşürücü bir laf, AKP'yi geçtim, müslümana yakışmıyor böyle laflar.
    Cevapla
  • Mehmet Özen 10 yıl önce Şikayet Et
    Keşke En Baştan Aday Adayı Olsaydı.... Parti içerisinde, aday adaylık sürecinde, keşke İsmail Başkan da diğer aday adayları gibi bu sürece dahil olsaydı. Ama o bu süreci ilçe başkanı olarak yönettikten sonra, partinin kabul ettiği aday adaylığı süresinden sonra aday adaylığını açıkladı. Partinin aday adaylarını tanıtım toplantısı bu sebeple tamamen İsmail Başkanın kendisinin tanıtım toplantısı gibi geçti ve bu durum Ak Parti'ye hiç yakışmadı...
    Cevapla
  • emre güvenir 10 yıl önce Şikayet Et
    bir gop lu olarak. bizİm ilçede başakan gerçekten güzel işler yaptı şimde hakkını vermek gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!