'Kürdistan' kelimesi raporlardan çıktı

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde büyük tartışmalara neden olan 'Kürdistan' ifadesi raporlardan çıkarıldı.

'Kürdistan' kelimesi raporlardan çıktı
'Kürdistan' kelimesi raporlardan çıktı
GİRİŞ 09.12.2013 15:49 GÜNCELLEME 09.12.2013 15:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ak Parti yönetimi, BDP milletvekillerinin muhalefet şerhinde Türkiye'nin Doğu-Güneydoğu bölgesinin "Türkiye Kürdistanı", "Kürdistan" olarak ifade edildiği ve Abdullah Öcalan'la ilgili "Kürt halk önderi Sayın Öcalan" denildiği bölümlerin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi.

İFADE METİNDEN ÇIKARTILDI,  BİR İLK YAŞANDI

AK Parti, Genel Kurul'da usul tartışması açtırdı. AK Parti'nin önerisi kabul edildi ve Meclis tarihinde ilk kez muhalefet şerhi nedeniyle Bütçe Tasarısı'nın bir cildi geri çekildi. Görüşmelerin sonuna kadar Anayasa'ya uygun yeni bir metin basılacak.

AK PARTİLİ VEKİL: 'BDP METNİ ANAYASA'YA AYKIRI'

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, BDP'lilerin şerhine itiraz ederken "Hepimiz bu kürsüde yemin ettik. Bütün eylemlerimiz öncelikle bu yeminin ruhuna sadakat göstermelidir. TBMM'nin bütün işlemlerinde Anayasa'ya uygunluk oluşması gerekmektedir. BDP'nin metninde Anayasa'ya çok açık bir aykırılık söz konusudur. Çözüm iradesini ortaya koyuyoruz. Ancak bu irademiz, ülkenin bölünmesi, parçalanmasına malzeme olarak konulmamıştır" dedi.

YORUMLAR 9
  • kadir yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    ak parti itiraz etti diyor? adam tutmuş mhp sayesinde diyor??. artık birkac tane mhpli bulup ellerinde neleri varsa kandırıp alıcam..çok da zor olmaz diye düşünmeye başladım...her oltaya gelinmezki arkadaş...
    Cevapla
  • bozkurtkaan19 10 yıl önce Şikayet Et
    hakan haklı. mhp ığdırda birinci parti oldu 2011de, 2004de de aldığı 4 belediyeden biri idi..karsta %20 oyu var erzurumda elazığda ölüsü vekil çıkarıyor erzincanda %20ler civarında oyu var ki belediyede daha fazla alıyor..bunların hepsi türkiyedeki oy ortalamasının üstünde buralar sivasın neresine düşüyor acaba bi deyiversene?
    Cevapla
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    mhp itiraz etmese. akp bunu kaldırırmıydı..şüpheli bile değil..bdp ile gizli kanki..apo ve pkk ile müzakere tam gaz..bunları yapan kaldırır mı?imkansız..
    Cevapla
  • Deep Dream 10 yıl önce Şikayet Et
    şaka mısın sen başbuğ oğuzhan. @başbuğ oğuzhan Sen şaka mısın? Yoksa yazılanları mı okuyamıyorsun ya da okuyor da anlamlandıramıyor musun? haber alıntısı: Ak Parti yönetimi, BDP milletvekillerinin muhalefet şerhinde Türkiye'nin Doğu-Güneydoğu bölgesinin "Türkiye Kürdistanı", "Kürdistan" olarak ifade edildiği ve Abdullah Öcalan'la ilgili "Kürt halk önderi Sayın Öcalan" denildiği bölümlerin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi. Kafatasçı MHPnin burada propagandasını yapacam diye AKPye sallama,,,Ülkeyi sizin gibi Türkçüler ve Kürtçüler bölüyor,,,2kesim de kafatasçı,,,,
    Cevapla
  • alperen burak 10 yıl önce Şikayet Et
    BU VİNDANSIZLIKTIR. Meclis tutanaklarına "Türkiye kürdistanı" ifadesini geçirmek, Türkiye yi bölme niyetinin resmileştirilmesidir. Buna karşı çıkan MHP ile bölücü söylemlerin sahibi BDP yi aynı kefede değerlendirmek vicdansızlıktır. Üstelik bugün yaşanan olayda MHP nin izlediği yol ve yöntem ülke menfaatine ve milli birliğe yöneliktir. AKP yi sevebilirsiniz, politikalarını destekleyebilirsiniz ancak milli birlik ve vatan konusunda duyarlılığını bile bile sırf siyasi hesaplar üzerinden MHP ye saldırmak, ne müslümanlığa ne de insanlığa sığmaz. Elinizi vicdanınıa koyun ve bugün MHP li vekiller bu tutanaklara ses çıkarmasa daha mı iyi olacaktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!