AK Parti Büyükçmece'nin Balkan çıkarması

AK Parti Büyükçekmece ilçe teşkilatının Balkan çıkarması devam ediyor.

AK Parti Büyükçmece'nin Balkan çıkarması
AK Parti Büyükçmece'nin Balkan çıkarması
GİRİŞ 17.12.2013 13:45 GÜNCELLEME 17.12.2013 13:56

İlçeye çeşitli tarihlerde Balkanlardan göçen ailelerin istekleri doğrultusunda harekete geçen Av. Celal Babayiğit, yakında Büyükçekmece-Balkanlar hattının somut projelerle daha da canlanacağını söylüyor...

    Son yıllarda Ak Parti Hükümeti'nin açılımları doğrultusunda Balkan ülkeleriyle Türkiye arasında gerçekleşen karşılıklı iyi ilişkiler, somut projelerle yerel yönetimlerin de ilgi alanına girmeye başladı.

Bu gelişmelerin sonucu olarak sınırlar gün geçtikçe hareketleniyor ve karşılıklı gidiş-gelişler gittikçe artıyor. Ak Parti Büyükçekmece ilçe teşkilatı, barındırdığı nüfus yapısı itibariyle bu sürece en ciddi destek veren ilçelerden biri konumunda. Balkanlarla Türkiye arasında canlanan ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilere hem teorik, hem de pratik zeminde destek veren Ak Parti Büyükçekmece eski ilçe başkanı ve yeni Büyükçekmece belediye başkanı aday adayı Av. Celal Babayiğit; "Konumumuz, mevkiimiz ne olursa olsun Balkanlarla Büyükçekmece'miz arasındaki tarihi bağları daha da güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde çalışma arkadaşlarıyla birlikte Bosna-Hersek'e bir ziyarette bulunan ve Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç ile görüşen Babayiğit, Balkanların Türkiye için yalnızca bir hafıza değil; aynı zamanda sorumluluk da olduğunu ifade etti. Babayiğit, geçtiğimiz yıl bütün Balkan ülkelerinden akademisyen ve yazarların katıldığı "Uluslararası Balkanlar Konferansı" tertip ettiklerini hatırlattı ve "Sürdürülebilir, kalıcı ilişkilerin ancak somut ve uzun vadeli projelerle elde edilebileceğini biliyoruz. Amacımız, burada yaşayan ve Batı Trakya'yla, Makedonya'yla, Bulgaristan, Kosova ve Bosna-Hersek'le tarihi bağları olan insanlarımızın gönül dünyalarına girmek, öte yandan Türkiye ile Balkanlar arasında gelişen yeni perspektif doğrultusunda hizmet etmektir. Büyükçekmece halkının arzuları doğrultusunda, sınırın iki yakasında, karşılıklı kültürel ve sosyal faaliyetlerimizi yoğunlaştırmak, tarihimizi ve hafızamızı diri tutmaktır" diye konuştu.    

Göreve gelmeleri halinde Büyükçekmece'yi içine kapalı halinden kurtaracaklarını, ilçeyi yepyeni bir vizyonla, Batı'ya da Doğu'ya da aynı anda açacaklarını dile getiren Celal Babayiğit, kentlerin alt-yapı hizmetlerinin sosyal ve kültürel projelerle bütünleştirilmesi ve entegre edilmiş bir anlayış içinde sürdürülmesi gerektiğine ifade etti.

Büyükçekmece'de Balkanlar'dan gelen Türkler arasında özellikle Yunanistan-Batı Trakya, Makedonya, Bulgaristan ve Bosna-Hersek'ten göçenler ağırlıkta bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar