CHP, Beykoz Konakları'na mahkum

CHP, Sarıgül'den sonra bu kez de MHP'li Yavaş için Beykoz Konakları'nın kapısını çaldı. Kılıçdaroğlu, Yavaş'ı ikna etmesi için eski Başbakan Yardımcılarından Özkan'ı devreye soktu.

CHP, Beykoz Konakları'na mahkum
CHP, Beykoz Konakları'na mahkum
GİRİŞ 18.12.2013 06:38 GÜNCELLEME 18.12.2013 08:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP'de MHP'li aday çatlağı büyüyor! CHP'den Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığı için 2009 yerel seçimlerinde aday olan ve yüzde 27 oranında oy alan eski Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığının gündeme gelmesi, parti içinde tepkilere neden oldu.

Akşam gazetesi, Ankara adayının Mansur Yavaş olarak lanse edilmesinde yaşanan sürecin perde arkasına ulaştı. İddiaya göre CHP, Ankara adayı konusunda bir isim üzerinde uzlaşamayınca teklifi Mansur Yavaş'a götürdü. Yavaş da kendisine ikinci kez gelen "Ankara adayımız ol" teklifini "Ben sağ partiden geliyorum" diyerek reddetti.

DEVREYE KILIÇDAROĞLU GİRDİ

Ancak Yavaş'ın teklifi reddetmesi üzerine devreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu girdi. Kılıçdaroğlu, daha önce Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'de olduğu gibi Beykoz Konakları'nda eski Başbakan Yardımcılarından Hüsamettin Özkan'ın kapısını çaldı. CHP lideri, daha önce Sarıgül konusunda devreye giren Özkan'dan bu kez de Yavaş'ı ikna etmesi için yardım istedi. Bunun üzerine Özkan'ın devreye girdiği ve Mansur Yavaş'a CHP çatısı altına girmesini teklif ettiği öğrenildi. Yavaş'ın, Özkan'ın ısrarı üzerine önce "CHP'den aday olmam parti içinde tepki çeker mi" şeklindeki kaygılarını dile getirdiği ardından bu teklifi kabul ettiği öne sürüldü.

Yavaş'ın aday olacağını sosyal medyada duyuran isim Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca.

VEKİLLERDEN TEPKİ

Karaca, "Mansur Yavaş Ankara'ya hayırlı olsun" şeklinde ifade kullanınca Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce tepki göstermişti.

YORUMLAR 1
  • Ekrem Erol 10 yıl önce Şikayet Et
    Beykoz.... Ne Beykoz Konaklarıymış ama!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu