BM'ye mektup: Kürtleri de davet edin

BDP, Birlişmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a mektup yazarak 22 Ocak'ta gerçekleştirilecek Cenevre-2 toplantısına Kürt Yüksek Konseyi'nin de davet etmesini istedi.

BM'ye mektup: Kürtleri de davet edin
BM'ye mektup: Kürtleri de davet edin
GİRİŞ 11.01.2014 08:52 GÜNCELLEME 11.01.2014 13:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Eşbaşkan Yardımcısı Nazmi Gür'ün imzasını taşıyan mektupta, Suriye'de çatışmalar şiddetlenirken Rojava'da (Suriye'nin Kürt bölgesi) Kürt Yüksek Konseyi'nin desteği ile görece bir istikrar kazanıldığı belirtildi.

Erbil Anlaşması'na vurgu

Mektupta, Batı Kürdistan Halk Meclisi ve Suriye Ulusal Kürt Konseyi tarafından 24 Aralık'ta imzalanan Erbil Anlaşması'nda Cenevre-2 toplantısına Kürtlerin üçüncü bir taraf olarak katılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi. Mektupta şöyle denildi: "Kürt Yüksek Konseyi, Baas rejimi ile köktenci ve radikal gruplar karşısında 'üçüncü bir yoldur'. Türkiye'nin 4. büyük ve Kürtlerin büyük çoğunluğunun desteğini alan bir parti olarak BDP, Cenevre-2'de Rojava Kürtlerinin temsilcisi olarak Kürt Yüksek Konseyi'nin katılımını güçlü bir şekilde desteklemektedir."

KAYNAK: GAZETE VATAN
YORUMLAR 1
  • hasan şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    batının niyeti suriyeyi kaosa sürükleyip istediği gibi yönetmek. afganistandan,pakistandan,libyadan,suudi arabistandan ve avrupadan giden teröristleri görüşmelere çağırırken oranın yerlisi ve sahibi olan,kendilerini korumaktan başka birşey yapmayan kürtleri çağırmamanız süriyedeki niyetinizi gösteriyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu